Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Nieuwe schijf250GB,windows zegt 130GB hoe partities maken?

patweb
16 antwoorden
 • Hoihoi,
  ik heb net een nieuwe Maxtor 250 GB 7200rpm gekocht, in m'n pc gezet en wilde hem in partiities verdelen van 80GB maar hij ziet maar 130 GB
  Hoe kan ik windows de rest laten herkennen?
  Ik hoor graag van jullie
 • [quote:29053e1067="patweb"]Hoihoi,
  ik heb net een nieuwe Maxtor 250 GB 7200rpm gekocht, in m'n pc gezet en wilde hem in partiities verdelen van 80GB maar hij ziet maar 130 GB
  Hoe kan ik windows de rest laten herkennen?
  Ik hoor graag van jullie[/quote:29053e1067]
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=138967
 • http://www.hardware.info/forum/showthread.php?t=71169
 • [quote:7b8cd76a57="Jaap H"]http://www.hardware.info/forum/showthread.php?t=71169[/quote:7b8cd76a57]

  Gelukt Thanx !
  Hoe kan ik partities maken? heb er 1 van 10GB gemaakt voor windows, wil er nog meer hebben,
  Heb geen Partition magic !!!
 • Met schijfbeheer kun je aanmaken wat je wilt, alleen daarna niet meer wijzigen zonder eerst partitie(s) te verwijderen. Je kunt er een aanmaken voor databestanden, voor downloads, backups, etc.
 • [quote:bdfe8dfe36="gerben"]Met schijfbeheer kun je aanmaken wat je wilt, alleen daarna niet meer wijzigen zonder eerst partitie(s) te verwijderen. Je kunt er een aanmaken voor databestanden, voor downloads, backups, etc.[/quote:bdfe8dfe36]  Bedankt Gerben…….SUPER !
 • [quote:aae8b9f6e9="gerben"]Met schijfbeheer kun je aanmaken wat je wilt, alleen daarna niet meer wijzigen zonder eerst partitie(s) te verwijderen. Je kunt er een aanmaken voor databestanden, voor downloads, backups, etc.[/quote:aae8b9f6e9]  Ik heb alleen 4 partities kunnen maken en wil er nog één , kan dit?
  Misschien met Partition Magic?
 • http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/649273#schijfindelen
 • Zover ik weet kun je maar 4 partities aanmaken per IDE aansluitplug. Maar ik weet niet of dat geldt voor alle Windows smaken.
 • Geldt dat niet alleen voor primaire partities? Verder heb je natuurlijk maar twee partities nodig. Eén primaire om van te booten. Eén uitgebreide met daarin meerdere logische stations.
 • [quote:739be0903c="gerben"]Geldt dat niet alleen voor primaire partities? Verder heb je natuurlijk maar twee partities nodig. Eén primaire om van te booten. Eén uitgebreide met daarin meerdere logische stations.[/quote:739be0903c]
  Hoe bedoel je dit?
  Ik denk ik maak er
  1 van 10 GB voor Windows op te starten
  4 van 60 GB voor muziek/videobewerking/enz.
  Dit om te voorkomen dat als er 1 uitvalt of crasht ik de rest nog wel heb

  Is dit niet wijs om alle foto's/muziek/video's/enz/enz. apart op eigen partities te doen?
 • Dat is misschien een beetje overkill, thuis heb ik het zo dat ik een windhoos partitie heb van 10GB een swap partitie van 2 GB een 30GB partitie voor game files en een 110GB partitie met de rest (dan heb ik nog een kleine 2e hardeschijf met muziek). Tenzij je echt hele specifieke intenties hebt met die 4 60 GB partities zou ik het anders aanpakken.

  Het probleem met zoveel partities is dat je na een tijdje vrije ruimte overhoud waar je niets mee kan, en daarnaast heeft windhoos ook per partitie 25% vrije ruimte nodig om een beetje lekker te kunnen defragmenteren…
 • [quote:a81fe96282="Drewster"]Dat is misschien een beetje overkill, thuis heb ik het zo dat ik een windhoos partitie heb van 10GB een swap partitie van 2 GB een 30GB partitie voor game files en een 110GB partitie met de rest (dan heb ik nog een kleine 2e hardeschijf met muziek). Tenzij je echt hele specifieke intenties hebt met die 4 60 GB partities zou ik het anders aanpakken.

