Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

gpedit.msc

aKinz2KiL
14 antwoorden
 • hoi

  ik heb win xp pro geinstalld, duurde even :)

  maar nu wil ik graag weten,

  nou ik heb 4 verschillende users aangemaakt (voor elke familie lid)
  maar hoe kan ik gpedit op elke een toepassen?

  kan ik dat b.v van uit mijn acount doen of moet ik gewoon aanmelden met hun acount en het daar wijzigen?


  alvast bedankt!
 • [quote:2e1764d872="aKinz2KiL"]nou ik heb 4 verschillende users aangemaakt (voor elke familie lid) maar hoe kan ik gpedit op elke een toepassen?[/quote:2e1764d872]Dat kan niet. Dat is nou de meerwaarde van Active Directory; de Local Computer settings die je middels gpedit doorvoerd zijn op IEDERE user van toepassing.
 • Je kan iedere user toch aan een groep hangen en die groep rechten toewijzen? Heeft er iemand een link met uitleg over gpedit.msc?
 • thx voor de replys,

  ik zou en link over gpedit zeer warderen,

  maar ik heb inmidels 3 users weg gehaald en maar 1 over gelaten.

  maar ik heb nog en andere vraag, voor dat ik Windows Xp Pro had, had ik en HD Van 200 GB,

  en na de install heb ik maar 125 GB iemand die weet waarom dit zo is?
 • Wat zie je als je diskmanager bekijkt? Doe Run => diskmgmt.msc
 • [b:11b75f1d50]aKinz2KiL schreef:[/b:11b75f1d50][quote:11b75f1d50]en na de install heb ik maar 125 GB iemand die weet waarom dit zo is?[/quote:11b75f1d50]SP2 ook geistalleerd?

  Zie ook [b:11b75f1d50]Anders/Hardware/Sticky/Grote harde schijven…..etc.[/b:11b75f1d50]

  Gr,
  Jim
 • sorry, ik had waarschuw als er gereageerd is aan, maar kreeg geen mail dus dacht dat niemand reageerde,

  ik heb diskmgmt.msc uitgevoerd,
  en ik zie 127.99 gb dat is het C schijf, maar 58.32 GB is niet toegewezen,

  weten jullie wat ik kan doen ??

  (thx voor de url Jim)
  en de command Tom
 • formateren
 • kan ik daar niet en andere schijf van maken zoals D schijf voor game of zo, of is het helemaal niet te gebruiken?
 • [b:fa4e2b12d3]aKinz2KiL schreef:[/b:fa4e2b12d3][quote:fa4e2b12d3]kan ik daar niet en andere schijf van maken zoals D schijf voor game of zo[/quote:fa4e2b12d3]Jazeker, in diskmanagement rechtsklikken op het niet toegewezen gedeelte en dan kiezen voor partitie maken, vervolgens formatteren en klaar is aKinz2KiL.

  Maar het feit dat er maar 128 GB is toegewezen wijst erop dat SP2 (met ondersteuning voor grote schijven) niet is geïnstalleerd. Althans niet toen je de schijf in gebruik nam onder Windows. Geeft niks, als je er zo tevreden mee bent natuurlijk maar SP2 is uit veiligheidsoverwegingen toch wel aan te raden.

  Gr,
  Jim
 • hoi en bedankt.

  dus ik moet in diskmanagement dat 58 gb formatteren en dan is C schijf weer 200 gb ?

  hmz ik snap het volgende even niet,

  toen ik Windows Xp Pro installeerde had ik geen SP2 is het daarom dat mijn HD maar 128 gb groot is?, of is het zo dat je gelijk na install sp2 moet downloaden zonder iets te veranderen aan hd?

  ik heb SP2 nu wel gedownload, althans op Windows Update site staat geen update meer gevonden dus dan ga ik er van uit dat ik sp2 heb, (vorige keer zag ik d8 ik vandaar dat ik zeg van geen update, maar vorige keer d8 ik toch te zien dat ie sp2 ging downloaden.

