Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

directories kopieren met timestamp van en naar ntfs-schijf

h4xX0r
34 antwoorden
 • Weet iemand een programma waarmee je directories/mappen kan kopieren van en naar een ntfs-schijf mét behoud van de originele datum en tijd.

  Ik heb al wel programma's kunnen vinden die de datum en tijd van bestanden meekopieren, maar proggies voor het kopieren van directories met behoud van de datum en tijd zijn erg zeldzaam. Ik heb tot nu toe alleen total commander (v 6.54a) gevonden welke soms foutmeldingen geeft. Een logboek mogelijkheid om achteraf te zien wat er precies is fout gegaan mist het programma helaas.

  Ik hoop dat iemand me kan helpen of een methode weet om grote hoeveelheden bestanden te kopieren met behoud van de timestamps van de directories (en ook de bestanden)…
 • Dag,

  één methode is alles in een WinRAR/WinZip bestand inpakken (gebruik de 'store-functie' i.t.t. de compressiemethode). Let er dan op dat je bij het in- en uitpakken de functie 'originele timestamps' of iets dergelijks aanvinkt. Probeer het anders eerst met één klein mapje. Een andere methode, als het alleen data betreft, is een Ghostcopy maken met Norton Ghost en dit databestand migreren naar je nieuwe schijf/partitie. Let er hierbij op dat er nog geen data op je nieuwe schijf/partitie staan, want die worden in het migratieproces overschreven.

  Is het overigens niet zo dat bij normaal kopiëren alleen de timestamps 'wijziging' en 'laatst gebruikt' veranderd worden en niet de timestamp 'aangemaakt'?

  Gegroet, Wilhelm
 • Bijkoment probleem met kopieren is dat de rechten veranderen. Ik weet niet of dit bij jouw ook hetzelfde moet blijven ?

  Ik heb het in het verleden opgelost met Windows Backup.
 • Hoi Wilhelm

  Bedankt voor je reaktie.
  De truuc met het zippen does the job!… Tis wel een tikkeltje omslachtig :lol: maar het belangrijkste is dat het werkt (in de vroegere dagen was een simpel kopieercommando als xcopy *.* f: /e/s nog voldoende :lol:

  Bij het simpelweg kopieren met windows (van ntfs naar ntfs) veranderen (bij mij) alle timestamps (gewijzigd op, gemaakt op, laatst geopend op) in het tijdstip van kopieren (althans die van de directories, de bestanden behouden vreemd genoeg wél hun oorspronkelijke timestamps).

  Ghost was inderdaad ook een optie geweest ware het niet dat ik op verschillende momenten een kopie moet maken enne dus niet m'n partitie gewist mag worden met de oudere/andere kopieen.

  Nogmaals bedankt voor je antwoord!
  Mocht jij of iemand anders nog een proggie tegenkomen die een simpele recht-toe-recht-aan kopieertruuc beheerst met behoud van de timestamps van directories dan hoor/lees ik het natuurlijk nog graag…

  Remko
 • Hoi "bosjvd"

  Ik heb ook jouw methode geprobeerd maar hier gaat er iets vreemds mis.
  De "hoofddirectorie" waarvan ik een backup hem gemaakt wordt wel de oorspronkelijke tijd/datum teruggezet; echter van de onderliggende directories (van die "hoofdmap") wordt er de timestamp van moment van "terugzetten" gebruikt. :(

  Ben jij hier ook ooit tegenaan gelopen?
  Misschien een bug? Ik heb geen instellingen kunnen vinden waarmee ik dat zou kunnen verprutsen…

  In ieder geval bedankt voor je snelle reaktie.
  Remko
 • Ik heb het hier nog even op mijn xp systeem getest. Je hebt gelijk. De mappen krijgen de nieuwe timestamp. Echter de bestanden in de mappen hebben de originele timestamps. Heel vreemd.
 • http://www.winguides.com
  egistry/display.php/50/
 • [doublepost]
 • Hoi Jimmy

  Bedankt voor je reaktie…
  Heb je toevallig ervaring met dit aanpassen in het register. Ik heb het toegevoegd, maar kan helaas niet direct verschil merken. ALthans als ik met een willekeurig proggie een map van de ene schijf naar de ander schijf verplaats krijgt de "gewijzigd op", "gemaakt op" en "laatst geopend op" de datum en tijd van kopieren en niet de datum/tijd die het oorspronkelijk had.
  Ik hoop dat je me wat verder op weg kunt helpen.

  Alvast bedankt!
  Remko
 • [quote:d22acc9a96="remkosp"]Hoi Jimmy

  Bedankt voor je reaktie…
  Heb je toevallig ervaring met dit aanpassen in het register. Ik heb het toegevoegd, maar kan helaas niet direct verschil merken. ALthans als ik met een willekeurig proggie een map van de ene schijf naar de ander schijf verplaats krijgt de "gewijzigd op", "gemaakt op" en "laatst geopend op" de datum en tijd van kopieren en niet de datum/tijd die het oorspronkelijk had.
  Ik hoop dat je me wat verder op weg kunt helpen.

