Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Outlook 2000 en PST files op het netwerk

Anoniem
AmezorC
8 antwoorden
 • Ik werk met Outlook 2000 en heb een pst file gekoppeld via het netwerk. Momenteel wordt na inloggen op het domain ieder gekoppelde PST bestand (via het netwerk) automatisch ontkoppeld. Graag wil ik dit omzeilen en ervoor zorgen dat ik toch automatisch de koppeling behou met de PST file op het netwerk. Clients werken met XP Pro.
  Vraag is: waar worden de instellingen opgeslagen van de koppeling. Wordt dit geregeld in:

  C:\Documents and Settings\Janssen\Application Data\Microsoft\Outlook\ (bestandsnaam).
  of wordt dit geregeld in de registry?
  of is het een combinatie.

  Wat ik dus wil is dat na de ontkoppeling van het pst bestand er een simpele manier is om dit weer te koppelen (via een copy van een bestand of import registry key (middels een batch bestand))

  Dus gaarne geen oplossingen als: outlook starten en dan naar File - Open - PST file… want dat is handwerk en ik wil dit liever automatiseren middels gpedit. Bedankt alvast.
 • Wat bedoel je precies met koppelen en ontkoppelen? Als je in Outlook aangeeft dat je pst-bestand op een netwerkschijf staat, hoef je toch niet steeds een Outlook-bestand handmatig te openen?
 • Ik heb een pst file gekoppeld: \\server\gebr$\outlook\archief.pst Momenteel is er een policy ingesteld dat alleen lokale pst files gekoppeld mogen worden. dus bij het inloggen wordt mijn archief.pst automatisch ontkoppeld door de loginscript en dien ik de outlook koppeling dus handmatig weer in te stellen. Dit wil ik dus niet doen en vraag mij dus af wie weet waar de instellingen staan als je een pst file koppelt via deze manier (\\server\gebr$\outlook\archief.pst).
 • Twee vraagjes…
  - Waarom stel je niet gewoon in dat er niet alleen lokale bestanden gebruikt kunnen worden?
  - Waarom gebruik je geen schijfletters voor je netwerkshares?
 • 1) Via lokaal dien ik steeds een backup te maken naar de server
  2) Schijfletters worden ook ontkoppeld (blijft een netwek koppeling dan)

  Leo, alvast bedant voor je antwoorden, maar jammer genoeg is het geen antwoord op mijn vraag. Mijn vraag is of iemand weet waar dit ingesteld wordt?. Dit kan de registry zijn, dit kan een bestand zijn of een combinatie van beiden. Als ik weet waar dat in zit, dan kan ik na de automatische ontkoppeling er toch voor zorgen dat de koppeling automatisch tot stand komt met de netwerk pst koppeling voordat ik outlook start. Als ik outlook dan start, dan heb ik toch de netwerk pst koppeling, zodat de backup optie (1) vervalt.
 • Als gebruikers via het login-script een home-directory toebedeeld krijgen, bijvoorbeeld een H-schijf, dan kun je in Outlook toch instellen dat het pst-bestand op H moet staan?

  Ik snap je probleem niet helemaal. In bovenstaande situatie krijgen de gebruikers eerst een netwerkschijf voordat Outlook opgestart wordt, dus kunnen ze gewoon bij hun bestanden, die ook nog eens op het netwerk staan, dus je hoeft er niet apart een backup van te maken.
 • Hallo,

  Je PST file op het netwerk plaatsen en dan koppelen aan Outlook kan niet zonder meer. Je kunt namelijk het (UNC) path niet opgeven in outlook naar het netwerk. Hiervoor moet je een programma gebruiken die dit voor je regeld. De naam is me ontschoten. Even op internet zoeken lijkt me. Op mijn werk hebben we dat ook gedaan maar hebben het naar verloop van tijd ongedaan gemaakt. Het is vragen om ellende. Wil je het goed doen zodat het ook blijft werken ga dan met een mailserver aan de slag.


  Suc6
  [quote:ebeb352ea3="Mnijbroek"]Ik werk met Outlook 2000 en heb een pst file gekoppeld via het netwerk. Momenteel wordt na inloggen op het domain ieder gekoppelde PST bestand (via het netwerk) automatisch ontkoppeld. Graag wil ik dit omzeilen en ervoor zorgen dat ik toch automatisch de koppeling behou met de PST file op het netwerk. Clients werken met XP Pro.
  Vraag is: waar worden de instellingen opgeslagen van de koppeling. Wordt dit geregeld in:

  C:\Documents and Settings\Janssen\Application Data\Microsoft\Outlook\ (bestandsnaam).
  of wordt dit geregeld in de registry?
  of is het een combinatie.

  Wat ik dus wil is dat na de ontkoppeling van het pst bestand er een simpele manier is om dit weer te koppelen (via een copy van een bestand of import registry key (middels een batch bestand))

  Dus gaarne geen oplossingen als: outlook starten en dan naar File - Open - PST file… want dat is handwerk en ik wil dit liever automatiseren middels gpedit. Bedankt alvast.[/quote:ebeb352ea3]
 • Je kan weliswaar geen UNC-pad gebruiken in Outlook, maar met een simpel 'net use' commando kun je een drive-letter aan een UNC-pad toekennen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.