Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Bootable CD gemaakt voor Windows XP

Anoniem
derkdejong
11 antwoorden
 • Ik lees en hoor veel "Hoe kan ik een bootable CD maken voor Windows XP"
  Dit overkwam me zelf een paar weken geleden, Windows gaf bij het opstarten en fout melding en startte niet meer op. Boot-fix/mbr en chkdsk gaven aan dat de schijf onherstelbaar beschadigd was. Een andere HD gemonteerd als "master" en deze HD als "slave" gaf ook geen oplossing. Een computerwinkel gaf dezelfde uitslag, "jammer van je DATA".
  Een aantal uren op internet rond gekeken en ik kwam op deze pagina: http://www.ivanhoejupiler.be/showthread.php?p=188687
  Ik heb de CD volgens de beschrijving gemaakt en nu kon ik wel de HD benaderen. De DATA gesafed, Windows opnieuw geïnstalleerd en de PC draait nu weer als vanouds.

  Graag reakties op deze CD en het werken ermee.
 • Er zijn meer van dit soort programma's, en als je dat tijdig doet een uitstekend redmiddel. Probleem is alleen dat je er pas achter komt als je Windows niet meer draait. Natuurlijk kun je hem op een andere machine in elkaar knutselen, maar er is een eenvoudiger alternatief in de vorm van een Knoppix rescue CDROM (www.knoppix.nl). Deze kunnen meestal zo worden gedownload of worden bij maandbladen (bijvoorbeeld bij c't: www.fnl.nl/ct-nl/archief2003/ct2003-12/) meegeleverd. Hiermee kun je zo booten en je data benaderen.
 • Binary, je hebt helemaal gelijk, maar het ging om een bootable Cd voor Windows, niet iedereen kan met Linux overweg (ik ook niet).
 • ik ook niet, maar na even zoeken is een knoppix live cd heel eenvoudig hoor.
 • Dag,

  @rc.wijnandts: dat is mooi werk wat je geleverd hebt. Maar wat voor reacties wil je precies? Je hebt toch een werkende Windows-cd gecreëerd?

  Ik heb onlangs de Winternals ERD Commander aan het werk gezien. Die suite is natuurlijk niet te betalen voor een geek als ik ($499,-). Maar het is wel leuk om een fantastische suite te zien met veel tools on board die goed van pas komen als je computer gecrasht is. Om een kijkje te nemen: ga hier.

  Gegroet, Wilhelm
 • [quote:91f599af3d="tinus89"]na even zoeken is een knoppix live cd heel eenvoudig hoor.[/quote:91f599af3d]

  Dat is precies waar het om gaat. Gewoon eens een keer downloaden, branden en er vanaf booten. Je kunt niks verkeerd doen (je HDD wordt standaard alleen-lezen gemaakt) en speel er eens mee. Wie weet hoe leuk je het gaat vinden.

  Aangezien rc.wynandts zelf al een Windows CD in elkaar heeft geknutselt is dat misschien overbodig advies. Voor iemand die daar tegenop ziet misschien iets om uit te proberen.
 • Wilhelm, wat ik aan reakties wil hebben, zijn eigenlijk de bevindingen van anderen; is er goed mee te werken of zijn er toch nog te kort komingen aan de CD. Wat ik begrepen heb is, dat je er tools aan kan toevoegen.
  Knoppix zal ik zeker gaan uitproberen.

  Ronny Wijnandts
 • ook voor mij aanleiding die knoppix eens te gaan bekijken.
  op de link van binary vind ik echter niets wat mij de indruk geeft met een ´knoppix live-cd´ van doen te hebben.
  misschien mogen we een wat gerichtere hits van een van de kenners??
 • Dit? Staat trouwens gewoon ook op die site.
 • ja, daar was ik uiteraard geweest, maar welke iso moet ik nu hebben???
 • Dit is de dvd versie, en dit is de cd versie.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.