Vraag & Antwoord

OS Windows

Gebruikersnaam op eerste pagina

4 antwoorden
  • Hoi, Is het mogelijk om op iedere eerste pagina van een document, de gebruikersnaam, of de computernaam of iets dergelijks af te drukken, zodat gebruikers hun eigen documenten kunnen herkennen? Ik heb het niet over een scheidingspagina, want hiermee gooi je eigenlijk iedere keer een bladzijde weg.
  • [quote:037fdc0f63="Leo S"] Is het mogelijk om op iedere eerste pagina van een document, de gebruikersnaam, of de computernaam of iets dergelijks af te drukken, zodat gebruikers hun eigen documenten kunnen herkennen? Ik heb het niet over een scheidingspagina, want hiermee gooi je eigenlijk iedere keer een bladzijde weg.[/quote:037fdc0f63] In Word? Ja. Invoegen -> Veld -> UserName. Of via een AutoNew macro: [code:1:037fdc0f63] Private Sub Document_New() ' invoegen van de ingelogde gebruiker in de footer ' overschakelen naar de footer If ActiveWindow.ActivePane.View.Type <> wdPrintView Then ActiveDocument.ActiveWindow.ActivePane.View.Type = wdPrintView End If ActiveWindow.ActivePane.View.SeekView = wdSeekCurrentPageFooter ' gebruikersnaam invoegen Selection.InsertAfter Environ$("UserName") ' terug naar pagina weergave ActiveDocument.ActiveWindow.ActivePane.View.SeekView = wdSeekMainDocument End Sub [/code:1:037fdc0f63] Toevoegen aan je Normal.dot, in het ThisDocument object, en klaar ben je.
  • Het gaat niet alleen over Word, maar ook vanuit andere software. Ik zoek als het ware een standaard instelling voor de printer die de gebruikersnaam ergens in het document weergeeft, bij voorkeur op de eerste pagina, zodat documenten makkelijk geidentificeerd kunnen worden.
  • Volgens mij ontkom je dan niet aan een soort scheidingspagina, of je printerdriver zou zoiets moeten ondersteunen. Maar verder zou ik het niet weten.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.