Vraag & Antwoord

OS Windows

C partitie backuppen naar usb drive

Anoniem
None
10 antwoorden
 • Ik heb een probleempje.

  Ik ga zeer binnenkort een nieuwe pc kopen en nu wil ik dus de data van mijn oude(huidige) pc backuppen naar een usb schijf zodat ik later op de nieuwe pc de dingen kan terug halen die ik wil bewaren.

  Mijn huidige pc bestaat 3 schijven waarvan de systeemschijf is opgedeeld uit 3 partities.
  Nu is het kopieëren van de 2 andere schijven geen probleem, de 2 partities van de systeem schijf lijkt mij ook geen punt. Maar de c partitie waarop windows is geïnstalleerd lijkt mij wel een probleem.

  Nu heb ik 2 vragen:
  Hoe kan ik de c partitie kopieëren naar de backup schijf(waar ik een partitie op heb gereserveerd) zonder dat ik de melding krijgt dat bepaalde bestanden in gebruik zijn.?

  En stel dat het mogelijk is, hoe kan ik dan voorkomen dat de nieuwe pc de back-up als een systeem ziet en voor problemen zorgd?
 • kijk eens naar aconis treu image
 • Acronis True Image is een (betaald) bekend en zelden problemen opleverend programma om partities, inclusief je hele Windowsinstallatie mee te imagen (=bit voor bit kopie).

  Het is me niet geheel duidelijk wat je wilt, maar een Windowsinstallatie van de ene naar de andere computer overzetten gaat niet werken vanwege de verschillende hardware (drivers etc.)
  Een image maken op een tweede of reserveschijf is geen probleem. De image wordt gecomprimeerd en zorgt er niet voor dat bijv. een aangekoppelde USB-schijf met zo'n image als tweede besturingssysteem wordt gezien.

  Pas op: je kunt een gratis trialversie van Acronis downloaden, maar na de proeftijd krijg je problemen met het terugzetten van in de proeftijd gemaakte images.
 • In principe is dat wel een mooie oplossing puur als back-up, maar in principe zou ik ook zo bij mijn bestanden moeten kunnen zonder dat ik een gehele partitie moet terugrestoren.

  Voor de duidelijkheid, het is dus niet de bedoeling om het systeem werkend over te zetten op een nieuw systeem, dat werkt idd niet.

  Eigenlijk dus puur een exacte kopie(met enkele wijzigingen om te voorkomen dat de 2 xp systemen vermengt worden) van station c: op station x:

  Vroeger kon je met windows 98 voorkomen dat het als een dubbel systeem werd gezien door bepaalde bestanden te hernoemen van de back-up, hoe dat onder xp werkt weet ik niet.

  Bovendien kon je met win98 ff opstarten met een ms-dos bootflop(met fat32 ondersteuning) en zo exact de data back-uppen. Ff wat bestandjes van naam wijzigen en voilla.

  Nu heb je xp en externe usb schijven(ntfs), dus hoe je dat met xp doet weet ik niet.
 • Als je een image maakt op je schijf X kun je met Acronis zelf (of de programma-installatie op C: of de bootCD van Acronis) in je image browsen en onderdelen ervan terugkopieren naar je C-schijf. Hiervoor hoef je geen volledige restore van je C-schijf te doen…………
 • Dan kopieer je toch alleen de belangrijkste documenten en files?
 • [quote:a6586b1884="NoepZor"]Dan kopieer je toch alleen de belangrijkste documenten en files?[/quote:a6586b1884]

  Tja, na een installatie van 3,5 jaar zijn er ontzettend veel bestanden op de diverse schijven terecht gekomen, ook op de c schijf.
  Als ik dat allemaal had moeten uitzoeken ben ik wel 3 weken bezig.

  Het ging mij er dus meer om dat als ik een bestandje nodig mocht hebben dat ik er direct bij kan zonder dat ik via een enorme omweg moet gaan zoeken in een backup bestand.

  [b:a6586b1884][u:a6586b1884][size=18:a6586b1884]De oplossing: :) [/size:a6586b1884][/u:a6586b1884][/b:a6586b1884]
  Het koste het nodige zoekwerk in mijn eigen geheugen. In een grijs verleden had ik bij iemand anders een soortgelijk probleem en vrij simpel opgelost, maar ik denk dat ik de oplossing heb gevonden. Temminste, tot nu toe werkt het zonder problemen :)

  Toen gebruikte ik een freeware partitie programma en kon ik een kopie maken van de c partitie. Alleen wist ik de naam niet meer ervan.

  Zelf heb ik het programma partition magic 8 en die kon dat dus ook.
  Allereerst had ik de lege x,y en z partitie op de backupschijf verwijderd.
  Toen had ik de C: partitie gekopieërd naar de allocated ruimte, de pc reboote en ging daarna aan het werk en na dik een uur was de pc klaar met het kopieëren.

  Toen de pc opnieuw opstarte kreeg ik de keuze uit 2 windows installaties.

  Daarna had ik de boot.ini file aangepast, de drive letter aangepast, vervolgens een reboot gegeven en in veilige modus opgestart.

  In de veilige modus had ik de systeem mappen en bestanden van de back-up schijf de extentie .BAK gegeven en na een reboot kan ik gewoon de schijf benaderen en ziet windows het niet als een dubbel systeem.

  Zoals ik al zei lijkt het zo prima te werken, maar het kan altijd zijn dat ik nog iets over het hoofd heb gezien.
 • 3,5 jaar ?. Ik ben al blij als ik het 3,5 week red !!!. :D
 • Ik moet zeggen.
  Ik heb nu een AMD Athlon 64 x2 3800 systeempje met 2 gig ram en tot nu toe werkt het perfect met die externe usb schijf en ook ziet windows niet dubbel, dus geen conflicten :)

  Ofwel, ik kan iedereen aanraden om een externe harddisk als back-up media te gebruiken.

  Het is dat ik niet al die rommel van die oude pc op mijn nieuwe systeem wil hebben, maar ik wil het af en toe wel gebruiken.

  Mijn probleem is dus opgelost en deze mag wel dicht.
 • Alleen snap ik je probleem niet. Als je WIndows gewoon installeert op een externe usb schijf, wil je pc daar echt niet van booten hoor. Maar waarom al deze heisa om je gegevens veilig te stellen. Want daar gaat het om. Een kopie van je oude C-paritite maken op een externe hd en die dan aan je nieuwe pc koppelen, met welk nut? Je kunt er niets mee, je nieuwe pc evenmin.

  Een goede strategie is:

  1. werk met meerdere partities, zeker 1 voor OS en 1 voor data
  2. herleid Mijn Documenten maar ook Favorieten en andere systeemgebonden datafolders, naar die data partitie
  3. Zet nooit data op de systeempartitie
  4. backup de datapartitie regelmatig, bijvoorbeeld snachts, automatisch.

  Zelf backup ik elke nacht naar een USB-schijf, en om de nacht naar een netwerkschijf. Gebruik daarvoor Double-Image-O van www.hostinterface.com dat ook bestanden die in gebruik zijn, kan kopieren. Dus ik hoef Outlook niet eens af te sluiten, de PST kan altijd gebackupped worden.

  En voor systeempartities, daarvoor gebruik je inderdaad een True Image of Ghost. Maak een kopie in 1 bestand, liefst van verschillende versies van je OS (kaal, met drivers, met belangrijkste programmas, helemaal naar eigen smaak) en zet bij problemen door een boot met de True Image CD of GHost CD, een image terug vanaf het netwerk of je externe USB-schijf.

  Das mijn advies.

  groetjes Edmond

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.