Vraag & Antwoord

OS Windows

Poorten in apparaatbeheer verdwenen!

Anoniem
analvabeed
8 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb al een tijdje het probleem dat ik niet meer kan printen. De printer werkt wel op een andere pc. In apparaatbeheer van Windows XP kan ik helemaal geen poorten vinden.

  Nu heb ik het programma HP System Diagnostics gedownload en die geeft aan bij de poorten COM1, COM2, LPT1: "This device is not connected to the system." Ik kan dan als ik met rechts klik op de desbetreffende poort kiezen voor "Update Driver".
  Kan ik hiermee een driver op de XP cd selecteren en zo ja, welke moet ik dan hebben?

  Avast bedankt.
 • Als er in apparaten beheer de poorten niet zichtbaar zijn is vreemd , want XP zou deze automatisch moeten zien.
  Heb je iets veranderd in je Bios??
  Evt de drivers van je Mobo nakijken..
 • Doorgaans betekent dit dat deze zijn uitgesschakeld in het BIOS. Kijk dus even de instellingen in je BIOS na.
 • In het BIOS kan ik niets vinden, het is een oud Compaq moederbord. En de drivers voor het moederbord zitten in XP, die worden automatisch geinstalleerd. Deze kan ik dus ook niet verwijderen/herinstalleren voor zover ik weet.

  Kan ik proberen om windows te repareren met de xp cd? Of verlies ik dan alle instellingen?
 • [quote:9071d1f93f="analvabeed"]Ik heb al een tijdje het probleem dat ik niet meer kan printen. De printer werkt wel op een andere pc. In apparaatbeheer van Windows XP kan ik helemaal geen poorten vinden.[/quote:9071d1f93f] Is deze printer aangesloten via een parrallel- of USB poort? Heb je ook nog gecontroleerd of er info staat bij Start > Bureau-accessoires > Systeemwerkset > Systeeminfo > Onderdelen > Probleemapparatuur? En controleer ook of bij Start > Bureau-accessoires > Systeemwerkset > Systeeminfo. Bij Hardwarebronnen > IRQ wel bij alle IRQ's OK staat.
  [quote:9071d1f93f="analvabeed"]het is een oud Compaq moederbord.[/quote:9071d1f93f] Voldoet deze dan wel aan de minimale systeem vereisten van Windows XP?

  [quote:9071d1f93f="analvabeed"]Kan ik proberen om windows te repareren met de xp cd? Of verlies ik dan alle instellingen?[/quote:9071d1f93f] Check deze Windows XP herstellen naar een “net-geinstalleerde” versie, met behoud van data.
 • [quote:49b592ba24] Is deze printer aangesloten via een parrallel- of USB poort?[/quote:49b592ba24]
  Sorry vergeten te vermelden. Parallelle poort.

  [quote:49b592ba24]Heb je ook nog gecontroleerd of er info staat bij Start > Bureau-accessoires > Systeemwerkset > Systeeminfo > Onderdelen > Probleemapparatuur?[/quote:49b592ba24]
  Er staat niets

  [quote:49b592ba24]En controleer ook of bij Start > Bureau-accessoires > Systeemwerkset > Systeeminfo. Bij Hardwarebronnen > IRQ wel bij alle IRQ's OK staat.[/quote:49b592ba24]
  Overal staat ok

  [quote:49b592ba24]Voldoet deze dan wel aan de minimale systeem vereisten van Windows XP?[/quote:49b592ba24]
  Ja, geen probleem. De printer deed het eerst dus wel zonder problemen.

  [quote:49b592ba24]Check deze Windows XP herstellen naar een “net-geinstalleerde” versie, met behoud van data.[/quote:49b592ba24]
  Ik zal deze site nog even checken. Deze werkt op dit moment niet.
 • De aanwijzingen gevolgd van "Windows XP herstellen naar een “net-geinstalleerde” versie, met behoud van data." Ik kreeg echter geen mogelijkheid om "copy C:\windows\repair\system" etc. in te typen na een C: prompt. Ik heb de tweede "R" zoals beschreven gekozen en xp is volgens mij opnieuw geinstalleerd maar de oude instellingen zijn behouden.

  Echter had dit geen effect, ik zie nog steeds geen poorten in Apparaatbeheer.
  Ik vermoed dat dit dan misschien een hardware probleem is. Is er misschien een programma dat in dos poorten kan detecteren? Als het dan ook niet lukt moet het haast wel een hardware probleem zijn.
 • [quote:7f18361099="analvabeed"] Echter had dit geen effect, ik zie nog steeds geen poorten in Apparaatbeheer. [/quote:7f18361099] Welke info wordt bij jouw dan getoond in Apparaatbeheer bij categorie Poorten? Of check Bureau-accessoires > Systeemwerkset > Systeeminfo > Onderdelen > Poorten.
  [quote:7f18361099="analvabeed"]In het BIOS kan ik niets vinden,[/quote:7f18361099] Kon je niet iets vinden dat lijkt op deze afbeelding? Dus Onboard Parallell Port [378/IRQ7] enz.
  [quote:7f18361099="analvabeed"] Is er misschien een programma dat in dos poorten kan detecteren? [/quote:7f18361099] Dat zou kunnen met shareware programma PortTest. Dit programma kopieer je dan naar een ms-dos opstart diskette, die je in Windows XP kunt aanmaken. Ook zou je poorten checken via een Linux Live CD.
  [quote:7f18361099="analvabeed"]Als het dan ook niet lukt moet het haast wel een hardware probleem zijn.[/quote:7f18361099] De parallel poort zou inderdaad defect kunnen zijn. Als de printer niet via een USB poort kan worden aangesloten, zou dat wel kunnen via een usb naar parallel adapter. Bijvoorbeeld bij Azerty. Randapparatuur > USB Accessoires > USB converters.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.