Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows 2000 sneller dan XP ?

None
7 antwoorden
 • Beste,

  Even een vraagje:

  IS Windows 2000 Pro sneller dan XP ?

  Ik wil het op mn laptop zetten, zn enigste taak is 24/7 aan staan met Firefox en webpagina's om de zoveel tijd automatisch refreshen, maar dat terwzijde

  Oja ik las iets over een hack in het register / opties om windows 2000 sneller ( te laten surfen ) maken.. werkt dat wel stabiel ?

  Freek
 • Win2k is wat lichter. Maar je kunt in XP de grafische opsmuk ook uitzetten, en dan maakt het denk ik weinig verschil meer.
 • De specs van mn laptop, waar het om gaat, zijn:

  Intel Celeron M Processor 360
  40 GB HDD
  512 MB Geheugen

  Wat advieseer je me dan.. 2000 of die grafische mikmak uitzetten en hoe ?

  Dank U

  Freek
 • Goed genoeg voor XP.

  Als je het zo kaal mogelijk wilt hebben, dan kun je via: Control Panel>System>Advanced>Performance Settings het instellen op: Adjust for best performance.
 • Hoi Jaap,

  Bedankt maar ik heb NL XP en kan het dus niet vinden :(

  Oja, overigens, werken deze "tweaks" wel of is het Bull$hit ?

  Tweak No 1

  In windows XP Pro kan je met een paar instellingen sneller internetten.

  Klik op Start en dan op Uitvoeren. Type 'gpedit.msc' en sluit af met een Enter. Nu start u de Policyeditor.
  Deze editor werkt met twee schermen: een boomstructuur in het linkerscherm en overige informatie in het rechterscherm. Open in het linkerscherm achtereenvolgens Beleid voor Lokale Computer, Beheerssjablonen, Netwerk, en klik op QoS-pakketplanner.
  In het rechterscherm staan nu meerdere opties waaronder 'De reserveerbare bandbreedte beperken'. Een dubbelklik hierop opent een nieuw venster. Zet hier een bolletje bij 'ingeschakeld'. Daarna vult u bij bandbreedtelimiet een nul in (dit staat voor onbeperkt). Kies vervolgens .

  Ga nu via het Configuratiescherm naar Netwerkverbindingen. Zoek naar de netwerkverbinding waar uw kabelmodem aan hangt; meestal is dit een lanverbinding. Klik er op met de rechtermuistoets en kies Eigenschappen. In het venster dat nu opent moet er een vinkje staan bij 'QoS-pakketplanner'.
  Is alles in orde, herstart dan de pc. Nu is de standaard bandbreedtebeperking in Windows XP opgeheven, en zou uw verbinding stukken sneller moeten zijn!


  Tweak no 2


  Volgende tweak werkt voor XP Pro en XP Home :

  http://users.pandora.be/DeLorean/Downloads…nsPerServer.reg

  Dubbelklikken op registerbestandje zodat dit aan je register word toegevoegt.
  Het volgende word aan het register toegevoegt :

  [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings]

  "MaxConnectionsPerServer"=dword:00000020
  "MaxConnectionsPer1_0Server"=dword:00000020


  Dit heeft als effect dat er meer verbindingen word aangemaakt bij het downloaden van een pagina.
  Standaard haalt Windows een pagina binnen via 2 verbindingen, met deze tweak
  word dit opgedreven tot 32 verbindingen.

  Tweak no 3

  Deze tweak is alleen voor mensen met breedband Internet. Windows maakt namelijk standaard niet echt gebruik van je breedband internetverbinding. Internet Explorer haalt standaard namelijk maar twee bestanden van een webpagina tegelijk op, terwijl je met breedband internet veel meer tegelijk kunt downloaden. Hier gaan we dus wat aan doen:

  Stap 1. Ga naar "Start", "Uitvoeren" type dan "regedit" en klik op "OK".

  Stap 2. Blader naar de volgende sleutel:"
  \HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion
  \InternetSettings".
  Kijk of hier de DWORD waarden "MaxConnectionsPerServer" en "MaxConnectionsPer1_0Server" bij staan. Als ze er allebei al staan, ga dan naar stap 4, als ze beiden of 1 van de 2 ontbreken, volg dan eerst stap 3.

  Stap 3. Maak de sleutels 1 voor 1 aan via "Bewerken", "Nieuw", "DWORD-waarde". Type de namen EXACT zo over als ze hierboven staan. Herhaal deze stap voor de twee sleutels (of voor de gene die er nog niet stond).

  Stap 4. Dubbelklik op één van de twee sleutels, en geef er de waarde 16 aan. Herhaal deze stap voor allebei de sleutels.

  Als het goed is, zouden pagina's met veel bestanden nu sneller moeten laden. Je kunt eventueel ipv de waarde 16 ook 32 proberen.

  Toepassen van deze tweak is geheel op eigen risico

  ————————————

  Bedankt

  Freek
 • [quote:4906e4caeb="THE_GAME_MEN!"]Hoi Jaap,

  Bedankt maar ik heb NL XP en kan het dus niet vinden :(
  [/quote:4906e4caeb]

  Dan is het: Configuratiescherm>Systeem>Geavanceerd>Instellingen (bij prestaties)> En dan Beste prestaties aanvinken en Toepassen. Soms merk je er veel van…
 • Thanks ! Ja merk het behoorlijk op de laptop ! :D Super.. nu alleen nog ff antwoord op die tweak vragen..

  Freek

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.