Vraag & Antwoord

OS Windows

Ongeldige Boot.ini

4 antwoorden
  • Op een PC van een vriend zie ik bij het opstarten van de PC de melding: "Ongeldige boot.ini" Start op van C:\Windows. Wat is hier aan de hand en kan ik dit verhelpen? Overigens start de PC wel normaal op.
  • Wat staat er in je boot.ini? Even voor de duidelijkheid, boot.ini is te openen en te bewerken via het configuratiescherm, systeem, <tabblad> geavanceerd, <optie> intellingen (onderaan) "opstart- en herstelinstellingen" en dan <bewerken> bij "systeem starten". (let wel! Windows XP)
  • Deze is geheel leeg
  • En dan start je pc toch gewoon op? Zonder deze gegevens doet je pc ook weinig. Ga eens zoeken naar andere versies van het boot.ini bestand op je pc. Zorg wel dat je alle beveiligde en verborgen bestanden kan zien. Btw. draai je XP? Bij XP dient er zoiets als dit te staan in het boot.ini (let wel of het rode gedeelte ook echt overeenkomt); [boot loader] timeout=30 default=[color=red:69fc6f1b57]multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)[/color:69fc6f1b57]\WINDOWS [operating systems] [color=red:69fc6f1b57]multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)[/color:69fc6f1b57]\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect Je kan het kopiëren en plakken, kijken of je dan nog steeds dezelfde fout krijgt te zien.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.