Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

groot probleem met W Server 2003

r6motor
3 antwoorden
 • Met mijn handen zit ik maar mooi in mijn haar :(

  Ik kwam tot de ontdekking dat er door Windows Server 2003 een error (iets van Error writing pagingfile ofzo iets) gesignaleerd werd op … jawel mijn beide gemirrorde schijven. Vreemd genoeg werd er wel een healthy status gegeven. Maar voor alle zekerheid … 2 nieuwe schijven gekocht en dan maar beide verwisselen voor alle zekerheid.

  Ik heb de mirror verbroken en dacht dat ik wel kon opstarten van de bootschijf. Maar helaas, hij geeft een foutmelding … Windows could not start because of computer harddisk configuration problem. Geen nood, ik heb de tweede schijf (mirror schijf) nog. En als ik die start kan ik er niet opkomen vanwege de een error op de Directory Service. En of ik dan maar even de Directory Service Restore Mode ga. Ik kom dan in de Safe Mode. Maar na opgaaf waarom het systeem opnieuw opgestart dient te worden word ik weer uitgelogd zonder dat ik in de Safe Mode kan komen.

  Uiteindelijk heb ik maar een derde schijf erbij gehangen om weer een mirror op te bouwen. Maar de wet van murphie treedt in werking. Ik kan nu helemaal niet meer opstarten omdat het domein(naam) niet meer bestaat of gevonden kan worden.

  Ik ben een beetje aan het einde van mijn hoop gekomen :cry: . Wie kan mij helpen??

  Bedankt alvast,
  Annelies
 • JIPPIE ik ben er achter gekomen wat er aan de hand was :D pompiedom!!!

  Jammer dat ik verders geen hulp heb gekregen … maar het was ook moeilijke, dat geef ik toe.

  Maar ik ben even terug gegaan naar de basis 8) . Er zat een error op beide schijven. Dat was natuurlijk heel vreemd. Er was iets met de pagingfile. Maar wat bleek???? Er hangt een externe harddisk aan de server. En door de lage spanning sinds enkele dagen …. nadenkertje!!! …. voetbal …. niet half nederland kijkt, maar bijna heel nederland zet de tv om 18.00u aan. Want ik zat ook al te rommelen met de ups en de stroom ging steeds vreselijk naar beneden, maar de ups ving/vangt dat geweldig op. Maar die externe harddisk zit gewoon aan het net en die kreeg steeds een te lage spanning. Deze uitgeschakeld en de harde schijven in de server ge reactivated of zoiets en … voila!!!! Derde schijf werd ook getoleleerd en meteen gemirrored en klaar was ik.

  Dus dit is allemaal opgelost. Ik weet alleen niet hoe ik dit onderwerp kan sluiten. Of zo maar laten zodat dit bericht wel verdwijnt.

  Groet,
  Annelies :D
 • Nou, blij dat het opgelost is. Nu kunnen we weer allemaal rustig slapen…;)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.