Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Register of registermappen beveiligen

Anoniem
meneer_ed
9 antwoorden
 • LS,

  Wellicht dat een dergelijke vraag al eerder gesteld is, maar op welke manier kan ik mappen van het register of het gehele register (feitelijk regedit) beveiligen met een wachtwoord?

  Met vriendelijke groet,

  J.A. van Iwaarden
 • Je kan regedit disablen met een.. jaja, register waarde. Maar met een 3rd party registersoftware kan je er dan toch weer in…

  Als degene achter de pc('s) alleen maar weten van regedit kan dit een oplossing zijn, zijn die slim genoeg om een 3rd party tool in te schakelen, heb je er niks aan…

  Wat je eigenlijk zoekt is een programma die dus het register beveiligt… maar dan kan de gebruiker ook weer geen programma's installeren..


  Wat wil je dus precies (kan zijn dat ik te moeilijk denk :P)
 • Wat is precies wil is het volgende:

  Ik heb als beveiliging voor informatie van internet een filter. Het filter werkt met behulp van proxy-instellingen.
  Zoals u weet kan het filter dan eenvoudig worden uitgeschakeld door twee vinkjes uit te schakelen in het menu: internet opties - verbindingen - LAN.

  Om te voorkomen dat deze vinkjes uitgeschakeld worden heb ik een extra regel in het register opgenomen als restrictie zodat internet opties niet beschikbaar is.

  Deze regel is uiteraard makkelijk te verwijderen uit het register en daarom wil ik graag deze map in het register beveiligen met een wachtwoord.

  J.A. van Iwaarden
 • regedit kan je geen wachtwoord opzetten, wel uitschakelen. maar als een gebruiker al weet hoe je in het register kan rondsurfen. Weet die ongetwijfeld ook andere register software. De oplossing is dus een programma installeren dat het register beveiligt, ik heb even snel gegoogled. Maar het meeste wat ik tegenkom is shareware. Is dat een probleem of moet het persé gratis zijn?
 • Als het gratis is zou het mooi zijn, maar een klein bedrag is ook geen probleem…
 • Hehe, ik zit fout, die tools die ik zag is inderdaad om je register te beveiligen… maar tegen programma's, niet tegen users

  op andere fora wordt dit gezegt:

  [quote:f66f6f789b]
  I don't think you really can, because you still have the API. I could write about five lines of Visual Basic code in any VB host platform (Excel, Access, or VB6, for example) that will add
  emove/edit registry settings. Total development time: about three minutes. So, for a savvy end user with MS-Office who is determined, I really don't think you can do this. The applications need the ability to modify the registry, therefore, without outright blocking the API which would ultimately break your whole OS, sorry but I am afraid the answer is no.
  [/quote:f66f6f789b]

  Oftewel, ik kan je de mogelijkheid geven op regedit.exe te blokken (om te unblocken moet je inloggen als administrator, of een vbs script opstarten). En thats it… maarja, hun kunnen evengoed een vbs script downloaden om het zelf aan te zetten :/

  De key:
  HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System
  Waarde:
  DisableRegistryTools

  Verander die waarde, 1 is disabled, en 0 is enabled, of omgekeerd, weet zo niet uit me hoofd wat wat is :P Kijk maar wat er staat en dan tegenovergestelde invullen.
 • Ok. Dat kan ik inderdaad eventueel nog proberen. Wellicht dat iemand anders nog een ander idee heeft.
 • Ik vroeg mezelf af of het ook nog mogelijk om de map waarin regedt32.exe staat (namelijk system32) te beveiligen met een wachtwoord…
 • Slechts "My penny"
  Googlen op "Lock regedit.32.exe", kwam ik bij "Kilian's Guide Lock your Registry".
  Windows versie zou wel eens interessant kunnen zijn 8)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.