Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Wat is dit voor onzin ?

LGoosens
24 antwoorden
 • Hoi ik heb windows xp professional en sinds kort krijg ik een melding van 'u bent mogelijk slachtoffer van software vervalsing' krijg deze melding niet weg komt de hele tijd in beeld
  klik ik daarop dan krijg ik een site van microsoft waarin doodleuk staat dat ik een nieuwe licentie moet kopen !
  nou dat ben ik NIET van plan deze windows xp is volkomen legaal
  waar slaat dat op om mensen te bestoken met dit soort onzin?
  hebben ze bij microsoft niks beters te doen ?
  ik vindt dit niet kunnen om mensen te bestoken met spyware !
  laten ze windows maar beter beveiligen dan dit soort onzin toepassen
  ik weet verder helemaal niks af van illegaal handelen
  deze windows xp is legaal met cd en licentie
  heeft iemand daar gelijke ervaringen mee?
  en hoe verwijder je deze onzin ?
  voor mij is dat microsoft exit !
 • heb jij misschien windows van een bedrijf misschien. hier is in de buurt een bedrijf als je daar je pc koopt en windows erop laat zetten krijg je ook een illegale mee naar huis. zal geen namen noemen.
 • [quote:d586a0f39c="jaccoboy"]voor mij is dat microsoft exit ![/quote:d586a0f39c]Als je geen gamer bent is dit een alternatief: http://nl.linux.org/
 • er is geen legale manier om het te verwijderen, misschien is contact opnemen met Microsoft een optie. Gewoon het hele probleem EXTREEM duidelijk uitleggen (meeste mensen die die e-mailtjes beantwoorden zijn niet de meest snuggere in deze wereld)
 • Tsja Microsoft heeft ook zoiets dat heet "Genuine Advantage®". Kun je alleen extra software downloaden als je een legale XP hebt. :-? Nou ik krijg dus als ik iets wil downloaden van die site van M$ mooi te horen dat mijn XP niet legaal is, wat een onzin! :evil: Weet iemand hoe ik dit kan omzeilen? Ik kon wel gewoon de Windows Media Player 11 Beta installeren, terwijl een vriend van me, die een illegale XP heeft, hem niet kon installeren door "Genuine Advantage®"…! :o
 • [img:1d6e81251d]http://i5.tinypic.com/11s2n81.jpg[/img:1d6e81251d]<- klik[/color:1d6e81251d]
  Diegene die legaal zijn, zoals ieder hier, is contact met MS de optie.
 • Ah k*t volgens mij heeft m'n pc net updates binnengehaald… Nou ja dan maar hopen dat het lukt om al die onzin te omzeilen!
 • [quote:d0c278d542]Als je geen gamer bent is dit een alternatief: http://nl.linux.org/[/quote:d0c278d542]
  Waarom is er steeds iemand die begint te lullen over Linux ?
 • [quote:6d4c75b122="Alicante"][quote:6d4c75b122]Als je geen gamer bent is dit een alternatief: http://nl.linux.org/[/quote:6d4c75b122]
  Waarom is er steeds iemand die begint te lullen over Linux ?[/quote:6d4c75b122]
  Tsja hij heeft wel gelijk…

  Met al dat gedoe om kopiëren tegen te gaan en die enorme prijzen voor niet-zo-fantastische software, stap ik denk ik een keer over op Linux hoor…

  Nadeel is alleen dat alle spellen voor M$ Windows gemaakt zijn…! :cry:
 • [quote:319eb5cf96="Alicante"]Waarom is er steeds iemand die begint te lullen over Linux ?[/quote:319eb5cf96]Waarom wordt het zo raar gevonden als iemand een alternatief aanreikt wanneer een gedesillusioneerde Win-OS gebruiker aangeeft er genoeg van te hebben?

  Je mag Linux (en Open Source in het algemeen) niet afwijzen als je er nooit mee hebt gewerkt. Vergeet niet dat oa Firefox, PHP en Apache hun bestaan danken aan de OSS gemeenschap! :P
 • [quote:e6965df490="M.V. Wesstein"]gevonden als iemand een alternatief aanreikt wanneer een gedesillusioneerde Win-OS gebruiker aangeeft er genoeg van te hebben?
  [/quote:e6965df490]

  Als iemand een lekke band heeft, raad je hem zeker ook aan gelijk maar een nieuwe auto te kopen ipv te helpen om de band te verwisselen? :wink:

  Met andere woorden, een ander OS aan raden is denk ik niet de oplossing waar de TS op zit te wachten. (en die hele Windows vs. Linux discussie ook niet :wink: ).
 • Schakel de Windowsbeveiliging uit als je zelf een firewall en antivirus programma hebt.
  Start-uitvoeren-type dan : services.msc
  Zoek naar Security Center en rechtsklik, eigenschappen en dan bij opstarttype uitschakelen.

