Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

windows herinstallatie => hoe oude account werkzaam krijg

None
7 antwoorden
 • Ik heb windows xp home edition opnieuw geinstalleerd op mijn computer.

  Mijn oude account kan ik alleen niet meer werkzaam krijgen. De map staat wel in 'documents and settings'. Maar hij is niet meer actief te krijgen.

  Ik heb een nieuwe account aangemaakt met dezelfde naam, maar hij maakt dan een nieuwe map aan in 'documents and settings'. De oude account blijft er dus naaststaan.

  Bij 'gebruikersaccounts' staat mijn oude account ook niet vermeld.


  Alleen windows XP is opnieuw geïnstalleerd. Maar al mijn geïnstalleerde programma's staan niet meer in het startmenu. En de programma's staan ook niet meer in 'programma's installeren of verwijderen'. De programma's staan nog wel gewoon in 'program files' en zijn in die mappen ook gewoon op te starten.

  De programma's waren trouwens allemaal geïnstalleerd voor 'all users'. Dus niet voor maar één account bereikbaar (ondanks dat er maar 1 account op deze pc is).

  Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn oude account weer gewoon werkzaam wordt? Of dat de gegevens van mijn oude account worden overgezet?
 • Ik heb een beetje hetzelfde probleem. Is er niemand die het antwoord weet?
 • Heb je windows over de oude windows heen geïnstalleerd?

  Zoja dan klopt het dat je programma's niet meer in het start menu staan.
  Er zit m.i. niets anders op, dan een backup van je documenten te maken en vervolgens een schone installatie van Windows uit te voeren.
 • Log in als administrator in Veilige Modus. Kopieer dan alle bestanden van de ene gebruiker naar de andere.
 • Je kan ook de verwijzingen in je register door lopen en de paden van de huidige mappen omzetten naar de paden van je oude account.
  Open regedit met een admin account Start/Run
  egedit

  HKEY_CURRENT_USER/software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Explorer/Shell Folders
  en
  HKEY_CURRENT_USER/software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Explorer/User Shell Folders

  Hierin kan je de paden aanpassen die vewijzen naar de folders die de huidige user gebruikt. Zelfde geld voor de gerelateerde verwijzingen in HKEY_USERS

  Een beetje wat werk en je moet het niet fout doen maar het kan zo wel….ik gebruik het zodat ik mijn Documents and Settings folder op een andere partitie kan hebben zodat die bewaard blijft als ik bv een drive image terug zet of een format doe.
 • Ok ziet er logisch en te doen uit.

  Ik ga ermee aan de slag.
 • mocht je dat te moeilijk/gevaarlijk vinden is er ook een programma (TweakXP of zo) dat je gewoon in het proggie de locatie laat wijzigen van je accoutns.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.