Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Muismenu windows XP

None
6 antwoorden
 • Hallo,

  Ik gebruik windows XP PE en heb problemen met een insteling.
  Als ik de rechter muisklijk gebruik in Windows verkenner is de bovenste functie 'zoeken' ipv 'openen' dubbelklik op een map zorgt er dus voor dat je gaat zoeken in deze map.
  Ik heb al veel geprobeerd, mapopties, muisinstellingen, standaardinstellingen herstellen en verschillende 'experts' eens laten proberen, maar tot nog toe niet gevonden wat het is.
  Ik gebruik nu noodgedwongen Totalcommander en dit bevalt me best, maar toch wil ik graag weten hoe ik die verkeerde instelling verander.

  alvast bedankt voor de tips,

  Bart
 • het gaat in mapopties niet zozeer om de bovenste functie, maar om de vet weergegeven functie!
 • En hoe stel ik die in dan? dat vindt ik nog steeds nergens in de mapoties
 • de knop ´als standaard instellen´ wellicht….?
 • De volgorde in het contextmenu is gewijzigd. Dit kun je in het Windows-Register weer correct instellen. Als je het register wilt aanpassen, maak er dan eerst een back-up van.

  Vervolgens:
  1. Ga naar Start | Uitvoeren
  2. Typ daar regedit
  3. Het register opent zich, zoek naar de sleutel [HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\shell]. En stel de waarde in op ‘none’ (zonder aanhalingtekens)
  4. Doe hetzelfde met deze sleutel [HKEY_CLASSES_ROOT\Drive\shell], stel ook deze waarde in op ‘none’

  Herstart de pc.
 • Weer iets ontdekt! na veel klunzen en proberen was het erg simpel, invullen en klaar.

  Bedankt!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.