Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Surfspot: XP is upgradeversie. Schone install niet mogelijk?

Anoniem
None
11 antwoorden
 • Hallo,

  Op surfspot vond ik dit over Windows XP Pro SP2:

  [quote:0c3e39a6ca]27/04/2006 : Tip: MS Windows is upgradeversie
  MS Windows XP Professional (NL en UK) is voortaan alleen nog in een upgradeversie via SURFSPOT.NL beschikbaar. Dit betekent dat niet alleen de bijbehorende licentie maar ook de software zelf een upgrade betreft. Het is dus niet mogelijk MS Windows XP Professional als volledig besturingssysteem op een ´schone´ computer te installeren. Er dient reeds een andere, eerdere versie van MS Windows software, op de computer geïnstalleerd te zijn om van, het in SURFSPOT.NL gekochte, MS Windows XP Professional gebruik te kunnen maken.[/quote:0c3e39a6ca]

  Ik heb voor iemand begin dit jaar een pc geinstalleerd met de oudere licentie van surfspot, er werd toen niet om een cd gevraagd van een ouder OS en ik kon een schone intallatie uitvoeren.

  Echter is dit nu veranderd volgens surfspot, je kunt nu alleen nog maar een upgrade uitvoeren. Klopt dit wel of kun je nog steeds een schone intallatie uitvoeren? Ik geloof dat deze upgrade vergelijkbaar is met de retail versie en zou hij in dit geval om een originele cd van een ouder OS moeten vragen. Klopt dit? Heeft iemand hier ervaring mee?

  En mijn tweede vraag, werkt de key van de UK upgrade versie ook met een nederlandse upgrade versie, of mag dit niet?


  Alvast bedankt.
 • De regel is dat je met een upgrade cd en product key gewoon een schone installatie kan doen, mits je een cd met de volledige versie van een ouder OS bij de hand hebt zodat de setup kan valideren of je in aanmerking komt voor een upgrade. Er wordt dus idd gevraagd om even de installatie cd van een vorige (volledige) Windows versie in de computer te stoppen tijdens de setup. Het gelul van Surfspot dat er reeds een eerdere versie geïnstalleerd dient te zijn is dus onzin.

  Wat betreft de product key, volgens mij werkt en mag dat dus niet, dit zou ik alleen niet met zekerheid durven zeggen.
 • 99.9% van de studenten heeft aan XP home genoeg en voor iets meer dan een tientje extra heb je dan de upgrade erbij…
  Het is net niet helemaal voor niets… tov een OEM versie in de normale winkel en bijna gratis tov een retail XP Po versie…..
 • Oké bedankt voor de antwoorden.

  Nog een probleempje, de UK XP upgrade versie is alleen te installeren op een pc waarop al een vorige [b:fa7b71d574]UK[/b:fa7b71d574] versie van het OS geinstalleerd is.

  De reden waarom ik blijf twijfelen of een key wel of niet taalgevoelig is: Op de desbetreffende kast zit een key voor 98SE (en ik weet bijna zeker dat dat een nederlandse versie was van Windows), echter er staat niet bij voor welke taalversie!!!
  M.a.w. is deze key ook geschikt voor een Uk versie van W98SE? Zelfde vraag eigenlijk maar wel belangerijk. Anders gaat het hele feest niet door, want ik wil dus de engelse upgrade versie van XP pro op die pc zetten!
 • [quote:cb8749a72e="analvabeed"]De reden waarom ik blijf twijfelen of een key wel of niet taalgevoelig is: Op de desbetreffende kast zit een key voor 98SE (en ik weet bijna zeker dat dat een nederlandse versie was van Windows), echter er staat niet bij voor welke taalversie!!! M.a.w. is deze key ook geschikt voor een Uk versie van W98SE? [/quote:cb8749a72e] Als de key voor 98SE op de kast zit, zal het wel een OEM licentie zijn. En volgens de info van Microsoft heeft een OEM-licentie geen 'cross language right'.
 • Jammer, helaas. In ieder geval bedankt. Dat betekent dat ik op zoek moet naar bijv. een engelse w98 licentie op ebay.
 • Voor al die moeite en kosten via Ebay kun je toch voor ca 15 euro X Home UK kopen bij surfspot of zie ik dat verkeerd? En dan upgraden naar Pro?

  kwam er 1 tegen…
  Ebay… GBP 69,99 (ca 100 euro…)
  http://cgi.ebay.nl/WINDOWS-98SE-ORIGINAL-OS-INSTALLATION-CD-W-W_W0QQitemZ7244936431QQcategoryZ41884QQrdZ1QQcmdZViewItem
 • XP Home kan die persoon niet krijgen op surfspot en de nederlandse Pro versie heeft ze al. Misschien kun je als medewerker niet alle software krijgen die je als student kunt krijgen?
 • Ik kan me niet voorstellen dat je de XPro van Surfspot.nl (moeten ze daar niet gewoon een overheidsdienst voor heel het volk van maken ??? :) niet gewoon kaal kunt installeren.

  Met de upgrade bedoelen ze alleen dat je tijdens de installatie een proof van een vorige versie moet geven. Dat kan een geinstalleerd windows 98 zijn maar ook een windows 98 of 2000 cd-rom. ZOlang je die maar bij de hand hebt. Ik zou het eens uitproberen op een virtuele machine (vmware, microsoft virtualpc) als je het zo niet aandurft.

  Verder zijn bijna alle softwarekeys van Microsoft taalonafhankelijk. Een NL key kun je dus gebruiken om een US Windows te installeren. En omgekeerd. Enige uitzondering zijn sommige OEMkeys. OOk dat, uitproberen op een virtuele machine.

  groetjes Edmond
 • ik heb aan het begin van dit studiejaar 2005-06 nog een XP Pro Uk gekocht voor mijn zoon bij Surfspot; was geen upgrade..
  Hij ging toen studeren.

  edit:
  de licentie voorwaarden zijn aangepast…..
  http://www.microsoft.com/netherlands/partner/licenties/correctsoftwaregebruik/faq.aspx
  [quote:09fc95b6b0]ijn klant is een student die zijn Windows licenties heeft verkregen via SLIM of SURFSPOT.nl. Is dit een volledige Windows licentie?
  Nee. Ook deze licenties zijn alleen upgrade licenties. De klant heeft dus nog altijd een onderliggende OEM of FPP licentie nodig. Dit wordt ook vermeld op de websites waar deze artikelen door studenten en medewerkers - in zeer beperkte aantallen - kunnen worden besteld.[/quote:09fc95b6b0]
  heeft mijn zoon nog mazzel gehad… onder de oude voorwaarden…
  De prijs is ook hoger geworden….€ 48,75 en dat was €17,50
 • Bedankt Edmond! Ik vond dat verhaal van surfspot ook al vreemd. Microsoft virtualpc ken ik niet maar ik ga eens kijken of ik daar dan iets mee kan. Mijn vermoeden dat de licenties taalonafhankelijk zijn is dan toch juist.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.