Vraag & Antwoord

OS Windows

Administrator wachtwoord

7 antwoorden
  • Ik heb een winXP laptop met een probleem. Ik ben mijn administrator wachtwoord vergeten. Ik kan alleen nog inloggen in mijn limited account die op een server staat. Het administrator wachtwoord zit gewoon op de laptop. Wie weet hoe ik mijn administrator wachtwoord verwijder/zie met een progje of zo iets? Ik mag mijn limited/administrator account niet kwijt raken!!
  • Hier kun je een diskette downloaden: http://home.eunet.no/~pnordahl/ntpasswd/ (zie link helemaal onderaan). Hiermee kun je het password resetten door er mee op te starten.
  • Advies, ook van Petr zelf, is te kiezen voor blanco wachtwoord, dan in te loggen en dan nieuw wachtwoord te zetten. Kan ook in 1 keer maar is foutgevoeliger. groetjes Edmond
  • Als het trouwes XP Home is, is het admin wachtwoord standaard leeg. mvrgroet Edmond
  • Ik moet het op een cd-rom zetten. Ik begrijp dat je eerst hem bootable moet maken en de bestanden erop moet zetten. Welk bestand moet ik openen?? Ik snap het niet helemaal..
  • Werkt dat progje ook op een windows2000? Zo nee, weet je dan een andere? Moet je de cd/diskette eerst bootable maken en dan een bestand openen of moet je alleen al die bestanden op een cd/diskette zetten?
  • Nee, je download een complete iso image voor een CD. Die is al bootable, dus daar hoef je verder helemaal niks mee te doen, behalve op CD branden (zie [color=red:4783f6071d]How to make the CD[/color:4783f6071d] op de site). Lees in de handleiding van jouw brandprogramma hoe je een iso moet branden als je dat nog niet eerder hebt gedaan. Als je er vanaf boot, dan start automatisch een Linux programma, waarmee je het password kunt resetten voor zowel WinNT, Win2K als WinXP accounts. Ik geef toe dat dit een beetje verwarrend zal zijn als je nog nooit hebt gedaan, maar gewoon goed lezen (er staat uitleg op de site), dan zou je er wel uit moeten komen. De wijziging wordt pas echt definitief als je expliciet kies om op te slaan, dus wees niet te bang om een keuze te maken.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.