Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Vreemd geval (melding: te weinig geheugen)

Wilhelm Dipt
5 antwoorden
 • Een kennis van mij heeft aan gevraagd om haar computer na te kijken omdat hij de laatste tijd nogal vreemd deed. Zij gebruikt OS Windows 98 SE. Een recent virusscanner (McAffee en een actuele database) houdt het zaakje in de gaten. Als een een icoon aanklikt laat hij enkele sec. het begin scherm zien er gebeurt verder helemaal niets. Ook krijg je de melding als je een icoon aankilkt dat de computer te weinig geheugen heeft of dat je niet gemachtigd bent en contact met de systeembeheerder moet opnemen. Is Bill dat?? Ik heb online laten scannen hij heeft wel wat spyware gevonden maar voor de rest niets. Bij schrijfcontrole uitvoeren krijg ik ook de melding te weinig geheugen sluit een of meer programma af terwijl er niets open staat. Omdat het om een bedrijfscomputer gaat met veel documenten is opnieuw installeren niet direct te beste opties. Wie heeft hier een "paarden-middel" voor of ervaringen. Ik weet het effe niet meer!
 • Hoeveel geheugen heeft die PC?
  Virtueel geheugen: Schijf niet vol waar het op staat? Niet uitgeschakeld?
 • Het geheugen is 512 Mb. De overige vragen moet ik nog na checken
 • heerh1, een iets duidelijker topic-titel en wat witregels in de openingspost doen wonderen voor de begrijpelijkheid en leesbaarheid…
 • ik denk dan aan o.m.:
  - is die virusscanner (waarschijnlijk een hele suite…???) niet veel te zwaar (ingesteld) voor die machine?
  - omdat het een zaakpc is is de kans groot dat de systeembeheerder in zijn oneindige wijsheid allerlei beperkingen/beveiligingen heeft aangebracht waardoor het systeem niet meer vooruit wil.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.