Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Wachten en maar wachten....

roy_startpag
8 antwoorden
 • Als ik mijn pc aanzet, moet ik vele minuten wachten voordat xp start.
  Ik krijg een zwart beginscherm met:

  Phoenix Award Workstation BIOS….enz
  Mediopc…..

  de rest zwart met onderaan:
  Press F1 or DEL to enter setup.

  Dan is het dus wachten geblazen

  Deze situatie is er sinds ik ongeveer tegelijkertijd een BEAGLE virus binnenkreeg (dat weer helemaal weg is) en onderstaande tip van CT uitgevoerd heb (als antwoord op een vraag van een lezer):

  [i:63d31d9834]Na het opstarten krijg ik een welkomstscherm waarop mijn naam staat, onder een logo. Pas als ik daar op klik krijg ik het Ierland-scherm met de icoontjes erop. Het tussenscherm zorgt ervoor dat ik geen automatische opstart van een programma kan uitvoeren, noch een doorstart. Hoe kan ik dit probleem oplossen?
  Jos Bogers

  Het tussenscherm waarop u in uw vraag doelt, is het aanmeldingsscherm. Omdat u maar één account gebruikt, kunt u ervoor kiezen om Windows u automatisch te laten aanmelden, zodat het welkomstscherm niet meer verschijnt. Op www.microsoft.com/windowsxp/downloads/powertoys/xppowertoys.mspx vindt u Tweak UI, waarmee u Windows automatisch met uw gebruikersaccount kunt laten aanmelden. Kies Start / Alle programma’s / Powertoys for Windows XP / Tweak UI. Vervolgens klikt u door naar Logon / Autologon. Plaats een vinkje bij Log on automatically at system startup. Bij User name typt u de exacte naam van uw gebruikersaccount.
  [/i:63d31d9834]

  Hoe krijg ik de oude situatie weer terug dat Win XP weer gewoon na 15 seconden volledig gestart is?

  Met dank voor alle suggesties.
  :wink:
 • MSconfig is ook niet meer bereikbaar. Ik krijg telkens de meldling. In MSConfig is een fout opgetreden en moet wordeen afgesloten. Onze excuses voor dit ongemak.
  Er is nergens iets te vinden over een virus.
  Iemand een idee?
 • je kan wel beweren dat het virus weg is .
  maar er kan wel degelijk schade zijn aan je os .
  en er is wel wat te vinden over dat virus .Resultaten 1 - 10 van circa 1.060.000 voor BEAGLE virus (0,20 seconden.
  google
 • [u:87c93e3776]Ik heb de oplossing gevonden.[/u:87c93e3776]

  [b:87c93e3776]Zet de powerschakelaar (achterkant) op OFF, druk dan de aan/uit knop enkele seconden in.

  - Haal de power stekker uit de PC, en zet de powerschakelaar op ON. Druk nu weer de aan/uit knop weer enkele seconden in.

  - Doe de stekker er weer in en opstaren maar!!!

  Het heeft iets te maken met een restspanning die niet goed is afgevoerd…
  [/b:87c93e3776]
 • die kende ik nog niet…
  is dit toeval (een mens in nood probeert wel eens wat..) of heb je ergens deze tip (gedocumenteerd) opgedaan?
 • ik vind het niet echt logisch klinken, maar heeft het gewerkt?
 • Als je de PC spanningloos moet maken en daarna opnieuw moet inschakelen om je PC werkend te krijgen is er meer aan de hand. Dat is echt niet goed. Kan een defecte voeding of batterij zijn. En kijk ook ff naar je moederbord of daar opengesprongen condensatoren opzitten.
 • [quote:f68b1efacc]is dit toeval (een mens in nood probeert wel eens wat..) of heb je ergens deze tip (gedocumenteerd) opgedaan?[/quote:f68b1efacc]

  Ik heb hem na lang zoeken gevonden als antwoord op een topic ergens in dit forum (tja, antwoorden worden zeer gewaardeerd maar je moet er ook zelf wat voor doen, nietwaar??)

  [quote:f68b1efacc]maar heeft het gewerkt?[/quote:f68b1efacc]

  Kort en krachtig: JA! Prima oplossing. Werkt weer net zo snel al daarvoor.

  [quote:f68b1efacc]Als je de PC spanningloos moet maken en daarna opnieuw moet inschakelen om je PC werkend te krijgen is er meer aan de hand. Dat is echt niet goed. Kan een defecte voeding of batterij zijn. En kijk ook ff naar je moederbord of daar opengesprongen condensatoren opzitten.[/quote:f68b1efacc]

  Ik heb nu totaal geen problemen met de pc: doemscenario's als defecte voeding/batterij/opengesprongencondensatoren enz. Ik zou niet weten waar ik zou moeten zoeken.

  Kan het niet gewoon een uitstekende oplossing zijn…???? Alles werkt toch weer perfect!!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.