Vraag & Antwoord

OS Windows

Zelfbouw en OEM licentie?

Anoniem
Alicante
6 antwoorden
 • Ik heb hier een nagelnieuw ongebruikt socket A bord + processor. Door het vaderschap heb ik deze nu al een maand of zeven op zolder in de doos liggen.
  Nu ik bij verschillende webshops ben gaan neuzen om het systeem eindelijk compleet te maken krijg ik een beetje ongemakkelijk gevoel.
  Er staat dat ik de OEM licentie alleen mag aanschaffen bij een geconfigureerd systeem???

  Is het nou zo dat Microsoft niet toestaat dat zelfbouwende eindgebruikers een OEM licentie aanschaffen???
 • even bill bellen in hoofddorp
 • Niet helemaal, het mag in combinatie met bepaalde hardware. Verder verkopen diverse winkels de oem licenties los, zonder enige voorwaarde te stellen.
 • [quote:0cbf82ee74="gerben"]Niet helemaal, het mag in combinatie met bepaalde hardware. Verder verkopen diverse winkels de oem licenties los, zonder enige voorwaarde te stellen.[/quote:0cbf82ee74]
  Met die hardware zit het wel goed dan… Zijn de OEM cd's sinds september 2005 nog anders dan de retail installatie cd's?
 • [quote:572d01886d]Verder verkopen diverse winkels de oem licenties los, zonder enige voorwaarde te stellen.[/quote:572d01886d]
  Juist ! Indien de winkel jou dit produkt verkoopt ben je volledig in orde en heb je een volstrekt volledige legale versie.
  De winkel gaat hier in de fout…..iedere handelaar heeft de verbintenis of overeenkomst van de OEM versies alleen af te leveren bij nieuw aangekochte computers. Zo krijgen zij zeer hoge kortingen van MS omdat ze er tientallen ineens aankopen. Er zijn nog andere beperkingen met die versie, maar daar hoef jij je geen zorgen om te maken. Installeer gewoon op een nieuwe lege HD en klaar is kees.
 • [quote:cb39e6306e="Alicante"][quote:cb39e6306e]Verder verkopen diverse winkels de oem licenties los, zonder enige voorwaarde te stellen.[/quote:cb39e6306e]
  Juist ! Indien de winkel jou dit produkt verkoopt ben je volledig in orde en heb je een volstrekt volledige legale versie.
  De winkel gaat hier in de fout…..iedere handelaar heeft de verbintenis of overeenkomst van de OEM versies alleen af te leveren bij nieuw aangekochte computers. Zo krijgen zij zeer hoge kortingen van MS omdat ze er tientallen ineens aankopen. Er zijn nog andere beperkingen met die versie, maar daar hoef jij je geen zorgen om te maken. Installeer gewoon op een nieuwe lege HD en klaar is kees.[/quote:cb39e6306e]
  Ieder Euro'tje dat je kan uitsparen investeer je dan best in meer geheugen….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.