Vraag & Antwoord

OS Windows

Data "weg" na samenvoegen 2 partities

Anoniem
Prin0096
10 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb vanmorgen 2 partities samengevoegd met Partition Magic, echter is dit niet helemaal goed verlopen. Bij het opstarten kwam er een melding dat ik chkdsk moest draaien om de problemen op te lossen en ook gaf hij aan dat er iets mis was met E:\$MFT. Ik kan bij de gegevens komen die oorspronkelijk op de partitie stonden, maar de bestanden van de andere partitie die in een map gezet zijn kan ik niet bijkomen. Als ik op de map klik geeft hij aan dat er 0 bytes in zit en de toegang is ook geweigerd.

  Toen ik chkdsk draaide gaf ie aan dat het MFT hersteld was, maar ik kan nog steeds niet bij de bestanden.

  Is er een mogelijkheid om de data terug te halen of een nieuwe MFT te maken??
 • Je backup terugzetten?
 • Hoe bedoel je backup terugzetten? Ik heb geen backup van de gegevens op die schijf namelijk, dus dat is geen optie dan.
 • [quote:1c385f3591="NoepZor"]Ik heb vanmorgen 2 partities samengevoegd met Partition Magic, echter is dit niet helemaal goed verlopen. Bij het opstarten kwam er een melding dat ik chkdsk moest draaien om de problemen op te lossen en ook gaf hij aan dat er iets mis was met E:\$MFT.[/quote:1c385f3591] Dus Partition Magic zelf gaf geen (fout)meldingen? Check deze info over Master File Table op de site van TestDisk.
 • GetDataBeck NTFS/FAT is een goed programma om je gegevens terug te halen.
 • Ik was op dat moment niet thuis, mijn pa zei dat ie op een toets moest drukken (heeft ie gedaan) en dat toen de PC opnieuw opstartte (hoort ook). Toen ik de PC vanmiddag aanzette en inlogte kreeg ik een melding van partition magic dat niet alle operations succesvol uitgevoerd waren en dat ik daarom chkdsk moest draaien.

  Ik heb Recover My Files gedownload van GetData, die scande m'n hele schijf op clusterniveau naar de bestanden. Ik was bang dat een ander progje niet ging werken omdat die juist de MFT doorzoekt naar gewiste bestanden. Hij is nu alle data aan het backuppen. De gegevens die wel benaderbaar zijn kopieer ik ook effe naar een andere schijf en dan formatteer ik de schijf. Daarna knip en plak ik alles weer naar de schijf en moet het weer goed zijn. Beetje meer werk dan gedacht maar het moet maar :)
 • Sommigen zeggen dat je veilig met bv Partition Magic 2 partities kunt samenvoegen. Ik hamer er altijd op om dit NIET te doen, maar alles te backuppen en dan gewoon via de XP cd nieuwe partitie-indelingen te maken.

  Je hebt nu zelf gemerkt wie er gelijk heeft. :wink:
 • zoiezo altijd back up maken, ik zelf gebruik pm 8.0 zeer geregeld en heb er nog nooit problemen mee gehad, dus in principe doet partition magic ze werk erg goed maar ja ik doe het altijd voor de zekerheid
 • Backups zijn altijd noodzakelijk. Ook als je geen schijfacties met PM gaat uitvoeren.

  Ook wel eens gehoord dat een schijf ook spontaan stuk kan gaan :-?
 • Ik ga niet elke maand 800GB aan data wegfikken.. en naar een andere locatie backuppen is ook geen optie. Ik had gekozen voor het samenvoegen omdat dat de makkelijkste oplossing was, op de andere schijven was ook niet zo gek veel ruimte meer. Uiteindelijk alles net (Paar GB over) kunnen verplaatsen en toen de zooi geformatteerd en alles teruggezet. Er is een item verloren gegaan, maar die kan ik wel weer ergens vandaan vissen zonder enige moeite :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.