  Alvast bedankt!
  Remko[/quote:d22acc9a96]

  Je moet gewoon [u:d22acc9a96][b:d22acc9a96]precies[/u:d22acc9a96][/b:d22acc9a96] doen wat er staat.

  Mag ik vragen waarom die timestampkwestie zo belangrijk is? Als je iets te verbergen hebt voor het AIVD kan ik het geloven :lol:

  Wijzigingen in het register zijn nooit zonder risico en zelfs ik als systeembeheerder heb wel eens een Windows setup om zeep geholpen.

  Je zou ook het freeware pakketje 7-zip kunnen gebruiken. Pak de te kopiëren bestanden in of store ze in het 7z formaat en extract ze op hun nieuwe locatie. Volgens mij moet dat lukken.

  PS: Elke wijziging in het register wordt direct opgeslagen in het register en er is geen undo functie aanwezig. Het is meteen goed of pech hebben.
 • Check, check, double check… :D
  Heb net nog een keer efkes gecontroleerd of ik inderdaad geen typos had gemaakt… Enne ik heb um helemaal keurig overgetypt uiteraard in de juiste map (HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\FileSystem).
  Heb ook nog een zoekopdracht gedaan enne stond er ook niet dubbel in (met wellicht de waarde 0) om conflicten ofzo te voorkomen.
  Computer is ook opnieuw opgestart voor het testen met een kopieerproggie dus ik ben braaf geweest en heb precies gedaan wat er stond :wink: :lol: :lol:

  De AIVD is me nog niet op het spoor dus daar ben ik niet bang voor.. :wink:
  Op dit moment is het een obsessie voor me geworden omdat ik het niet voor elkaar krijg dit kleine simpele probleemje op te lossu…
  Maar het is nodig omdat het een beetje een zooitje op m'n vele (4 stuks) harddisks is gewordu (qua mappenstruktuur). Dus tijd om een beetje orde in de chaos te maken door een nieuwe mappenstruktuur op te zetten enne alles netjes daarin te plaatsen. Maar voor het kopieren is het noodzakelijk dat de oorspronkelijke timestamp behouden blijft. Ik weet namelijk soms niet precies in welke map ik wat heb gezet, maar weet me prima het moment van maken (datum) te herinneren. Als ik dan de mappen sorteer op datum heb ik het document/progje of bestand of wat dan ook meestal zo gevonden.
  Maar bovenal ik kan niet geloven dat ik de enige ben die tegen dit probleem is aangelopen enne er geen oplossing voor is… :-?

  Wilhelm gaf al aan dat ik gebruik moest maken van winrar ofzo. Dit werkte op zich prima, echter gaat het bij mij om zo'n grote hoeveelheid gegevens (vele mappen met nog veel meer bestanden daarin) en soms ook grote databestanden dat tijdens een tweede test (een map met 20 gig aan gegevens) winrar (nieuwste versie) de geest gaf (foutmeldingen produceerde) :cry:
  Enne eigenlijk is het ook een beetje omslachtig om eerst alles in te pakken enne daarna weer uit te pakken. Ook heb je extra ruimte nodig om het gezipte bestand op te slaan (ik durf de originelen niet weg te halen totdat ze op de juiste plaats staan)…

  7-zip heb ik nog niet geprobeerd enne ga ik zeker doen.
  Maar mocht je nog meer aanwijzigen of kopieerproggies wetu dan hoor ik het graag!

  Groetjes Remko
 • Hey Jimmy!

  Heb zojuist het 7-zip pakketje gedownload, geinstalleerd enne wat mee gespeeld maar het lukt me niet om alles terug te zetten met behoud van de originele timestamp van de map/directorie… :cry:

  Misschien doe ik iets fout (het terugzetten van de mappen/bestanden lukt natuurlijk wel gewoon alleen dan worden de mappen teruggezet met de huidige datum/tijd, de bestanden behouden wel hun originele timestamp)…

  Alle tips zijn uiteraard welkom. 8)
  Remko
 • Aha, om die reden doe jij het dus :o

  Man, wat maak jij het jezelf moeilijk.

  Neem even wat vrije tijd, pak er een paar biertjes bij of zet een volle pot koffie of zuip die frisdrank fles eens leeg en open Word of Wordpad.

  Ga nu alle mappen af en maak een overzicht. Desnoods copy/paste je het hele 'dir' output commando in je overzicht of gebruik een je een catalogus programma.

  Volgens mij had RAR wel een optie om de timestamp handmatig in te stellen als het dan toch moet.
 • Winrar werkt inderdaad qua timestamps… Ben ik dan ook samen met total commander aan ut gebruiken.

  Tis niet ideaal het vroegere copy commando in Dos (of norton commander) werkte een stuk beter, maar ut gaat.

  Kost wel nogal veel tijd (zo'n 400 Gig te verplaatsen/kopieren) dus tussendoor ga ik zeker die voorgestelde drankjes nuttigen :lol:

  greetz Remko
 • [b:b73657da1d]remkosp schreef:[/b:b73657da1d][quote:b73657da1d]Tis niet ideaal het vroegere copy commando in Dos (of norton commander) werkte een stuk beter, maar ut gaat.[/quote:b73657da1d]Maar als je geen bezwaar hebt tegen DOS wat is er dan op tegen om gewoon in een DOS-box dat aloude copy- of xcopy commando te gebruiken? Niks geen gedoe met in- en uitpakken of zo.

