Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor ons privacy- en cookiebeleid. Door op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website geeft u aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

inlogvenster verborgen

Amorax
15 antwoorden
  • Ik heb van mijn harde schijf met daarop Windows XP Pro SP2 NL een clone gemaakt op een nieuwe harde schijf.
    NB: Ik heb voor het clonen diverse programma's gebrobeerd maar allen leiden tot het volgende probleem:

    Nu is het zo dat wanneer het venster Welkoms-venster verschijnt er geen mogelijkheid getoond wordt om in te loggen.
    Met ALT-TAB zie ik dat er respectievelijk 'Windows Logon' en 'Aanmelden bij Windows' open staan. Maar deze venster worden niet zichtbaar.

    CTRL-ALT-DEL werkt ook niet.
    Dit is allemaal ook het geval als ik opstart in de Veilige Modus.
    Ik kan dus niet inloggen en verder op de nieuwe schijf.
    NB: Autologon stond uit op de oorspronkelijke schijf.


    Met de ERD Commander Boot CD kan ik prima de gegevens op de schijf benaderen.
    Ook via de Recovery Console kan ik normaal inloggen.

    Wa gaat er mis bij het normaal opstarten van Windows en hoe krijg ik het weer voor elkaar dat ik kan inloggen?
  • wow, goed misgegaan :-?

    CTRL-ALT-DEL werkt ook niet. zei je..

    heb je dat 2x snel achtermekaar gedaan?
    en als je met f8 kiest voor:
    veilige modus met opdracht prompt.
    komt dat opdracht prompt ook niet in beeld?

    Als dat niet lukt, ga dan naar de recovery console en tik het command:
    LOGON
    in, en vervolgens moet je het administrator wachtwoord typen


    Succes en ik lees je verslag wel ;)
  • CTRL-ALT-DEL 2x werkt niet.

    Veilige modus met command prompt toont géén prompt.

    Bij de Recovery console kom ik op partitie D:\ terecht.

    De origenele partities heette C:\ en E:\ waarbij E:\ de Windows installatie bevat. D:\ was een partitie op een schijf die ik niet meer heb.
    Ook met partitie managers e.d. krijg ik steeds C:\ en D:\ in beeld en niet C:\ en E:\. Kan hier nog iets fout gaan?
    Zou toch niet moeten aangezien ik een clone heb gemaakt.
  • je komt op D te recht nadat je logon hebt gedaan? en als je daar bv:
    dir
    intikt, wat zie je dan, zeker weten dat je niet op de windows partitie zit?
  • Als ik de Recovery Console start kan ik kiezen welke Windows installatie ik wil gebruiken. De enige waaruit ik kan kiezen is D:\Windows
    Na in het intypen van het wachtwoord kom ik terecht in D:Windows en kan ik de inhoud van de Windows map bekijken.
  • Als je engels ok is, probeer dit dan eens
    http://www.kellys-korner-xp.com/xp_sys32.htm

    anders wil ik het wel voor je vertalen.


    Btw, heb je met alt-tab al naar het aanmeld venster geswitcht? en gewoon zonder dat je iets zit, het passwoord intikken en op enter drukken :P
    krijg je nu een foutmelding? of start ie door? (small chance but ey ;) )
  • Met ALT-TAB blind naar het inlog scherm gaan en dan typen heb ik verschillende malen geprobeerd. Ook eerst gekeken hoe het er uit ziet op een normaal werkende pc. Maar er gebeurt na mijn pgogingen niets. Ook geen foutmeldingen dus.

    En met de registry is ook niets mis. Want met de Winternals ERD Boot CD-rom (ik neem aan dat je deze cd wel kent; anders gauw eens bekijken want zeer waardevol) kan ik in de registry kijken en daar missen de in het artikel genoemde Hives niet.

    Verder lijkt het mij ook vreemd dat de registry beschadigd is geraakt door het clonen. Vanaf de originele schijf draait Windows probleemloos.

