Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Eigenaar Computer wijzigen

Anoniem
Passer
10 antwoorden
 • Toen ik mijn computer kocht, heeft de winkel er zijn eigen naam ingezet als eigenaar. De eigenaar stond getiteld "dixon".

  Nu heb ik in het windows register het veld "registeredOwner" gewijzigd. Als je bij systeem-info kijkt zie je nu wel mijn naam. Maar als je naar
  C:/Documents and Settings gaat dan zie je nog steeds 2 mappen:
  "All users" & "Dixon"

  Kan ik de naam van die map zo naar wijzigen in mijn eigen naam, of (ik neem aan van niet :wink: ) moet dat via een instelling ofzo?

  Groet,
  Roeland
 • foutepost verwijderd//

  ik heb het geprobeerd, bij mij komt er een waarschuwing: "dit is eenWindows map, kan de bestandsnaam niet wijzigen".
 • Maar hoe kan ik dat dan WEL doen? :wink: :roll:
 • Is er niet een user die ook dixon heet (omdat die map in documents and settings staat), anders moet je de naam van die user is wijzigen.

  Of de oude verwijderen en een nieuwe aanmaken als dat niet werkt.
 • Configuratiescherm > gebruikersaccounts > een account wijzigen > dan de betreffende account aanklikken > naam wijzigen.

  'k denk dat het dàt is wat je bedoelt?
 • Ik denk dat er wat anders aan de hand is.
  Er is geen enkele account met de naam "dixon".
  Mijn gewone ("adminstrators-";) account heet "Anita".
  Dit is nooit anders geweest.

  Ik heb nu drie dingen geprobeerd:
  - In register de RegisteredOwner veranderd
  - Mapnaam in documents and settings proberen te veranderen
  - Accountnaam vernieuwd (in gewoon weer "Anita";)

  Hoe kan ik dit oplossen!? :cry: :wink: :wink:
 • Je kan niet zomaar de naam veranderen van de gebruikersprofielmap, want deze staat gewoon vast, hoe vaak je de naam van de gebruiker zelf ook maar veranderd. Die "Dixon", dat ben jij vast zelf.
  Om dat te checken start je de Opdrachtprompt, staat in Start>Alle Programma's>Bureau-accesoires. Als deze start zit ie in je gebruikersprofielmap. Ik denk dat dit dan ook Dixon is.
  Desnoods typ je nog (zonder "";) "cd\" en "cd %userprofile%

  Om je situatie te veranderen, kun je het volgende doen:
  maak een nieuwe gebruiker met de naam Anita. Hernoem eerst de oude, want twee dezelfde gebruikersnamen wordt vast niet toegestaan. Nu moet je voordat je je oude gebruiker weggooit, eerst even de persoonlijke bureaublad icoontjes overzetten naar de nieuwe gebruiker, en ook je startmenupictogrammen, favorieten, ga zo door. Niet te vergeten je documenten. Erg belangrijk.
  Maar dit is wel een oplossing die voor probleempjes kan zorgen. Sommige programma's werken alleen maar op de account waarop ze zijn geïnstalleerd. Je moet eerst maar eens kijken of werken met de nieuwe account vlekkeloos verloopt.
 • Ik weet zeker dat ik nooit de account "dixon" heb aangemaakt. Misschien heeft de winkel dit gedaan waar ik hem heb gekocht (Dixons :wink: ).

  Maar als ik naar gebruikeraccounts ga dan zie ik maar één account: Anita (ja, en natuurlijk het gast-account). En ik kan me ook alleen maar aanmelden als Anita.

  Kan dit niet anders dan je hele account verwijderen? :o :(

  Groet,
  ROeland :roll: :wink:
 • En in verkenner: bij documents and settings : welke staan er daar?
  (wel bij mapopties systeembestanden tonen àànvinken)
 • Als ik de map D&S binnenkom zie ik de volgende items:
  -Administrator
  -All Users
  -Dixon

  Maar Dixon moet Anita worden.


  Ik snap het echt niet meer or ?!! :P :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.