  Ik gebruik al jaren een simpel batchbestandje om een kopie van m'n gegevensbestanden naar een tweede schijf te schrijven. Backup.bat heet dat bij mij en dat ziet er als volgt uit:[code:1:b73657da1d]ECHO A|XCOPY I:\MIJNDO~1\*.* J:\DOCS/M/S/V/H/R/Y
  ECHO A|XCOPY I:\MIJNMU~1\*.* J:\MUZIEK/M/V/H/R/Y
  ECHO A|XCOPY I:\SOFTWARE\*.* J:\PROGS/M/S/V/H/R/Y[/code:1:b73657da1d]De complete map Mijn documenten staat zoals je ziet op de I:-partitie (van de eerste harde schijf) en de J: is de tweede fysieke schijf maar dat doet er nu even niet toe.

  Een simpele snelkoppeling op het Bureaublad naar die Backup.bat en ik ben met één muisklik klaar. Werkt al tijden perfect.

  En ik heb natuurlijk ook m'n mailboxen naar die I:-partitie verschoven :wink: .

  Gr,
  Jim
 • Hoi Jim

  Tis totaal geen bezwaar om xcopy te gebruiken (zou ik zelfs graag doen) maar helaas kopieert tie niet de timestamps van directories mee (van en naar een ntfs-partitie) :cry:

  Toch bedankt voor je reaktie…
  Groetjes Remko
 • [b:c009209452]remkosp schreef:[/b:c009209452][quote:c009209452]maar helaas kopieert tie niet de timestamps van directories mee[/quote:c009209452]Nou, dan moet dat specifiek voor NTFS gelden, op FAT32 (ja stil maar, ik ben nou eenmaal nogal behoudend :) ) neemt 'ie de mapdatums gewoon over.

  Gr,
  Jim

  [b:c009209452]EDIT:[/b:c009209452]

  Effe gauw op een leeg stukje twee NTFS partities aangemaakt, geprobeerd en inderdaad: datums wijzigen :cry: .

  J.
 • [b:49c6c0d5d7]Kost wel nogal veel tijd (zo'n 400 Gig te verplaatsen/kopieren) dus tussendoor ga ik zeker die voorgestelde drankjes nuttigen [/b:49c6c0d5d7]

  Dat kan rustig een krat bier worden :D
 • [quote:8b9b14a317="Jim van Zweeden"][b:8b9b14a317]remkosp schreef:[/b:8b9b14a317][quote:8b9b14a317]maar helaas kopieert tie niet de timestamps van directories mee[/quote:8b9b14a317]Nou, dan moet dat specifiek voor NTFS gelden, op FAT32 (ja stil maar, ik ben nou eenmaal nogal behoudend :) ) neemt 'ie de mapdatums gewoon over.

  Gr,
  Jim

  [b:8b9b14a317]EDIT:[/b:8b9b14a317]

  Effe gauw op een leeg stukje twee NTFS partities aangemaakt, geprobeerd en inderdaad: datums wijzigen :cry: .

  J.[/quote:8b9b14a317]

  Dat klopt Jim, en het draait allemaal om veiligheid en rechtenbeheer. Het is wenselijk om te kunnen zien wanneer een bestand is gewijzigd of is aangesproken. Ga nooit zomaar terug naar FAT32. Een foutje in de conversie en je bent done, en niet blij.

  NTFS logt alle schrijf- en leesbewerkingen. Daarom is het uitschakelen van de registrysleutel bovenvernoemd ook aangeraden.


  Maar Jim, gebruik jij dan nog FAT32? Kun je niet beter ovrstappen naar NTFS op alle Windows partities?
 • [b:7917c66525]Jimmy schreef:[/b:7917c66525][quote:7917c66525]Maar Jim, gebruik jij dan nog FAT32? Kun je niet beter overstappen naar NTFS op alle Windows partities?[/quote:7917c66525]Nou, ik heb hier een wilde mengeling van schijven, partities en besturingssystemen op één enkele pc, dat alles geregisseerd en in goede banen geleid door System Commander (boot- en partitionmanager).

  En verder "knutsel" ik nogal graag aan het systeem. En dus gaat er af en toe wel eens iets fout en dus is het dan handig als je "van buitenaf" een reparatiepoging kunt ondernemen.

  In alleruiterste nood kan ik de boel dan desnoods nog met een simpele DOS-diskette of een Linux Live distro weer van de kant trekken.

  En aangezien NTFS vanuit DOS zowel als Linux niet te benaderen is (althans niet schrijvend) is voorlopig FAT32 bij mij nog favoriet.

  Rechtenbeheer is voor mij geen belangrijk item, ik heb mijzelf verklaard tot enige gebruiker van het machien. Huisgenoten, vrienden en bekenden die dat menen te kunnen negeren worden door mij consequent met de meest gruwelijke dood bedreigd :evil: .

  Maar verder ben ik best een vriendelijke knul hoor !

  Gr,
  Jim

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.