Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Directory automatisch open bij iedere PC start of herstart.

None
7 antwoorden
 • Sinds ik WinDVD heb geinstalleerd gaat bij iedere PC start de map "c:\program files\common\" open. Heb me al het leplazarus gezocht maar kan niet vinden waar het vandaan komt. Het vreemde is dat als ik WinDVD verwijder deze map vrolijk blijft open gaan tijdens een PC start.

  Heb al gezocht op het forum en vond deze link die misschien kon helpen.

  [code:1:aac41c3233]http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=101899&highlight=map+automatisch+open[/code:1:aac41c3233]

  Laatste keer dat ik gecheckt heb was mijn Zweeds niet zo best dus helaas.

  Heeft iemand enig idee waar ik deze irritatie kan vinden in w2k sp4 Engels.

  Alvast bedankt.

  Groeten,

  Leon
 • Je zou het volgende eens kunnen proberen.

  - Start je PC opnieuw op.
  - Sluit het automatisch geopende venster via Bestand > Afsluiten (en dus niet via het kruisje).
  - Start je PC weer opnieuw op

  Blijft ie nu weg?
 • Kan het effect van malware zijn >> HijackThislog in B&P
  Controleer je HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run sleutel.

  Bron met vele adviezen van MVP Kelly Theriot
 • Hoi JBS en Rosturp,

  Bedankt voor jullie antwoorden.

  Heb het sluiten met "Close" geprobeerd zonder effect.

  Had de autorun mogelijkheden gechecked met het programma "Autoruns"

  http://www.sysinternals.com/Utilities/autoruns.html

  Helaas ook zonder resultaat. Ga echter nog even die link onder in je email volgen omdat daar een aantal dingen tussen stonden die ik zelf nog niet gezien had.

  Hoop dat ik een antwoord kan vinden omdat het zo irritant is. Ik laat het weten als ik wat heb gevonden.

  Mocht er nog iemand een gouden tip hebben, 'k hou me aanbevolen.

  Groeten,

  Leon
 • Hi Rosturp,

  Je hebt me de goede richting in geschopt. Niet je bericht met het Run gedeelte, maar op een andere plek waar directory informatie voor WinDVD stond was ook een pad met spaties zonder Quotation Marks aan begin en einde.

  Verbazingwekkend genoeg echter is dat ik aan alle kanten in de registry paden tegenkom met spaties waar geen Quotation Marks aan being en einde staan.

  Een laatste vraag daarom. Moet aan begin en eind van elk pad in de registry waar spaties in voor komen een Quotation Mark staan?

  Moet maar eens gaan zoeken naar een programma wat dit soort en misschien andere fouten uit de registry kan halen. Wat een bummer.

  Bedankt en groeten,

  Leon
 • [quote:c174212c54="droopy928gt"]Een laatste vraag daarom. Moet aan begin en eind van elk pad in de registry waar spaties in voor komen een Quotation Mark staan?[/quote:c174212c54]Moet ik het antwoord schuldig op blijven :-?

  Tussen de regels door lees ik wel dat je (start)probleem opgelost is…….¿¿
 • Hoi Rosturp,

  Sorry, dacht dat ik duidelijk genoeg was omdat ik schreef dat de oorzaak inderdaad Quatation Marks bij een pad in de registry was.

  In de Intervideo hive onder Local_Machines/Software stond een referentie pad naar een autostart programma van WinDVD zonder Quotation Marks aan begin en einde. Ben nu op m'n werk en weet het exacte programma en pad niet maar het waren inderdaad dus de Quotation Marks.

  Wat me echter verbaasde is dat ik dit links en rechts in de registry tegenkom met Symantec, Adobe, Microsof en diverse andere merken software.

  Vandaar dus m'n laatste vraag of die Quotation Marks alleen gelden voor de Run hive of de gehele registry. Verwacht het laatste om eerlijk te zijn. Tevens was dat de reden voor die laatste opmerking over een programma om dit soort dingen op te sporen.

  Bedankt en groeten,

  Leon

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.