Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

\Device\Harddisk1\D

a.tip
7 antwoorden
 • Hoi,

  Iemand die weet welke schijf Windows hiermee bedoelt: \Device\Harddisk1\D ? Hoe zit de gebruikte structuur (van een schijf aanduiden) in elkaar?
 • Wel, in disk management van 2000 en XP is de eerste HD 0, de tweede 1, etc. Dus zou het hier om de partitie D op de tweede schijf gaan.
  Kun je niet even in disk management kijken hoe het er uit ziet of gebruik je een ander systeem?
 • Okay, ik zal kijken in disk management. Maar kan nu al zeggen dat de 'D' niet op een partitie op de tweede schijf kan slaan: de drie de schijven zijn ongepartitioneerd (geheel), met schijfletters: C:, D: en E:.

  Hoe zou de volgorde zijn op een moederbord met meerdere p-ata en s-ata aansluitingen? Gaat s-ata altijd voor p-ata of andersom, of hangt het samen met welke de C: schijf/partitie is verbonden?

  Ik kom de aanduidings wijze: \Device\Harddisk1\D enkel tegen in de Event Viewer; toch ook nog ergens anders?
 • Bij mij, onder Win 2000, is disk 0 een Pata en disk 1 een Sata. Het systeem staat op C op de Sata schijf. Verdere partitieletters zeggen niet zo veel omdat je die zelf kunt kiezen.

  "Maar kan nu al zeggen dat de 'D' niet op een partitie op de tweede schijf kan slaan: de drie de schijven zijn ongepartitioneerd (geheel), met schijfletters: C:, D: en E:."

  Dat begrijp ik niet goed. Onder Windows slaan letters op partities, niet op schijven. Bedoel je dat elke schijf slechts een partitie bevat?
 • Okay, maar stel dat de letters niet handmatig zijn aangepast, dan mijn vraag.

  Klopt, geen partities op de drie schijven. (Of een partitie als je dat zo wilt zien.)

  Maar het gaat me dus om het exact kunnen herleiden op welke schijf een aanduiding als: \Device\Harddisk1\D slaat.
 • Dat kun je dus in disk management zien.
 • Okay, ik ga er dan bij vanuit dat de 'D' in dit geval op de drive slaat en bij een eventueel gepartitioneerde schijf op de letter van de partitie: klinkt voor de hand liggend.

  a.tip dank voor de aanwijzing te kijken bij disk-management. (Zo voor de hand liggend, maar denk er maar aan als er even storing is.)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.