Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows XP wil niet opstarten na schone installatie

Marvelous
8 antwoorden
 • Omdat ik mijn oude PC wil verkopen heb ik de HDD schoongemaakt met Drive Cleanser van Acronis. Daarna Windows XP geïnstalleerd (upgradeversie - dus even 98-CD erin). Alles gaat goed, totdat de bestanden gekopieerd zijn en XP zou moeten opstarten om te configureren - dit gebeurt niet, het programma blijft hangen in het openingsscherm en er is niets mee te beginnen. Voor zover ik weet is er met de hardware niets aan de hand - heeft altijd goed gewerkt - de HDD is een Maxtor 60 G. De PC is een P IV van 4 jaar oud. Intern geheugen 512 MB.

  Als ik probeer opnieuw te installeren krijg ik onder andere de optie om te herstellen, waarna de herstelconsole verschijnt, maar aangezien ik niet weet waar de fout zit, heb ik ook geen idee wat ik zou moeten herstellen. Iemand een suggestie

  Alvast bedankt! 8)
 • Toch maar even je harddisk en je memory testen.
  Harddisk met Powermax en memory met Memtest86.
 • Als er twee geheugensticks in gebruik zijn, één verwijderen, en na XP installatie terugplaatsen.
 • Er is maar 1 geheugenstick, dus helaas…
  Heb het geheugen getest met Memtest86 - geen fouten gevonden, alle tests met Powermax doorlopen tot en met LLF, harde schijf is OK, maar installatie van Windows XP lukt nog steeds niet. Kan ik nog meer proberen?
 • haal eens zo gauw het aftelscherm (uw computer wordt over 15 seconden opnieuw opgestart etc) het CDtje eruit. ALS 'ie dan verder wil, verschijnt er een melding als je het schijfje weer terug moet plaatsen.
 • [quote:9cb2b67e3d="OConnor"]haal eens zo gauw het aftelscherm (uw computer wordt over 15 seconden opnieuw opgestart etc) het CDtje eruit. ALS 'ie dan verder wil, verschijnt er een melding als je het schijfje weer terug moet plaatsen.[/quote:9cb2b67e3d]
  Je kunt ook gewoon je bootvolgorde aanpassen in de BIOS :wink:
 • [quote:7f18ec1c26="Marvelous"]Alles gaat goed, totdat de bestanden gekopieerd zijn en XP zou moeten opstarten om te configureren - dit gebeurt niet, het programma blijft hangen in het openingsscherm en er is niets mee te beginnen. [/quote:7f18ec1c26] Als je deze Windows XP Clean Install (Interactive Setup) checkt, zou je wellicht kunnen aangeven bij welk plaatje de installatie blijft hangen. Overigens je topictitel geeft mij de indruk dat, de Windows XP installatie is voltooid.
 • OConnor: Gelukt! Mijn dank is grenzenloos. :lol: :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.