  Om de melding softwarevervalsing weg te krijgen moet je twee bestanden zien te wissen in c:\windows\system32.
  Het zijn wgalogon.dll en wgatray.exe.
  Omdat ze steeds in gebruik zijn lukt dat slechts door het register te bewerken.
 • Nog niet zo'n melding gehad met mijn illegale XP SP2 Corp editie. Anders zoek ik m'n legale XP SP1 CD wel op :lol:
 • Ik heb ook reeds een probleem gehad met die illegale melding. Een telefoontje met MS heeft dat onmiddelijk opgelost. Dus is er geen probleem tenzij je echt met een illegale werkt. Punt uit.
  Linux ? Dat was de vraag niet, en is geen alternatief….Wees toch niet zo naief..als alle Windowsgebruikers morgen overstappen op Linux en Linuxgebruikers op Windows, denk je echt dat Linux dan nog gratis zou blijven ? Je zou er ook zwaar voor betalen en Windows zou plots opnieuw bijna gratis worden. Ook in dat wereltje geld de wet van geld, macht en de sterkste.
  Hiermee breek ik uiteraard Linux niet af, maar het mag gezegd dat Linux absoluut niet gebruiksvriendelijk is, wel stabiel, wat niet altijd kan gezegd worden van Windows. Je zal maar computergestuurd naar de maan vliegen en onderweg krijg je de melding: "Registerfout ! Gelieve terug op te starten"…….
 • [quote:6280a71fee="Heinek"]Schakel de Windowsbeveiliging uit als je zelf een firewall en antivirus programma hebt.
  Start-uitvoeren-type dan : services.msc
  Zoek naar Security Center en rechtsklik, eigenschappen en dan bij opstarttype uitschakelen.

  Om de melding softwarevervalsing weg te krijgen moet je twee bestanden zien te wissen in c:\windows\system32.
  Het zijn wgalogon.dll en wgatray.exe.
  Omdat ze steeds in gebruik zijn lukt dat slechts door het register te bewerken.[/quote:6280a71fee]
  Is er iemand die dit kan bevestigen?

  Geen kwestie van wantrouwen Heinek, maar ik ben gewoon nogal huiverig met zomaar dit soort tips opvolgen. Het is een keer fout gegaan en dat heeft me een weekend gekost om het te repareren. :(
 • Planet.nl geeft de volgende oplossing.
 • [quote:74301a1fc0="PS"]Als iemand een lekke band heeft, raad je hem zeker ook aan gelijk maar een nieuwe auto te kopen ipv te helpen om de band te verwisselen? :wink:

  Met andere woorden, een ander OS aan raden is denk ik niet de oplossing waar de TS op zit te wachten. (en die hele Windows vs. Linux discussie ook niet :wink: ).[/quote:74301a1fc0]Die vergelijking gaat alleen maar op als de nieuwe band gratis is :P De TS geeft duidelijk aan dattie genoeg heeft van Win-OS dus het aanreiken van een alternatief is dan zo gek nog niet ;)

  [quote:74301a1fc0="Alicante"]Linux ? Dat was de vraag niet, en is geen alternatief[/quote:74301a1fc0]De TS stelde ook geen vraag, hij gaf alleen aan het gehad te hebben met het 'produkt' van B. Gates… Je bevestigd helaas weer de conclusies van (veel) Linuxgebruikers dat Win-OS gebruikers zó heilig geloven in 'hun' OS dat ze het niet kunnen (en willen) accepteren dat er ook nog leven ná(ást) het Win-OS is ;)

  [quote:74301a1fc0="Alicante"]….Wees toch niet zo naief..als alle Windowsgebruikers morgen overstappen op Linux en Linuxgebruikers op Windows, denk je echt dat Linux dan nog gratis zou blijven ? Je zou er ook zwaar voor betalen en Windows zou plots opnieuw bijna gratis worden. Ook in dat wereltje geld de wet van geld, macht en de sterkste.[/quote:74301a1fc0]Ja, Linux is en blijft gratis. Dat staat nl zwart op wit in de licentie :P Ik adviseer je toch eens de moeite te nemen en te leren hoe het nou werkelijk zit door de eerder gegeven link eens uit te pluizen. Kost niks ;)

  [quote:74301a1fc0="Alicante"]Hiermee breek ik uiteraard Linux niet af, maar het mag gezegd dat Linux absoluut niet gebruiksvriendelijk is, wel stabiel, wat niet altijd kan gezegd worden van Windows.[/quote:74301a1fc0]Dat laatste ben ik zeker met je eens, het eerste echt niet: Linux evolueert vele malen sneller dan Win-OS en tegenwoordig doen moderne Linux distro's qua gebruiksvriendelijkheid echt niet onder voor 'jouw' OS…. Natuurlijk zijn er ook distro's voor gevorderden (Gentoo, Slackware, Debian in mindere mate) maar distro's als Fedora, (Open)Suse, Mandriva en Ubuntu zijn uitstekend geschikt om als beginner in te stappen. Die discussie hoort hier echt niet thuis, dus daar ga ik hier verder niet op in…
 • Zo raak je de melding kwijt…….!

  "Sluit via taakbeheer WgaTray.exe. Ga dan naar de System32-folder en zoek WgaTray.exe en wgalogon.dll. Hernoem beide bestanden naar iets als WgaTray1.exe en wgalogon1.dll en herstart de computer"

  Als XP weer een update gaat halen komen de meldingen weer terug dus je kan erover denken om "auto update" uit te schakelen. Je kan ook "KB905474" in de gaten houden en die niet meer installeren!
 • Helpt het uitschakelen van de "Balloontips" ook in deze?
 • Maak eerst een backup van je register Ger.
  Dat moet je altijd doen als je met je register gaat stoeien. Kan je gewoon weer terugzetten dus.
  Genoemde meldingen heb ik van de pc van mijn buurjongentje afgehaald.
  Hij zegt weer dat de win versie legaal is maar een vriend van hem heeft hem eens gerepareerd en heeft waarschijnlijk z`n eigen illegale versie er op gezet.
  Hij is nu wel van die meldingen af.
  Ik heb wel m`n eigen antivirus en firewall software op m`n eigen pc staan. Is beter dan die van win xp vind ik zelf. Dus heb ik die automatische updates maar uitgeschakeld. Ook met hulp van dit forum trouwens.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.