Vraag & Antwoord

OS Windows

Stations letter wijzigen

Anoniem
yolk2003
2 antwoorden
 • Ik heb een tijd geleden een nieuwe harde schijf geplaatst en met die nieuwe instalatie zijn alle stations letters helemaal door elkaar gegooit. Ik heb op mijn Harde schijf 1 partie, waar windows xp & alles

  Ik wou altijd al de stations letters terug zetten zoals het was maar had nooit enig idee hoe ik dat zou moeten doen.

  Nu kwam ik in de tips en trucs ( had ik gekregen om wat te lezen in de auto naar vakantie ) dit artikel tegen :

  Stationsletterwijzigen:
  Iedere partiekrijgt een stationsletter: C,D,E enzovoort. De volgorde van deze letters wordt bepaald door Windows, maar via Schijfbeheer kunt u dit aanpassen. Klik daarin met de rechtermuisknop op een station en kies: stationsletter en paden wijzigen. Open via Wijzigen de lijst met beschikbare stationsletter van station D en E omwisselen, dan moet u eerst een van bijde tijdelijke een van andere letter toewijzen

  Ik denk dat mijn harde schijf ( momenteel I: ) niet te veranderen is naar C:

  de rest denk ik wel… maar zorgt dat niet voor problemen?, met programma's , snelkoppelingen?, enzovoort
 • De schijfletter van alle schijven en partities kan je wijzigen, alleen mag je het niet doen met de partitie waarop je windows staat.
  De reden is eenvoudig: bij het booten moeten verschillende dingen in gang gezet worden. Daarvoor gaat je windows kijken in je register. En dààr staan alle verwijzingen naar je huidige schijf, als ik het goed begrijp staat je windows nu op een schijf die de I-schijf heet.
  Hernoem je die naar C, dan gaat windows alles zoeken op die I-schijf (want ja: zo staat het in het register hé?), vindt die dingen niet en geeft er de brui aan. Je krijgt dan een mooie foutmelding.

  De oplossing om je windows toch op je C te krijgen is een herinstallatie. Aan jou de keuze…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.