Vraag & Antwoord

OS Windows

Window focus gedraagt zich vreemd

Anoniem
LGoosens
2 antwoorden
 • Ik heb een heel raar probleem met de window focus op mijn laptop. Aangezien mijn laptop op het moment mijn primaire pc is is dit heel vervelend. Op zich valt er mee te werken, maar het is gewoon heel irritant.

  Voor de mensen onder jullie die niet weten wat window focus is - en mij waarschijnlijk dus toch niet kunnen helpen, maar ok - leg ik het nog ff kort uit:

  Elk venster kan focussed en blurred zijn. Als je een venster dat niet geselecteerd is (te herkennen aan een grijze/doffe titelbalk en omlijsting) selecteert, wordt er op gefoccused en pas dan kun je er tekst in typen. De andere vensters zijn dan blurred.

  Nou goed, mijn probleem is dus, dat de helft van de tijd als ik op een knop op de taakbalk klik, dat venster NIET wil openen. Het lijkt net of het venster waar ik dan in bezig ben ingesteld staat op "Altijd op voorgrond"… Maar dat is natuurlijk niet zo.

  Ik zit bijvoorbeeld in Firefox dit bericht te typen en wil even een ander liedje afspelen in RealPlayer. Beiden staan dus al open. Als ik echter RealPlayer aanklik, gebeurt er niks. De knop van RealPlayer is wel geselecteerd, maar het venster van Firefox blijft gewoon op het scherm staan. Waarschijnlijk is RealPlayer wel opengevouwen, maar ACHTER Firefox…! :o

  Als ik nu dus naar RealPlayer toe wil, moet ik EERST naar het Bureablad (alles minimaliseren dus in feite) en DAN PAS kan ik RealPlayer openvouwen. Ik ken de sneltoets hiervoor, Windows-logo + D, dan ook inmiddels uit mijn hoofd! :lol:

  Voor zover ik weet heb ik dit probleem al zo ongeveer sinds ik XP opnieuw (schoon) heb geïnstalleerd, iets van een maand geleden ofzo. Ik weet niet waar het aan kan liggen, maar IETS zit de window focus dwars, kennelijk…

  Weet iemand wat ik hier aan kan doen?!?! Er valt op zich mee te werken maar het leidt tot grote ergernis! Bij voorbaat dank!

  Lennart Goosens.
 • Misschien de ForegroundLockTimeout corrupt.
  MS KB Artikel ID 886217

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.