Vraag & Antwoord

OS Windows

word bestand overschreven

4 antwoorden
  • Hallo, Mijn zusje is zo slim geweest om een word bestand kwijt te raken. Ze weet zeker dat ze hem gisteren gesaved heeft, maar vandaag was hij pleite. Ik heb de hele pc afgezocht maar hij is verdwenen. Vandaag is ze opnieuw begonnen en ze heeft dit bestand dus exact dezelfde bestandsnaam gegeven, dus raadplegen van de laatst geopende bestanden resulteerd in dit nieuwe bestand. Misschien heeft ze de oude dus overschreven. Is er nog hoop dit bestand terug te vinden, of is dit einde verhaal?
  • je zegt zelf al de hele pc vergeefs af gezocht te hebben: dus dat bestand was er kennelijk niet meer. in dat geval is er van overschrijven geen sprake: zuslief heefyt gewoon een bestand gemaakt met een toevalligerwijs al eerder gebruikte naam. de pc kent nu maar een bestand: dat wat zus het laatst heeft gemaakt. tenzij....: als er gewerkt wordt met verschillend accounts op die pc zijn er dus verschillende opslagmappen.....
  • Ik zou zeggen einde verhaal, word maakt altijd een soor temp/backup bestand, je kan de lokatie vinden onder "tools" (extra) "options" (?) en dan op het tab-blad "file locations", waarschijnlijk zal dit gewoon je "my documents" folder zijn, daar staan files (auto recovery) met extenties ASD. Je kan daar nog kijken maar de files krijgen meestal de naam mee van het document alleen staat er nog voor "autorecovery save of"bastandsnaam".ASD"
  • Heb je eigenlijk al wel undelete / recoverprogjes geprobeerd? Als je zus bij het saven van het nieuwe bestand nièt de vraag kreeg om het oude te vervangen, kan het rustig zijn dat het nieuwe op een àndere plaats op je schijf staat en dat het oude nog opgehaald kan worden. Even proberen dus: (niet alle freeware!) Drive rescue : http://www.canadiancontent.net/tech/download/Drive_Rescue.html http://www.uneraser.com/undelete.htm http://www.r-tt.com/ http://www.executive.com/undelete/undelete.asp http://www.tipsdr.com/recover-data-recovery.html http://www.snapfiles.com/get/restoration.html freeware - goed!

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.