Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

C: schijf raakt vol gedurende de tijd

FTI
10 antwoorden
 • Beste mensen,

  Bij een vriend van me doet het volgende probleem zich voor:
  Bij de start van Windows geeft de C: schijf netjes 11,5 GB vrije ruimte.
  Echter, namate de tijd vordert en Windows schijnbaar Idle loopt, raakt de schijf voller en voller en komt er een melding dat er onvoldoende schijfruimte is. Antispy en -virus programma's geven niets aan.

  Heeft iemand enig idee wat het zou kunnen zijn ?

  bij voorbaat dank
 • Hoe lang duurt het ongeveer voordat deze melding verschijnt? En is het zo dat na iedere herstart de vrije ruimte weer op 11,5 GB staat? Je zou het tooltje Treesize eens kunnen proberen, deze laat hoeveel ruimte iedere map gebruikt. Misschien dat je op deze manier kan achterhalen waar 't 'm in zit, waar er iets vol loopt.

  http://www.jam-software.com/freeware/index.shtml
 • Tja, de tijd die het duurt voordat de schijf tegen dat onvoldoende schrijfruimteprobleem aanloopt, is meestal zo tussen het half uur en drie kwartier. Na iedere restart of koude start staat de C:-schijf op ongeveer 11.5 GB.

  Ik zal jouw suggestie van dat programmaatje gebruiken en ik zal eens kijken of ik er wat aan heb.
 • Hoe groot is je schijf eigenlijk?
 • De Schijf is 120 GB en staat opgedeeld in 3 partities, de C partitie is meende ik 40 GB groot
 • [quote:be1169a04a="Passer"]Hoe groot is je schijf eigenlijk?[/quote:be1169a04a]

  Wat is dat nou voor een rare vraag? Deze pc schrijft dik 11Gb weg in een half uur tot drie kwartier? Moet 'ie zijn c-partitie gaan vergroten naar 120 Gb zodat 'ie dan 5,5 uur kan gaan werken :roll:

  humpf007, kan je hier geen printje plakken van je draaiende processen zodat we die even kunnen bekijken, er is iets wat op de achtergrond in de vorm van een temporary data aan het wegschijven is. Dit geeft ons wat meer informatie.
 • Wel, stel dat ie een oude schijf van laten-we-zeggen 20 Gb had, met daar zijn windows en programma's op: dan zou met systeemherstel, pagefile en daarbij alle mogelijke tijdelijke bestanden (door software aangemaakt) hij wel snel aan een volle schijf kunnen raken. Als bij het afsluiten van de pc die cache enz. wordt geleegd, krijgt hij bij opstart terug een beginsituatie met 11.5 Gig.
  Vandaar
 • Zoek je harde schijf eens af naar de bestanden die de meeste ruimte innemen. Doe dit als je de pc net hebt opgestart en nog eens wanneer je schijf vol raakt. Kijk dan eens of je verschil ziet in de gevonden bestanden.
  Het is slim om schermafdrukken te maken van de resultaten, want volgens mij worden die automatisch aangepast (schermen open laten staan heeft waarschijnlijk dus weinig zin)
 • Zet de pagefile eens op min 300mb en max 300mb ofzo.

  Hoe dat te doen –> www.google.nl :wink:
 • of Deze computer> Eigenschappen> Geavanceerd>prestaties, Instellingen>Geavanceerd>Virtueel geheugen, wijzigen en voilà… er is meestal wel een reboot nodig…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.