  Het probleem met zoveel partities is dat je na een tijdje vrije ruimte overhoud waar je niets mee kan, en daarnaast heeft windhoos ook per partitie 25% vrije ruimte nodig om een beetje lekker te kunnen defragmenteren…[/quote:a81fe96282]

  Sorry ben een leek, wat en waarom een Swap file?
  Ik speel geen games, ik heb wel zware programma's om web sites te bouwen (dreamweaver/swish/ photoshop) en een zwaar videobewerkings prog. studio 9, ik wil ruimte voor een backup van muziek voor m'n ipod(30GB) hebben
  Hoe kan ik dan het beste m'n 250 GB maxtor indelen?
  Mijn oude schijf 80 GB zit er ook nog in in 2 partities
 • Een swap file is een file dat windhoos aanmaakt als een soort virtueel intern geheugen. Het kan wel meer dan 1 GB groot zijn en in sommige situaties is het sneller om de swap file op een snelle positie van je harde schijf te hebben staan. Dit kan je berijken door van de eerste partitie van je harde schijf een speciale swap partitie te maken waarna je tegen windhoos verteld dat hij daar de swapfile moet plaatsen.

  Ik zou als ik jouw was zoiets doen:
  windows: +/- 10GB (meer als je heel veel grote programma's instaleerd, 15BG max)
  data: +/- 100-150GB (film/muziek/foto's ed.)
  backup partitie(?): voor een image van je windows partitie en eventuele backups en/of bastanden die je niet vaak gebruikt.

  Je kan ook overwegen een partitie aan te maken waarop je al je programma's instaleerd,

  Daarnaast is het ook handig om je "document and settings" folder ergens anders neer te zetten. Ik weet niet of dit op een handige manier kan, maar het kan zoiezo door wat wijzigingen te maken in het register. Vergt wat type werk maar is op langer termijn het wel waard, vooral als je met windows images werkt.
 • [quote:0065e9f0eb="Drewster"]Een swap file is een file dat windhoos aanmaakt als een soort virtueel intern geheugen. Het kan wel meer dan 1 GB groot zijn en in sommige situaties is het sneller om de swap file op een snelle positie van je harde schijf te hebben staan. Dit kan je berijken door van de eerste partitie van je harde schijf een speciale swap partitie te maken waarna je tegen windhoos verteld dat hij daar de swapfile moet plaatsen.

  Ik zou als ik jouw was zoiets doen:
  windows: +/- 10GB (meer als je heel veel grote programma's instaleerd, 15BG max)
  data: +/- 100-150GB (film/muziek/foto's ed.)
  backup partitie(?): voor een image van je windows partitie en eventuele backups en/of bastanden die je niet vaak gebruikt.

  Je kan ook overwegen een partitie aan te maken waarop je al je programma's instaleerd,

  Daarnaast is het ook handig om je "document and settings" folder ergens anders neer te zetten. Ik weet niet of dit op een handige manier kan, maar het kan zoiezo door wat wijzigingen te maken in het register. Vergt wat type werk maar is op langer termijn het wel waard, vooral als je met windows images werkt.[/quote:0065e9f0eb]


  Ok erg intressant , nog ff dit..

  Wat bedoel je met windows images?
 • Ik bedoelde een image van je windhoos partitie, dis is eigenlijk een soort gecomprimeerde backup van de hele partitie die je als 1 bestand ergens op je computer zet (of naar DVD brand). Dit doe je met een programma als norton ghost of mischien kan partition magic het ook wel, en er zijn vast ook wel gratis alternatieven te krijgen.

  Je (her)instaleerd windhoos, installeerd alle belangrijke drivers, programma's ed, maar alleen wat je zeker weet dat je gebruikt, hou je windhoos install zo schoon mogelijk. Daarna maak je de image.
  Het handige hiervan is dat inplaats van om de zoveel tijd te moeten herinstaleren (omdat windhoos lomp en traag begind te worden, iets wat onvermijdelijk is, zeker als je vaak progjes instaleerd/de-instaleerd) zet je gewoon de image terug en je hebt weer een schone install maar dan met alle programma's al geinstalleerd.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.