Vraag & Antwoord

OS Windows

Booten van USB HD

Anoniem
perloc
8 antwoorden
 • Hoewel het mogelijk zou moeten zijn krijg ik het niet voor elkaar om van een externe USB HD te booten.
  Op de USB HD staat op de eerste partitie W2000 en de partitie staat active. In mijn BIOS heb ik USB startup geactiveerd.
  Als ik boot met de USB HD aangekoppeld krijg ik de volgende foutmelding (letterlijk overgenomen):

  [b:42c0f19cac]Not Bootable CD in ATAPI CD-ROM
  |..
  Err 7: Error reading diskErr 4: VFloppy load failed, MBR corrupt!
  Press any key to boot from active patition[/b:42c0f19cac]
  Als ik dan een key indruk:

  [b:42c0f19cac]ble invalidble invalid[/b:42c0f19cac]

  Kennelijk worden teksten over elkaar geschreven.
  Stel dat de MBR (Master Boot Record) inderdaad "corrupt" is, hoe kan ik die dan repareren? Met "Fdisk /mbr" gaat het niet want die kijkt alleen maar naar de C: drive in mijn laptop.

  Wie heeft hier ervaring mee?

  MVG perloc
 • Als master in eeen computer hangen en herinstalleren/fixen?
 • Ik weet niet of je een externe USB/IEEE1394 HD als master in je computer kunt hangen. En in een desktop zou dat misschien nog wel gaan: maar ik heb een laptop en dan gaat het niet zomaar zondermeer. Dat is nou een van de nadelen van een laptop: de flexibiliteit is een stuk lager dan met een desktop.
  Ik heb ook een desktop maar ik heb in de BIOS niet kunnen ontdekken of USB boot wel is ondersteund.

  MVG perloc
 • [quote:4e2c70c3a9="perloc"]Hoewel het mogelijk zou moeten zijn krijg ik het niet voor elkaar om van een externe USB HD te booten. Op de USB HD staat op de eerste partitie W2000 en de partitie staat active[/quote:4e2c70c3a9] Hoe heb je dan Windows 2000 op die USB HD geinstalleerd?
  [quote:4e2c70c3a9="perloc"]Stel dat de MBR (Master Boot Record) inderdaad "corrupt" is, hoe kan ik die dan repareren? Met "Fdisk /mbr" gaat het niet want die kijkt alleen maar naar de C: drive in mijn laptop. [/quote:4e2c70c3a9] Dat zou moeten kunnen met Windows 2000 Recovery Console.
 • Jolo: De Ext. HD voorbereiden (twee partities maken) gaat zonder meer. Windows installeren niet. De truc is gewoon een W2000 image erop zetten, en dat gaat wel! (Op de eerste partitie wel te verstaan.)

  Dat van die Recovery Console zal ik uitproberen. Even zoeken waar ik dat kan vinden…

  Dank, MVG perloc
 • Om nog even terug te komen op die Recovery Console: dat is prima gelukt, de MBR van mijn G: drive is vernieuwd, maar het heeft geen enkel effect: de USB HD blijft onbereikbaar met de foutmedling waarmee is deze "thread" begon!! Maar wat erger is, nu is mijn WinXP (op D) weer niet meer bereikbaar. Als ik die start krijg ik onmiddellijk een foutmelding dat de file ntoskrnl.exe kwijt is of corrupt. Ik ben nog zoekende om uit te vinden wat en waar er iets mis gaat. Ik word er wel ziek van dat, als je iets wil veranderen, er weer van alles mis gaat! Het bewijst nog steeds dat Windows als een kaartenhuis is opgebouwd….

  Anyway, dank voor de assistentie!
  MVG perloc
 • http://www.computerhope.com/issues/ch000646.htm
 • [quote:17e1c7fd54="perloc"]Jolo: De Ext. HD voorbereiden (twee partities maken) gaat zonder meer. Windows installeren niet. De truc is gewoon een W2000 image erop zetten, en dat gaat wel! (Op de eerste partitie wel te verstaan.) [/quote:17e1c7fd54] De bedoeling is eigenlijk juist wel dat Windows 2000 geinstalleerd wordt op je externe usb HD. Als de Windows 2000 setup na het selecteren van de eerste actieve primaire partitie een foutmelding geeft, dan kan deze er waarschijnlijk ook niet van opstarten. Welke usb opstart mogelijkheden heeft je laptop?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.