  (trouwens een kleine vraag, sry voor offtopic, maar in Windows Xp home, kon ik mijn ATA ATAPI schijven uitzetten zonder enkel probleem, nu is het zo dat wanneer ik mijn DVD / cd rom schijven wil uitzetten, ik te zien krijg windows moet op nieuw worden gestart ?
  dit was bij home edition niet zo waarom bij xp wel?

  Gr.
 • [quote:e9d06791e9]dus ik moet in diskmanagement dat 58 gb formatteren en dan is C schijf weer 200 gb ? [/quote:e9d06791e9]Nee, je krijgt dan een aparte partitie van 58 GB erbij. Een bestaande partitie vergroten zonder de data kwijt te raken kan niet met de Windows-boordmiddelen. Daarvoor heb je Partition Magic nodig of een dergelijk programma.[quote:e9d06791e9]toen ik Windows Xp Pro installeerde had ik geen SP2 is het daarom dat mijn HD maar 128 gb groot is?[/quote:e9d06791e9]Ja, want zonder SP2 ondersteunt WinXP maximaal partities van 128 GB.[quote:e9d06791e9]of is het zo dat je gelijk na install sp2 moet downloaden zonder iets te veranderen aan hd?[/quote:e9d06791e9]Dat helpt ook niet, want het partitioneren van de schijf gebeurt vanaf de CD, dus nog voor de installatie. Alleen als je een installatie-CD hebt waarin SP2 al geïntegreerd is wordt de volledige 200 GB in gebruik genomen.[quote:e9d06791e9]ik heb SP2 nu wel gedownload, althans op Windows Update site staat geen update meer gevonden dus dan ga ik er van uit dat ik sp2 heb[/quote:e9d06791e9]Of SP2 geïnstalleerd is kun je zien door op je bureaublad rechts te klikken op "Deze computer", dan "Eigenschappen" kiezen en het tabblad "algemeen" lezen. Als SP2 geïnstalleerd is dan staat dat erbij vermeld.

  En voor zover ik weet wordt SP2 niet automatisch via Windows Update geïnstalleerd, dat moet je zelf doen (vanaf een CD of anders een download).[quote:e9d06791e9]in Windows Xp home, kon ik mijn ATA ATAPI schijven uitzetten zonder enkel probleem[/quote:e9d06791e9]Wat bedoel je precies met "uitzetten"?

  Gr,
  Jim
 • hoi en bedankt voor de hulp!

  wat ik bedoelde was uitschakelen,
  ik wil graag mijn cd/dvd speler uitschakelen via Apparatenbeheer, via Win Xp home ging dat gelijk, en Xp Pro vraagt elke keer om op nieuw te worden opgestart en als ik nee klik dan wordt het apparaat niet uitgeschakelt weet je waarom dit zo is (kan ik dat ergens in optie weg kliken?)

  en nog en vraagje over dat 58 Gb,
  als ik diskmgmt.msc uitvoer, dan zie ik 58 gb niet toegewezen, als ik dan klik nieuw partietie dan krijg ik en keuze tussen Primaire of Sec welke moet ik hier kiezen ? ik zou het dus alleen willen gebruiken om games er in op te slaan ect, en moet ik na het kiezen van Pri of Sec alles gewoon zo laten als het is en het komt wel goeD?

  alvast bedankt!
 • Eerst maar vraag twee:

  Maakt in jouw geval eigenlijk niets uit. Een primaire kun je gelijk formatteren en in gebruik nemen, in een uitgebreide partitie moet je vervolgens eerst nog een logische partitie aanmaken en dan pas formatteren. Maar dat wordt pas belangrijk als je meer dan 4 partities wilt maken (of meerdere schijven in je pc hebt zitten). Kies dus maar voor een primaire. Als je dat gedaan hebt krijg je vanzelf een aantal schermpjes waar je gewoon de default waardes kunt laten staan. Bij het schermpje voor het formatteren kun je hem ook een naam geven (Data of Games of zoiets invullen bij "Volumenaam"), met die naam duikt hij dan later in de verkenner op. Data (D:) bijvoorbeeld.

  Vraag één:

  Geen idee, ik heb hier ook XPPro en bij mij lukt het uitschakelen gewoon zonder dat een herstart gevraagd wordt. Dus……..

  Gr,
  Jim

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.