Vraag & Antwoord

OS Windows

[XPhome]Windows temp legen?

Anoniem
lion
3 antwoorden
  • Ik ben even wat opruimacties aan het doen. Dat is niet de eerste keer, maar een map die ik schijnbaar altijd over het hoofd heb gezien, is Temp onder de Windows-map. De temp onder local settings is mij bekend, maar hierover begin ik toch te twijfelen.

    Kortom: kannie leeg, of moest ik dat toch maar niet doen?
  • Hier is een algemeen, universeel antwoord mogelijk: "ja". Echter, je kunt je afvragen of "geheel leegmaken" zinvol is. Een hoop programma's (ook M$) gebruiken de map ook voor het aanmaken van .log files en andere zaken. Op zich is de inhoud soms interessant, maar los daarvan is het in veel gevallen zo dat dergelijke files opnieuw worden aangemaakt. In dat geval is verwijderen dus dweilen met de kraan open.
    Ik ben zelf redelijk selectief en verwijder uitsluitend "achtergebleven rommel" (*.tmp files b.v.) middels een batchfile en de rest laat ik voor wat het is………
  • [quote:4f3ad95f34="lion"]Hier is een algemeen, universeel antwoord mogelijk: "ja". Echter, je kunt je afvragen of "geheel leegmaken" zinvol is. Een hoop programma's (ook M$) gebruiken de map ook voor het aanmaken van .log files en andere zaken……[/quote:4f3ad95f34]

    OK Lion, dank voor je antwoord. Inderdaad, toen ik hem leegmaakte stond bij de eerstvolgende herstart die map weer vol met bijna dezelfde zaken. Ik vond het nogal basic om dit te vragen, maar ik was even van slag omdat die map mij nog niet eerder echt opgevallen was. En de meeste opruimprogjes kijken schijnbaar alleen maar naar de temp-mappen onder local settings.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.