Vraag & Antwoord

OS Windows

DOS opent niet correct

4 antwoorden
  • Hey allemaal, Als ik naar uitvoeren ga, en daar intyp 'netstat' zou ik het aantval verbindingen moeten krijgen wat mijn pc op dit momentheeft. Echter krijg ik dan heel kort even het zwarte schermpje te zien, zie ik al een paar regels tevoorschijn komen, en dan word het afgesloten! dit gebeurd ook met andere dingen waarin ik informatie aanvraag in DOS zelf (als ik regedit of dxdiag intyp doet hij het wel) hoe kan ik dit oplossen? alvast bedankt!
  • Zo werkt dat ... Om netstat te zien moet je juist een DOS box hebben, dus eerst cmd OK en dan netstat. Dat werkt wel. Zonder cmd, start netstat wel even "DOS" op, maar sluit die daarna ook weer.
  • [quote:874939b722="Hans.Vosman"]Zo werkt dat ... Om netstat te zien moet je juist een DOS box hebben, dus eerst cmd OK en dan netstat. Dat werkt wel. Zonder cmd, start netstat wel even "DOS" op, maar sluit die daarna ook weer.[/quote:874939b722] OK, danku, werkt nu wel! :D al snap ik nog steeds niet waarom het eerst wel gwoon via uitvoeren kon, en nu niet meer :S
  • [quote:6078a2f393="Moist.Sun-Tzu"]al snap ik nog steeds niet waarom het eerst wel gwoon via uitvoeren kon, en nu niet meer :S[/quote:6078a2f393]Waarom is vrij eenvoudig: netstat is een "console" opdracht, en heeft dus de DOS prompt nodig. De andere opdrachten, regedit en dxdiag, zijn "window" (venster) opdrachten, die werken zonder DOS prompt. Ik betwijfel of je netstat zonder DOS prompt heb gebruikt.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.