Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Optimale installatie van WinXP bij verschillende partities

Anoniem
Prin0096
4 antwoorden
 • :( Kan iemand mij vertellen wat (kwa snelheid) de optimale installatie voor WinXP SP2 is voor een systeem met 2x 250GB HDD, elk verdeeld in 3 partities.
  Dus bijv: WinXP op C, Prog Files op D, Swapfile op F (2e schijf) en ruimte voor Systeemherstel op G (ook 2e schijf).
  En waar zet ik Mijn Documenten het beste op?

  B.v.d., Dick
 • Dick,
  Wat ik zou doen is het volgende Winxp + prog op C:
  Mijn documenten op c: of d:
  Een backuptaak aan maken die automatisch start bij het opstarten van mijn PC en die dan een backup van mijn documenten laten maken op F.
  Swap file op f:
  Het maak qua snelheid niet zoveel uit denk ik. Je hebt in ieder geval dan altijd een backup van je documenten bij de hand als 1 van de 2 drives er mee zou stoppen. Je kan evt wekelijks een backup maken van disk 1 op disk 2 met een goed backup programma zodat je gegevens veilig zijn. Ik denk dat in de tijd met grote harde schijven een goede backup belangrijker is dan snelheid. Als je echt snel wilt werken moet je de twee drives in een stripe raid0 config laten werken, maar dan is ook alles naar de filestijnen als 1 harddsik een hik maakt.

  Jan Willem
 • Jan Willem,

  Bedankt voor je reaktie!
  Backup ga* ik denk ik doen op een externe HDD, dat lijkt me nog het aller veiligste.
  Dick
  *) Het betreft nl. een nieuw nog te bestellen systeem :D
 • Dick,

  Ik heb zelf ook iets dergelijks. Ik heb een sata raid 0 type1 (150 Mb/s) intern met 2x 200Gig voor de snelheid.
  Tevens heb ik een usb externe voor backup. Ik laat elke keer bij opstarten een backup draaien van alle document mappen van alle gebruikers. Zodat ik er niet om hoef te denken. En eens per week maak ik met de windows backup utill een system asr backup van het totale systeem. Nadeel of vereiste hierbij is dat je voorzien moet zijn van een windows Cd om mbv de asr restore utill alles weer terug te zetten. Er zijn waarschijnlijk ook andere tooltjes maar dat is een eigen keuze. Het nadeel van raid0 is dat als een van de schijven een hik geeft alles niet meer bruikbaar is. Ik zou denk ik kijken of ik een mobo zou kunnen vinden met sata type 2 (max 300Mb/sec theoretisch) en indelen zoals in vorig bericht.
  Succes Jan Willem

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.