Vraag & Antwoord

OS Windows

heel erg vaag probleem

Anoniem
Wilhelm Dipt
6 antwoorden
 • Afgelopen week werd de computer heel langzaam ook bleef hij steeds hangen heel lang denken en dan iets doen zeg maar, ook bleef de muisaanwijzer hangen op zijn plaats maar onzichtbaar op de achtergrond kon ik de muis toch bewegen en ook dingen aanklikken, ik dacht dus tijd voor een schone installatie.
  Nieuwe installatie gedaan alle updates toegepast ook nog even een virusscanner eroverheen gehaalt want had al mijn bewaarde bestanden naar de 2e partitie verschoven. En er is is helemaal niks veranderd, bij het opstarten is hij (veel) trager dan hij was maar net zoals nu doet hij het verder goed maar als er veel capaciteit word gevraagd loopt de muis (soms) vast voor de rest werkt hij nog prima alleen de muisaanwijzer beweegt dan niet meer. Ook bij het luisteren van muziek en ik start een programma op gaat de muziek langzamer spelen net of verlaag je het tempo van het afspelen. Heel vaag, voor mij, in elk geval. Ik hoop dan ook dat iemand een idee heeft wat zoiets als oorzaak kan hebben ik heb al vind ik zelf wel redelijk verstand van computers maar hier snap ik niks van. Ik hoor het hoop ik wel. :(
  Hieronder de specs.

  Pentium 4 2,6 ghz
  moederbord: asus p4t533
  geheugen: 512 rdram
  video: nvidia geforceti 4 128mb
  harde schijf: maxtor 120gb
 • nieuwe installatie: over de oude heen of netjes eerst geformatteerd?
  na format zou je verbetering moeten merken, na installatie over bestaande installatie is de kans levensgroot dat de ellende aanwezig is gebleven.
  scannen op virale aandoeningen is natuurlijk prima, maar heb je ook gekeken naar spyware e.d. (adaware, spybot) en bladerkapers (hijackthis)??
 • ik heb de partitie waar windows op stond de c: schijf dus geformatteerd en daarna de nieuwe windows xp erop gezet.
 • tja, dan moet je het dus in de hardware zoeken.
  je hebt niks bijgeplaatst de laatste tijd?
  om te beginnen: ga naar de site van de fabrikant van je hd en haal daar een diagnose tooltje om je hd te inspecteren; het zou erop kunnen wijzen dat die aan het overlijden is.
  en zolang je geen duidelijkheid hebt over die hd: maak vaak een backup naar een cdrw ofzo, want als de hd het begeeft ben je die tweede partitie ook pleite!!
 • [quote:1b1c006bff="derkdejong"]tja, dan moet je het dus in de hardware zoeken.
  je hebt niks bijgeplaatst de laatste tijd?
  om te beginnen: ga naar de site van de fabrikant van je hd en haal daar een diagnose tooltje om je hd te inspecteren; het zou erop kunnen wijzen dat die aan het overlijden is.
  en zolang je geen duidelijkheid hebt over die hd: maak vaak een backup naar een cdrw ofzo, want als de hd het begeeft ben je die tweede partitie ook pleite!![/quote:1b1c006bff]

  mee eens, is mij ook overkomen, eigenlijk moet je zo snel mogelijk beginnen met dingen op dvd/cd te branden, en niet al teveel dingen tegelijkertijd doen! (even msn, word ed laten voor wat het is) als je bijv die dvdtjes aan t brandne ben, alleen dat doen, verder niets!

  diagnostic tooltje voor Maxtor heb ik even meer info nodig over wat voor een hd het is (typenummer etc) (mogt je m zelf willen zoeken: www.maxtor.com )
 • Bedankt voor de berichten, ik zal de harde schijf even inspecteren en opzoeken op de site die je gaf. ook zal ik belangrijke dingen idd even op cd/dvd branden zodat ik die niet kwijt raak. Ik laat wel even weten hoe het afgelopen is.

  Alvast bedankt

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.