Vraag & Antwoord

OS Windows

[WIN XP] Foutmelding: unmountable_ boot_ volume

9 antwoorden
  • Bovenstaande fourmelding en vervolgens valt er niets met de PC te beginnen. Geeft deze melding ook na booten vanaf XP cdrom. Het liefst wil ik alles formateren. Alles er gewoon af en op nieuw installeren. Maar zelfs formateren lukt niet, of ik zie wat simpels over het hoofd. Kan zelfs met FDISK geen kant op. Heb al DELPART gedownload, maar als die opstart canaf diskette krijg ik de melding NTLDR ontbreekt. Schijf is NTFS en is een S-ATA schijf. Er zou FDISK bestaan, die wel met NTFS uit de voeten kan, maar niet kunnen achterhalen welke versie ik moet hebben. Ondanks link naar bootdik.com
  • Je kan mischien ff hier kijken. [url]http://support.microsoft.com/gp/errorflow/nl[/url] Suc6
  • Helaas. Wat ik wel vind is het advies, op te starten met de XP Cd en dan op R drukken voor repareren, maar er komt geen R tevoorschijn. Laadt wel bestanden van CD, maar hierna breekt die het opstarten weer af.
  • Dus als je je PC opstart kun je wel van de cd starten? waar loopt het precies vast? Je krijgt eerst dat blauwe scherm met de voorbereiding van de installatie met een aantal vragen 'Druk op R voor systeemherstel' en dan nog wat weet ff niet meer wat precies, iets met F2 geloof ik. Daarna gaat hij de installatiebestanden kopieeren naar de windows mappen. Kom je daar nog wel dan? Misschien eerst ff BIOS op default settings?
  • [quote:ab85463a9e="Jank"]Wat ik wel vind is het advies, op te starten met de XP Cd en dan op R drukken voor repareren, maar er komt geen R tevoorschijn. Laadt wel bestanden van CD, maar hierna breekt die het opstarten weer af.[/quote:ab85463a9e] Dus scherm 3 van deze [url=http://www.winsupersite.com/showcase/windowsxp_sg_clean.asp]Windows XP Clean Install (Interactive Setup)[/url] krijg je dus niet te zien? Had je wel op F6 gedrukt om de S-ATA drivers te laden? Als je nog een andere pc hebt met Windows 2000/XP, zou je daarop een [url=http://www.nu2.nu/pebuilder/]Bart's Preinstalled Environment (BartPE) bootable live windows CD/DVD[/url] kunnen maken, om daarmee toegang te kunnen krijgen tot die probleem Windows XP partitie.
  • Jolo had het juist. Ik heb niet op F6 gedrukt voor SATA. Daar is het ook mis gegaan. Ik vanmiddag verder, ik laat horen hoe of wat.
  • Helaas, met F6 start het booten verder door t/m de keuze tussen E en Enter. E voor een extra apparaat, dat werkt, maar welk van de opties ik ook gebruik vanaf de floppy, na het laden van de bestanden kom ik weer in het scherm om te kiezen voor E of Enter. E leidt weer naar de floppy en enter boot verder tot de bekende foutmelding. Ben ook bezig met Fprot, om een virus in de bootsector uit te sluiten. Maar ik moet 3 floppy's aanmakan. De eerste 2 gaat prima, maar het bestand dat op floppy 3 moet is te groot. Schiet ook nog niet op. Optie die ik nog openhoud is schade door blikseminslag eergisternacht.
  • [quote:3936753bd7="Jank"]maar welk van de opties ik ook gebruik vanaf de floppy, na het laden van de bestanden kom ik weer in het scherm om te kiezen voor E of Enter. [/quote:3936753bd7] En hoe had je die floppy met S-ATA drivers aangemaakt? Om welk merk en type moederbord gaat het? Als die Windows XP cd gold editie is of Service Pack 1 heeft, zou deze kunnen slipsteamen met Service Pack 2. Eventueel kunnen de S-ATA drivers ook geslipstreamed worden. Dat kan onder andere met [url=http://www.nliteos.com/]nlite.[/url] Een andere manier om te slipstreamen wordt genoemd in [url=http://www.ruwebit.net/article/124]dit artikel.[/url] [quote:3936753bd7="Jank"]Optie die ik nog openhoud is schade door blikseminslag eergisternacht.[/quote:3936753bd7] Die kans is niet zo groot. Dan zou je waarschijnlijk de pc helemaal niet meer kunnen opstarten.
  • Ben weer iets verder. Het booten met opstartdiskettes van XP wil wel. Kwam nu wel in de repairfunktie terecht, maar heb bij de C prompt exit ingegeven, want ik moest weg. Hoop doet leven, ga er vanmiddag verder mee.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.