Vraag & Antwoord

OS Windows

permanente volume letter voor memory stick

4 antwoorden
  • Ik zou een permanente volume letter (bv i:) willen toekennen aan mijn USB memory sticks. Hoe dit te doen? OSs Win988SE en WinXP.
  • Voor Windows XP kun je rechtsklikken op Deze computer en vervolgens kiezen voor Beheren. Hier ga je naar Schijfbeheer. Klik hier rechts op de betreffende schijf en kies voor Stationsletter en paden wijzigen. De volgende keer dat je de USB stick gebruikt wordt hij automatisch gekoppeld aan de stationsletter dat hier gekozen wordt. Voor Windows 9x kun je misschien wel TweakUI gebruiken, hier te downloaden... http://www.microsoft.com/ntworkstation/downloads/PowerToys/Networking/NTTweakUI.asp Ik zou zo gauw niet weten hoe je verder in Windows 9x stationsletters dient toe te wijzen, zal wel ergens in het register zitten maar waar precies?...
  • Dank voor aanwijzing wat betreft WinXP. Voor Win98SE nog geen oplossing gevonden. Nu maar hopen dat de toewijzing onder XP ook werkt voor 98SE.
  • Ik heb te vroeg gejuigd! 4 mem sticks geformatteerd (FAT32) en als drive naam I: toegekend. Volgens XP was alles OK. Na opnieuw opstarten en uitproberen: twee worden inderdaad als I: herkend. twee worden herkend als G:. Wat is er mis gegaan/aan de hand?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.