Vraag & Antwoord

OS Windows

Read error (bios)

Anoniem
Drewster
4 antwoorden
 • Hey people,

  Ik hoop dat er iemand een idee heeft want ik weet het niet meer, ben nog lang niet hopeloos maar……
  Ik weet ook niet helemaal zeker of ik hier goed post want op het eerste gezicht lijkt het een hardware probleem…op het tweede niet…

  Okee, hier het probleem:

  Ik dacht dat een verse install van windhoos wel een goed idee was en een herinrichting van mijn partities ook, dus heb ik via windhoos install CD 3 partities verwijderd en er 2 voor in de plaats gezet (btw: op 1 van de partities stond ubuntu, maar ben verder linux n00b) dus ik maak 2 nieuwe partities, 1 voor een windows swap en de ander voor de windows install. Ik heb een 100GB partitie gelatan voor wat die was omdat daar nog spull op stand.
  Hierna heb ik windows laten instaleren, na de eerste keer dat windows install herstart stop de bios routine om me te vertellen dat [i:36bba89af8] "disk read error press Alt+Ctrl+Del to reboot" [/i:36bba89af8] of iets dergelijks. Ik heb het vervolgens verschillende keren opnieuw geprobeerd met hetzelfde resultaat. Daarna heb ik als controle Ubuntu (5.1) geinstalleerd, dit gaf geen enkel probleem.

  Ook al vindt ik Linux wel een leuk OS, ik ben een gamer en ik heb windhoos nodig voor mijn dagelijkse gaming shot…ik sta al verschillende dagen droog.

  Wie helpt mij uit de brand?

  Thx

  Andrew
 • Kan dan echt niemand mij helpen? :cry:
 • [quote:6514578ab6="Drewster"]
  Hierna heb ik windows laten instaleren, na de eerste keer dat windows install herstart stop de bios routine om me te vertellen dat "disk read error press Alt+Ctrl+Del to reboot" of iets dergelijks.
  Andrew[/quote:6514578ab6]Poging: euh… je hebt toch je installatiecd uit de speler gehaald toen windows ging herstarten? Anders blijft hij op die cd naar een goed opstartmedium zoeken en dat staat er niet op hé?
  (maar ik vermoed dat je dàt wel zal gedaan hebben?)
 • [quote:8269b2ad64="Drewster"]na de eerste keer dat windows install herstart stop de bios routine om me te vertellen dat "disk read error press Alt+Ctrl+Del to reboot" of iets dergelijks. [/quote:8269b2ad64] Je zou deze discussie over A Disk Read Error Occured. Press CTRL+ALT+DEL to restart kunnen checken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.