Vraag & Antwoord

OS Windows

Kernel fault check

Anoniem
okkelo
4 antwoorden
 • Nadat dit onderwerp meer dan drie maanden op dit forum staat heb ik hier nog geen antwoord op gekregen…..

  Ik gebruik een programma (Startup Control Panel 2.8 Mike Lin {freeware}) dat mij waarschuwt telkens als er een of andere applicatie zich onder mijn startup's wil plaatsen.

  Ik controleer dat dus ook regelmatig. Nu staat er al een hele tijd iets wat er normaal niet bij hoeft te staan: Onder HKLM/Run staat er het volgende KernelFaultCheck > %systemroot%\system32\dumprep 0 -k

  Ik heb het al eens afgevinkt maar het komt steeds terug.

  Ik weet echter zeker dat dit vroeger nooit onder mijn startups stond.

  Ik vermoed dat het zoals het zegt een of andere foutcontrole is; maar waarom komt het steeds terug.

  Het zou natuurlijk iets kunnen te maken hebben met het feit dat er op een van mijn externe schijven af en toe na een reboot een Checkdisk word uitgevoerd zonder dat ik dat gevraagd heb.

  Wat dit laatste betreft moet ik trouwens nog de wijzigingen doen ("Setting the dirty bit";) die mij aangeraden werden te doen in een andere post teneinde de herhaaldelijke checkdisk's na reboot op die ene externe HD partitie te vermijden (die trouwens altijd OK blijkt te zijn)
 • [quote:9be5f03c63="JimBFB"] Nu staat er al een hele tijd iets wat er normaal niet bij hoeft te staan: Onder HKLM/Run staat er het volgende KernelFaultCheck > %systemroot%\system32\dumprep 0 -k

  [/quote:9be5f03c63]

  Ik weet niets over het programma wat je gebruikt, maar bovenstaande melding heb ik in mijn hijackthislog en bij mijn startup-programs ook een paar keer gehad.
  (Ik kreeg overigens via WinPatrol de melding.)

  Ik had dit, nadat ik een BSOD had gehad met als foutmelding mijn drivers - no less or equal- , die ik moest updaten.
  Na het updaten heb ik het gefixt met hijackthis en was het klaar.

  Ik weet niet of je wat aan deze info hebt, maar omdat je schreef, dat je na 3 maanden nog geen antwoord had gehad, dacht ik, kom ik doe eens een poging.
 • [quote:a96509386a="pepim"]Ik weet niet of je wat aan deze info hebt, maar omdat je schreef, dat je na 3 maanden nog geen antwoord had gehad, dacht ik, kom ik doe eens een poging.[/quote:a96509386a]Wel kijk sorry en bedankt toch voor de poging; ik ben in feite geen stap verder.

  De melding kan in elk geval vlak na een heropsart na een BSOD komen, wat logisch is omdat het zoals de tekst zegt een kernel fault check is.

  Normaal dacht ik daarom dat zoiets onder de StartUp's komen te staan, maar dan wel als "Run once". Dus een eenmalige kontrole na een BSOD. Onder "Run once" komen meestal zaken die dus slechts eenmalig moeten gebeuren.

  Door mijn applicatie die in een oogwenk kan controleren wat er zoal tijdens het opstarten geaktiveerd word, heb ik daar dus controle over.

  Ik kan die kernel fault check wel deactiveren; maar heb wel schrik dat ik dan iets mis doe en dat mijn PC niet meer opstart.

  Waarom ik in die 3 maanden hierop nog geen antwoord gekregen heb dat mij verder helpt begrijp ik niet.

  Ik vermoed dat die kernel fault check bij meer mensen onder de opstart items staat.

  Weinig mensen controleren wat er bij hun PC opgestart word. Het is echter daar dat men een heleboel onnutige zaken kan afvinken.

  De meeste programma's willen bij het opstarten van Windows geaktiveerd worden. Wat in het geheel nie nodig is. In de map Prefetch onder Windows staan genoeg items die het opstarten van een programma vergemakkelijken indien men het nodig heeft zonder dat het programma op stanby hoeft te staan of in de achtergrond aktief is en CPU en geheugen opslorpt.

  Een ander voordeel van het regelmatig kontroleren van de startup items is het weren van spyware. Een heleboel spyware komt gewoon terug door een reinstaller. Dit natuurlijk voor hen die geen volwaardige Antispyware software hebben, die natuurlijk dergelijke reinstallers ook zou moeten detecteren.

  Ondertussen wacht ik nog even af op een antwoord.
 • Hier kwam deze fout ook niet onder 'run once' overigens, bij WinPatrol.

  Maar hoe heb je deze fout gekregen? Via een BSOD of een crash?

  Ik heb het BSOD toendertijd opgelost en kon het daarna uiteraard fixen, ik zie je probleem verder niet goed, maar er zal hier vast iemand zijn, die dat wel kan, tenminste dat hoop ik voor je.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.