Vraag & Antwoord

OS Windows

Pagefile locatie

Anoniem
Prin0096
7 antwoorden
 • Dag,

  graag zou ik wat info hebben over de pagefile. Ik neem aan dat de gegevens m.b.t. grootte etc. in deze thread http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=145671&highlight=pagefile nog steeds van kracht zijn. In aansluiting op die thread zou ik toch graag een paar dingen willen vragen:

  1) [i:14ea7ababa]waar[/i:14ea7ababa] moet ik mijn pagefile op mijn schijf plaatsen? Ik heb ooit begrepen op een eigen partitie aan de rand van de fysieke schijf. Klopt dat?
  2) is dat fysieke gebied in één partitie te vatten door met Partition Magic een partitie aan het einde van de hd te plaatsen (m.a.w. is de grafische afbeelding ook fysiek reëel)?
  3) is het slim om standaard de pagefile te laten verwijderen bij reboot (om defragmentatie te voorkomen) of kost het dan veel meer tijd om de computer op te starten en herhaalt zich het probleem van defragmentatie gewoon?

  Gegroet en bij voorbaat bedankt, Wilhelm
 • Zo nauw luistert het niet meer.
  Gewoon een pagefile op 1 van je partities laten plaatsen en voldoende memory installeren.

  Kortom: voorkom dat Windows de pagefile gebruikt.
 • [quote:87ad908427="Prin0096"]
  Kortom: voorkom dat Windows de pagefile gebruikt.[/quote:87ad908427]
  Dit kan je niet voorkomen, en is niet aan te raden ook. Sommige programma's eisen het gebruik van de swapfile. Het beste kan je een pagefile aanmaken van een vaste grootte (min en max gelijk). Defragmenteer eerst een partitie en plaats hem dan daarop. Controleer of je pagefile uit 1 fragment bestaat. Als dat zo is, zal hij ook niet meer gefragmenteert raken doordat het een "fixed" bestand is die niet in grootte wijzigt. Indien je meerdere schijven hebt, plaats hem dan op een schijf waarop [b:87ad908427]niet[/b:87ad908427] je windows installatie staat.
 • pagefile fragments kan je controleren met:

  http://www.sysinternals.com/Utilities/PageDefrag.html
 • Dag,

  dank voor de antwoorden.

  Zou iemand nog een antwoord weten op mijn vraag of Windows standaard een nieuwe pagefile aanmaakt?

  Gegroet! Wilhelm
 • [quote:4f14a4da81="Wilhelm Dipt"]Dag,

  dank voor de antwoorden.

  Zou iemand nog een antwoord weten op mijn vraag of Windows standaard een nieuwe pagefile aanmaakt?

  Gegroet! Wilhelm[/quote:4f14a4da81]
  Als je de pagefile laat verwijderen tijdens het afsluiten, wordt er inderdaad bij het opstarten een nieuwe aangemaakt. Deze optie (het verwijderen en opnieuw aanmaken) is puur een security issue voor paranoia, en het kost je performance, tevens bestaat er dan weer het risico op een gefragmenteerde pagefile.
 • Ok, bedankt!

  Wilhelm

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.