Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

WindowsXP updates

H.G. Schelling
14 antwoorden
 • Volgens mijn Updategeschiedenis is de laatste update van oktober 2005 en omdat dat bij mij twijfels opriep, wilde ik op de updatewebsite van Windows dit controleren, maar de ene keer blijft dat bewuste scherm hangen tijdens een controle (ActiveX) en de andere keer gaat de PC dan weer wel verder en komt op het keuzescherm voor Essentiele updates of anders, maar als ik dan vervolgens geklikt heb op Essentiele updates komt er rechts bovenin een foutmelding die ik bij de Windowszelfhulpsite niet kan terugvinden, maar Windowssupport mij ook niet verder wenst te helpen, want ik heb immers een OEM-CD (wel een echte WindowsCD overigens), ooit gekocht bij meen ik een stukje hardware en de helpfuncties als chatten en emailcontact werken niet (waarschijnlijk ook door die OEM-versie), terwijl dit alles eerder wel werkte en ik dus veronderstel dat dit te maken heeft met hun eigen updateservice, die de helpfuncties verder beperkt hebben. Dit lijkt mij geen zuivere koffie om het zomaar te zeggen. Die bewuste foutcode is 0x80072EE4 en die komt in hun database niet voor, dus kan ik ook mezelf niet helpen. Hoe kom ik uit de problemen, want ik twijfel of mijn XP-SP2 echt up to date is, ook al staat ie op Automatisch.
 • Is het wel een legale versie? Niet dat ik jou ergens van wil beschuldigen maar je mist zomaar 60 !! of meer update"s vanaf 2005.Dat is toch wel heel vreemd. Is de Windows-CD voorzien van een hologram, Ofwel is hij goudkleurig. Ook met een OEM-versie is updaten natuurlijk gewoon mogelijk.Of er staan een instelling in internet Explorer verkeerd.

  Joopat

  Ps Je kan ook even via het configuratiescherm kijken bij Software of de update's daar wel staan.Let op vinkje aan de bovenzijde.
 • Voor nu zou je autopatcher kunnen gebruiken, ben je iig een stuk meer up to date.
  http://www.autopatcher.com/
 • Nee hoor, gewoon een legale WindowsXP-CD, maar wel een OEM-versie en aangeschaft gelijktijdig met een stukje hardware.
  Ik ga de reacties inhoudelijk nog verder bekijken of ik er iets mee kan.
 • Inhoudelijke reactie aan Joopat.
  Ik zie in het configuratiescherm onder software/windows andere gegevens dan onder de rubriek Updategeschiedenis, namelijk de laatste drie zijn KB887742 dd 26/2/05, KB912919 dd 17/4/06 en KB912812 dd 17/4/06.
  Die informatie suggereert dat de updates toch gewoon zijn binnengekomen. Kunt u dat bevestigen? En snapt u of een andere lezer waarom die gegevens dan niet gewoon gelijk aan elkaar zijn?
  Blijft de vraag waarom ik niet zelfstandig op die bewuste downloadpagina terecht kan komen. De ene keer blijft de PC dus hangen op een tussenscherm wat iets zegt over ActiveX en een andere keer (meestal niet) gaat ie verder en komt ie op dat dialoogvenster waar ik kan kiezen voor Essentiele updates, maar na het klikken daarop komt die bewuste foutmelding 0x80072EE4.
  Snapt u of een andere lezer daar dan iets van?
 • Wat bedoelt u met IGG? En wat is Autopatcher?
 • [quote:7a5d4bee0d="H.G. Schelling"]Wat bedoelt u met IGG? En wat is Autopatcher?[/quote:7a5d4bee0d]

  Iig = een afkorting voor 'in ieder geval'.

  Autopatcher is (van de site):

  [quote:7a5d4bee0d]AutoPatcher is a comprehensive collection of patches, addons and registry tweaks that give you peace of mind in the knowledge that your Windows system is up to date, even before you connect it to the Internet. It's designed to quickly patch a system with the most current updates and tweaks available, and requires no user interaction once you have selected what to install.[/quote:7a5d4bee0d]

  Kortom, een soort alternatief voor Windows Update :wink:

  EDIT: zie ook dit:

  [quote:7a5d4bee0d]Updates

  All workarounds and edits here: Why can't I download updates?

  When you use the Windows Update scan feature, the scan quickly reaches 100%, and then displays the "There are no updates available at this time" message. The log file contains error 0x800c0008 or 0x80072EE4.

  The error is caused by SSL (Secure Socket Layer). The scan process requires SSL and if the date and time on your computer varies too much from the valid date and time of the SSL certificates on Windows Update, the process will fail.

  Verify that your computer's date and time are accurate and that the Internet Explorer language option is not empty.

  To check the language setting in Internet Explorer:

  1. Click "Tools" and then choose "Internet Options"
  2. Click the "Languages" button
  3. Make sure at least one language is listed in the "Language Options" dialog[/quote:7a5d4bee0d]
 • Dus zoals ik ook al vroeg, Kijk naar de instellingen van Internet Explorer ,misschien staat er iets verkeerd. De update's die je noemt zijn er maar een paar van de circa 60 stuks die sinds 2005 binnen moesten komen.

  Succes Joopat..
 • Alhoewel Engels niet mijn specialiteit is, heb ik uw advies hopelijk goed vertaald en geconstateerd dat in mijn IE-instellingen onder de knop taal, het Nederlands genoemd wordt en dus lijkt dat niet het probleem.
  De tijd en datum van mijn PC staan ook goed, dus dat is ook niet het probleem.
  De site van Autopatcher is under construction en dat betekent volgens mij zoiets als in bewerking. Bovendien kan ik het vervolg op die site gewoon niet lezen. Ik ben een gewone Hollander.
  Inmiddels heeft Microsoft zich bereid verklaard het probleem op te lossen en daarover word ik teruggebeld. Ik heb al een case-nummer, maar dat wordt denk ik wel maandag, want voor vandaag zijn zij hun toezegging niet nagekomen.
  Op dit moment kom ik er dus niet uit.
 • De site doet het hier in ieder geval wel.
  Hier staat een Nederlandse versie (als je een Nederlandstalige XP hebt!!): http://downloads.littlbuger.info/index.php?dlid=160
 • Bedankt. Ik ga aan de gang. Downloaden is al bezig. Gaat zo'n anderhalf uur duren. Daarna dan zeker programma starten en dan wijst het zich vanzelf? In het Nederlands dus. Die Engelse site kom ik echt niet uit.
 • De download is meer dan 200MB, dus dan kan het even duren.

  Als hij na het downloaden niet vanzelf start moet je het gewoon even zelf activeren.
  Je hebt wel een NederlandseXP neem ik aan?.
 • Downloaden is weliswaar gelukt, maar na klikken op Uitvoeren, komt mijn PC met de melding dat het installatieprogramma verminkt is.
 • Da's pech hebben zeg.
  Misschien idd een corrupte download, maar het kan zeker ook een gevolg van het probleem op je PC zijn.
  Je zou op spyware kunnen checken in het Beveiliging&Privacy forum. Door middel van het plaatsen van een hijackthislog + je probleem.

  Of een schone/nieuwe Windows install, maar niet iedereen heeft daar zin in.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.