Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows XP installeren op S-ATA

Anoniem
ruyt
7 antwoorden
 • Leuk om te herhalen :x
  Volgens mij zei ik dit al.
  Maar je moet wel je bootvolgorde aanpassen. Er zijn nl. biossen die niet vragen of je van de CD wilt booten, maar dat gewoon doen.
 • Sinds kort dus wat nieuwe spulletjes gekocht, waaronder een gigabyte k8nf9 (nforce4) moederbord en een samsung s-ata 250gb harddisk. Nu wil ik windows xp pro sp2 op die schijf gaan installeren en dat lukt me dus niet.

  Nu is me opgevallen dat meer mensen in het forum hier last van hebben maar ik zie nu door de bomen het bos niet meer.

  Na het in elkaar schroeven van de pc heb ik de windows-cd erin gedaan. Windows setup start netjes op en formatteerd mijn 250gb partitie. Na de reset gaat ie wat bestanden kopieren en vervolgens weer resetten. Vervolgens krijg ik het hele verhaal weer opnieuw: voorwaarden accepteren, bestanden kopieren en resetten.. tot ik een ons weeg!

  Vervolgens een geprobeerd met f6 en s-ata drivers op diskette, resultaat hiervan was dat de schijf niet meer herkend werd door setup.

  Hierna raid uitgeschakeld in het bios (heb toch maar 1 schijf), waarna setup nog maar 137gb herkent (die grens heb ik vaker gezien in het forum, maar ik snap niet dat ie eerst wel 250 ziet en daarna niet meer).

  Afijn, dit is dus het punt waar ik nu ben.. ik snap er helemaal niets meer van. Het moet toch niet zo moeilijk zijn om windows te installeren op een s-ata schijf??? Help!
 • Je bent goed begonnen. De truc met F6 en de diskette is nodig. Installeer wel de beide drivers die op de diskette staan.

  Nadat de bestanden gekopieerd zijn, moet de computer herstarten om de GUI op te starten. Start de tweede keer wel van je harde schijf op. Dus bij de eerste herstart even je bios in om je SATA schijf als eerste in de bootvolgorde te plaatsen.

  Het 128/137 gb verhaal vind je hier.
 • Wat jij waarschijnlijk doet is:

  1e keer opstarten met windows cd erin krijg je dat alles word gecopieerd en geformatteerd, noem maar op, waarna hij zichzelf opnieuw opstart
  Dan staat er: druk op een knop om op te starten van de cd
  DIT MOET JE NIET DOEN dan krijg je namelijk inderdaad dat hij alles weer opnieuw gaat doen!

  als hij zichzelf opnieuw opstart, moet je m gewoon zn gang laten gaan, nix meer eraan doen!

  En wat Prin0896 al zij, je moet nog even in je bios kijke, wat er bovenaan staat
 • als het scherm verschijnt van "wordt over 15 sec opnieuw opgestart" ( in de setup)
  gauw je cd eruit halen. deze er weer in doen als het schermpje verschint "plaats aub de win xp cd"
  dan gaat de installatie weer vrolijk verder
  ik had hetzelfde moederbord, en (vrijwel) hetzelfde probleem ;)
 • Kijk, hier word ik weer iets vrolijker van. Vanavond als ik thuis kom eens proberen, blij een lotgenoot te treffen die het probleem heeft opgelost.

  Wat ik me nog wel afvraag is waarom ie eerst wel 250gb herkent en daarna niet meer..

  Ik heb inderdaad de hele tijd het gevoel gehad dat ie de harde schijf niet op wilde, had daarom ook al wat aanpassingen gedaan in de bios wat bootvolgorde betreft (wat toen niet echt werkte). Kan het zijn dat je een sata-schijf op een andere manier aan moet geven ipv als "harddisk"? Ik kan me voorstellen dat ie dan alleen naar ide kijkt.
 • Als je de drivers van de diskette mee installeert (na op F6 gedrukt te hebben), dan wordt de SATA ook als harddisk gezien.

  Ga even wel je bios in, bij de eerste herstart om je bootvolgorde aan te passen. Dat is wat eleganter als een CD eruit halen.
  Je moet het toch aanpassen. :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.