Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Repley adres bestaat niet

Venzent
12 antwoorden
 • Ik loop in Outlook Office 2003 tegen het volgende probleem:

  ik verstuur een mail, mijn email adres is: abc@def.nl
  de ontvanger krijgt als afzender te zien: a.abc <a.abc@def.nl>
  In de header staat returnpad: a.abc@def.nl
  Wanneer je daar een reply opdoet krijg je de foutmelding: User unknown (in reply to RCPT TO command)
  De provider gebeld die zegt dat het emailadres: abc@def.nl is.

  Hoe kan het dat wanneer je de gegevens uit je returnpad gebruikt de server dit adres niet herkent?
 • het returnpath is een stukje tekst dat geen rol speelt bij de verzending van een bericht over het www.
  maak maar eens een account aan in outlook express: je ziet dan dat je allerlei rommel in dat vak antwoordadres kwijt kan, als je dat wilt!
 • Omdat dat adres niet bestaat :roll:

  Ik zou je returnpad aanpassen naar het juiste adres.
 • [quote:6668d16162="derkdejong"]het returnpath is een stukje tekst dat geen rol speelt bij de verzending van een bericht over het www.
  maak maar eens een account aan in outlook express: je ziet dan dat je allerlei rommel in dat vak antwoordadres kwijt kan, als je dat wilt![/quote:6668d16162]

  Is dat zo? Ik krijg ongelooflijk veel te maken met mensen die als returnpad hun naam verkeerd hebben gespeld, en beginnen te zeiken dat de ontvangers niet op hun mail kunnen antwoorden.
 • ik begrijp even niet waarom je vraagt of dat zo is, als je daar meteen achteraan zelf het bewijs van levert… :(
 • Dus datgene wat in de header staat is afhankelijk van wat je in je accountgegevens opneemt, oke. Maar wanneer je in die accountgegevens een verkeerde naam opgeeft dan herkent de server je adres toch niet en kan je niet versturen?
  Je hebt in je account je gebruiksgevens een naam; daar kan je een willekeurige naam ( alias) in zetten, dan je Emailadres. [b:919e9282cd]Dat [/b:919e9282cd]email adres is toch een vast gegeven en zal ook zo worden getoond als afzender waardoor je daar ook een reply op kan doen?

  [i:919e9282cd]de ontvanger krijgt als afzender te zien: a.abc <a.abc@def.nl> terwijl de verzender abc@def.nl is[/i:919e9282cd]
 • wat in oe - eigenschappen van een account - op tabblad algemeen staat wordt niets mee gedaan om het mailtje mee verzonden te krijgen.
  uiteraard wordt het wel aangeroepen in de header en als reply-adres gebruikt, maar het wordt niet gecheckt bij verzenden,
  wat op het tabblad server staat echter wel, maar daar hoef je niet persé een mailadres in te geven: sommige providers volstaan hier met een inlognaam om de aan die inlognaam gekoppelde post te kunnen ophalen, of om post (die dus niet inhoudelijk wordt gecheckt op retouradres enzo!)
  te kunnen versturen.
  (zo kun je dus post versturen op een account bij provider x terwijl je op het net zit via provider y)
 • Hartelijk dank voor je reactie.
  Wat ik tot op heden niet duidelijk had is dat je kennelijk je email adres door middel van het (bewust of onbewust) anders invullen van je accountgegevens een ANDER adres kan tonen als je toegewezen e mail adres. Ook wanneer je dan als ontvanger van zo'n mail op [i:6398e35344]eigenschappen[/i:6398e35344] klikt van de ontvanger staat dit fake adres vermeld. Een reply naar dat adres komt dan uiteraard ook niet aan.
  Heb ik dat zo goed begrepen?
  De acountgegevens aanpassen zou dit dan op moeten lossen?
 • dat lijkt me wel!
 • Nogmaals dank voor je reactie. Het is niet m'n eigen account dus ik kan het nu nog niet wijzigen. Volgende week hoor je van me hoe het afgelopen is!
 • En met het aanmaken van een nieuw account is het probleem idd verholpen. Wat mij verbaasde is dat je bij sommige providers je aanmeldaccount zo kan invullen dat de reply niet meer bruikbaar is.
  Maar goed het probleem is verholpen en een ieder bedankt voor zijn reactie!!
 • [quote:18329631d9="AdBremmer"]Wat mij verbaasde is dat je bij sommige providers je aanmeldaccount zo kan invullen dat de reply niet meer bruikbaar is.[/quote:18329631d9]
  Toch nog even een opmerking. Dit heeft niks met de provider te maken. Het reply adres is iets wat je [b:18329631d9]zelf[/b:18329631d9] in Outlook invult. Standaard wordt deze door Outlook bij het maken van een nieuw adres namelijk leeg gelaten…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.