    PS: mijn engels is wel goed ;)
  • aaaah ik kende die niet, zoveel hopeloze gevallen heb ik nog nie meegemaakt, maar als je in het register kan kijken :D

    check dit dan ff:

    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon]
    "DefaultUserName"="pietje"
    "DefaultPassword"="asdf1234"
    "AutoAdminLogon"="1"

    Dan moet je automatisch inlogge ;)
  • In de eerste clones stond autologon al aan omdat dit op de originele schijf ook zo was. Toen liep het inloggen ook mis. Aan het veranderen van de muiscursor en de kleur van het bureaublad kon ik zien dat automatisch onder mijn naam ingelogd werd maar vanaf dat moment ging het mis en bleef de boel hangen.
    Omdat ik vermoedde dat het mis ging met inloggen heb ik autologon uitgezet. En de rest van het verhaal ken je.

    Misschien zegt deze info jou of andere forumleden weer iets meer.
  • oooh je kon dus WEL inloggen, overal maakte ik uit op dat je een log in scherm zag, oftewel niet aangemeld.

    werkt de combinatie ctrl-shift-escape wel? (taakbeheer)


    ps: dude ik heb redelijk wat gezien, maar ben nog maar 20 en moet de hbo informatica opleiding nog betreden… ik hoop voor je dat een ander forum lid nog iets weet want.. I'm out of options :/
  • Toch [u:72ff49a7c0]bedankt [/u:72ff49a7c0]voor je hulp want zo hebben we al aardig wat mogelijkheden uitgesloten. Hoeven anderen dat niet meer te doen.

    Met [i:72ff49a7c0]autologon [/i:72ff49a7c0]lukte het inloggen wel (gezien verandering muiscursor en kleur) maar na een paar seconden loopt het mis. Het blauwe scherm met het Windows logo verdwijnt en het scherm wordt gevuld met de kleur van mijn bureaublad. Na een tijdje verschijnt dan weer het blauwe scherm met logo en dan weer het bureaublad, enz enz. Dat blijft in een soort loop hangen.

    Inloggen in de Recovery console lukt ook zoals ik al schreef.

    Maar als autologon [i:72ff49a7c0]uit [/i:72ff49a7c0]staat verschijnt dus géén inlogvenster of welkomsscherm. Dan krijg ik enkel een blauw venster met het Windows logo in beeld. Met ALT-TAB zie ik dan dat 'Windows Logon' en 'Aanmelden bij Windows' open staan maar ik krijg deze schermen/vensters niet in beeld.

    NB: CTRL-SHIFT-ESC en elke andere toetscombinatie werkt niet.

    [b:72ff49a7c0]Samengevat:[/b:72ff49a7c0]
    Dus zónder autologon heb ik geen mogelijkheid om een gebruiker te kiezen en een wachtwoord in te voeren.
    Mét autologon begint de inlogprocedure maar loopt die al gauw vast (loop).
  • Misschien de ForegroundLockTimeout corrupt.
    MS KB Artikel ID 886217
  • Helaas, dat heeft ook niet geholpen…
  • [quote:8316ffa958="Amorax"]Mét autologon begint de inlogprocedure maar loopt die al gauw vast ([b:8316ffa958]loop[/b:8316ffa958]).[/quote:8316ffa958]Misschien dwaal ik af, maar Windows in een "loop", doet mij denken aan [i:8316ffa958]wsaupdater[/i:8316ffa958]
    ff zoeken op dat woord in het forum
  • De oorzaak ligt vermoedelijk in de nummering van die partities. Als je een clone maakt van een partitie op C: dan kun je die [i:8f0d50787f]niet[/i:8f0d50787f] zomaar op een andere partitie plaatsen. Alle registerverwijzingen wijzen immers naar de eerste partitie, en die kloppen dan niet meer.
    De simpelste manier om zo'n clone toch aan de praat te krijgen is om te zorgen dat Windows denkt dat hij op C: staat. En dat kan door voorliggende partities te verbergen (op hidden zetten). Daarvoor moet die nieuwe partitie wel een primaire partitie zijn, en die moet dan vervolgens op actief gezet worden. Dit kan het gemakkelijkst door gebruik van een echte bootmanager (niet die van Windows).
    In weet niet zeker of dit de oorzaak is, omdat je beschrijving van de partities niet zo erg uitgebreid is. Maar grote kans van wel.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.