Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

System Volume Information, verwijderen?

Anoniem
Jim van Zweeden
16 antwoorden
 • Ik heb wel eens gehoord dat het systeem langzamer wordt door de grootte van System Volume Information. Dit zijn de herstelpunten van Windows XP. Kan ik dit zonder problemen verwijderen of is het verstandig om dit op te slaan op een externe harde schijf?
  En … wordt het systeem daardoor sneller.

  Bedankt voor je hulp!

  Jan.
 • Als je de herstelpunten verwijdert, kun je systeemherstel niet meer gebruiken. Maar dat had je zelf zeker ook al bedacht? :P
  Wat betreft snelheid zal het weinig tot niets uitmaken. Wel komt er wat schijfruimte vrij.
 • Die directory kun je niet verwijderen. Maar systeemherstel kun je wel uitzette, mits je zelf voor backups zorgt.
 • Je kan ook bij schijfopruiming in het tabblad 'Meer opties' ervoor kiezen om alle herstelpunten behalve de laatste te verwijderen.
 • Je kan natuurlijk ook het aantal herstelpunten verminderen door de toegekende harde schijf ruimte te beperken, normaal staat deze ingesteld op 12%.
 • [b:b64553afd0]gerben schreef:[/b:b64553afd0][quote:b64553afd0]Die directory kun je niet verwijderen[/quote:b64553afd0]Heb je het wel eens geprobeerd dan?

  Gr,
  Jim
  (geboren dwarspinkel :) )
 • De systeemfolder zelf kan je niet verwijderen, wel de afzonderlijke herstelpunten.
  Zelf geprobeert :lol:
 • [b:3d512fa336]Eddy X schreef:[/b:3d512fa336][quote:3d512fa336]De systeemfolder zelf kan je niet verwijderen[/quote:3d512fa336]Mijn verkenner:

  [img:3d512fa336]http://home.hccnet.nl/g.van.zweeden/Sysvolinf.GIF[/img:3d512fa336]

  :wink:

  Gr,
  Jim
 • Zijn je verborgen mappen zichtbaar gemaakt ?
  Of heb je de systemrestore map op een andere partitie staan ?
  In ieder geval, op mijn configuratie (XP home met SP2), kan ik de folder niet verwijderen. :roll: :o
 • [b:ce8adec13f]Eddy X:[/b:ce8adec13f]

  [list:ce8adec13f]1. JA
  2. NEE[/list:u:ce8adec13f]

  Trouwens, voor elke partitie wordt door Windows een aparte systemrestore map aangemaakt.

  Wettig en overtuigend bewijs:

  [img:ce8adec13f]http://home.hccnet.nl/g.van.zweeden/Sysvolinf_2.GIF[/img:ce8adec13f]

  Nou ja, wettig en overtuigend……..

  En anders kom je gewoon maar kijken :) .

  Gr,
  Jim
 • Ja alles kan, boot cd'tje erin en deleten maar. Of je windows er lekkerder van gaat draaien is een tweede (gebruik systeemherstel zelf nooit overigens).
 • Nee Lodyx, geen grappen.

  Ik heb ze gewoon in de verkenner eruit gegooid, Windows protesteert dan wel dat dit gevolgen kan hebben voor het systeem en da's logisch natuurlijk want WinXP beschermt z'n systeemmappen en -bestanden maar na een "OK" lukt het verwijderen bij mij zonder problemen en ongewenste bijwerkingen heb ik ook nooit vastgesteld.

  Twee kanttekeningen:
  [list:1fa1ca592c]1. Je moet het natuurlijk wel als beheerder doen.
  2. Ik gebruik FAT32 en mogelijk zit daar de oorzaak, het rechtenbeheer van NTFS is veel strenger.[/list:u:1fa1ca592c]

  Gr,
  Jim
 • Hey Jim,

  Ik sta hier wel voor een raadsel, ben adminstrator, de harde schijf is ingedeelt als FAT 32, en toch kan ik de systeemherstelfolder niet verwijderen, ik krijg steeds de melding dat hij in gebruik is.

  Aan de andere kant heeft systeemherstel mijn vastgelopen PC al enkele malen kunnen redden, éénmaal zelfs na een Windows update, ik vind het dus niet raadzaam om deze mogelijkheid zomaar te verwijderen, zeker niet voor onervaren PC gebruikers. :D
 • [b:47cb8cffee]Eddy X schreef:[/b:47cb8cffee][quote:47cb8cffee]ik krijg steeds de melding dat hij in gebruik is[/quote:47cb8cffee]Nou, het enige wat ik kan bedenken dat bij jouw systeemherstel nog ingeschakeld staat en dan is het begrijpelijk. Dan is die map inderdaad in gebruik.

  Dus eerst systeemherstel volledig uitschakelen en dan pas die map(pen) verwijderen. Geloof me, ik heb echt niets bijzonders gedaan om ze weg te krijgen.

  Maar aangezien jij volgens eigen zeggen systeemherstel niet wilt missen maakt het in jouw geval ook niet uit lijkt me.

  En ik maak images voor noodgevallen.

  Gr,
  Jim
 • Jim van Zweeden heeft gelijk, de mappen zijn makkelijk te verwijderen wanneer je Systeemherstel uitgeschakeld hebt. Heb het zelf ook gedaan ;)
 • [quote:9d7ff21920="jweijde"]Jim van Zweeden heeft gelijk, de mappen zijn makkelijk te verwijderen wanneer je Systeemherstel uitgeschakeld hebt. Heb het zelf ook gedaan ;)[/quote:9d7ff21920]

  :oops: :oops: :oops: :oops:
  Juist :-?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.