Vraag & Antwoord

OS Windows

Automatiseren instellingen en installaties

9 antwoorden
  • Beste allemaal, Wij installeren een hoop pc's per dag, nu willen we dat alle pc's op een makelijke en snelle manier precies dezelfde instellingen en programma's hebben. Dus bijv. als je voor de 1e keer in windows kom, alles op klassieke windows uiterlijk zetten, antivirus installeren, startpagina instellen etc. Wij zijn opzoek naar een programma die de muis en toetsenbord dingen volgt, opslaat en vervolgens kan afspelen op een andere pc, zonder dat daarvoor een installatie nodig is. Ik hoop dat het duidelijk is en dat iemand van jullie ons verder kan helpen! Alvast bedankt! ________________ PS. ik heb reeds AutoIT 3.11 geprobeerd, maar daar kom ik absoluut niet verder mee!
  • het nadeel van zon programma is dat alle pc's identiek moeten zijn. Als de een wat sneller is dan de ander, komt het drukken van de entertoets misschien wel te vroeg bij de langzamere.
  • Het zijn allemaal dezelfde pc's!
  • Je kunt sowieso een unattended install cd aanmaken, met daarin ook de benodigde drivers. Bijvoorbeeld met nlite. Verdere aanpassingen moet ook wel kunnen, maar daar ben ik niet zo in thuis. http://www.nliteos.com/
  • Als die PC's allemaal gelijk zijn, dan kun je dat toch veel simpeler doen met SYSPREP: http://www.microsoft.com/technet/prodtechnol/winxppro/deploy/introduction.mspx Dat is speciaal bedoeld om op grote hoeveelheden PC's identieke installaties te plaatsen.
  • En als ze echt 100% hetzelfde zijn, kun je ook een backup image maken met acronis of ghost, en dat vervolgens op de andere pc's installeren.
  • [quote:7a7493e053="gerben"]En als ze echt 100% hetzelfde zijn, kun je ook een backup image maken met acronis of ghost, en dat vervolgens op de andere pc's installeren.[/quote:7a7493e053] Het probleem is dan dat alle pc's dezelfde SID krijgen, als de computers in een domein gehangen worden krijg je dan problemen.
  • Eigenlijk is het niet bepaald de bedoeling om deze pc's opnieuw te installeren. We krijgen de pc's rechtstreeks van onze leverancier met XP voor geïnstalleerd.
  • Als je vanuit die situatie allerlei programma's moet installeren, dan kun je dat doen met scripts. Niet alle programma's lenen zich daar echter voor. Misschien toch eenvoudiger om sysprep te gebruiken, want daarmee gaat het waarschijnlijk allemaal een stuk sneller en simpeler.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.