Vraag & Antwoord

OS Windows

Externe USB HD

Anoniem
perloc
3 antwoorden
 • Omdat de HD van mijn laptop een paar klikken liet horen werd ik benauwd en wilde een Image maken van de drie partities die er op staan: 6, 10, en 30Gbyte
  De 30Gbyte is te groot om een image van te draaien en die dacht ik, samen met de anderen, op een externe 200Gbyte USB HD te zetten: ruimte zat! Dat accepteert Drive Image (2002) alleen voor de C: drive maar niet voor de D: en E: drive, stellende dat de ext. HD niet Bootable is. (De image wordt in dat geval via een aangepaste DOS erop gezet). Geen nood dacht ik: ik kan in mijn BIOS USB activeren en dan zal mijn HD wel te zien zijn. Dat was dus niet waar. In dat geval, als de USB in de BIOS is geactiveerd, wordt eerst de CD-ROM aangesproken en dan naar de USB drive gekeken: geen systeem!! Dan maar een partitie aanmaken op de ext. HD en Win2000 erop zetten. Ook dat ging niet zondermeer en ik kon er alleen maar Windows eropkrijgen door een Image daarop terug te zetten.
  Dus is de situatie: USB aan in de BIOS, en de ext. HD op de usb kabel.
  Daarop krijg ik bij booten een foutmelding:
  Err7: Error reading drivErr 4: VFLOPPY load failed, MBR corrupt!
  Press any key to boot active partition

  Alleen de uitknop helpt, USB kabel eraf en alles start weer op. Als Windows er staat kan ik de USB kabel aansluiten en Windows ziet de ext. HD. CHKDSK vindt alles prachtig op de nieuwe partitie: geen fouten. Ook checkerror in PQ PM8.0 vindt niets verkeerds.
  Waarschijnlijk is de MBR (Master Boot Record) op de Win2000 partitie van de ext. HD defect, corrupt dus, maar hoe repareer ik die? Met Fdisk /MBR gaat het niet, want die kijkt alleen naar de C: drive.
  Iemand een oplossing?
 • Waarom doe je zo moeilijk ?. Maak op je externe schijf 3 mappen aan en copieer daar gewoon alles van je 3 partities in. Is zelfs nog makkelijker ook dan een image. :wink:
 • Hij wil ook zijn OS overzette. Je zegt dat een backup maken te groot is voor CD's/ DVD's OID. Misschien is het voor jou dan wel mogelijk om alleen het OS op CD te zetten. Je kan dan later de rest van je bestanden gewoon weer terug zetten. Je kan natuurlijk alle bestanden die je in je OS hebt (muziek films) tijdelijk op je externe HD neerzetten, dit scheelt je weer extra.

  Groet,
  Ronald

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.