Vraag & Antwoord

OS Windows

Booten vanaf DVD

5 antwoorden
  • Ik heb wat computers gekregen om mee te spelen, vrij oude beestjes met onder de 100 MB geheugen en WIN98 erop. Nu wilde ik daarvan servertjes maken (zonder grafische schil waarschijnlijk), en heb ik Fedora Core 5 (de DVD-versie) gedownload en gebrand. De SHA1 checksum kwam overeen, en op een nieuwere pc start de DVD ook daadwerkelijk op. Doe ik het schijfje echter in een van de oudere computers dan wil hij hem niet pakken. Eén computer probeert het nog (de drive draait dan), maar geeft toch aan dat hij niet van cd kan booten. Ik meende dat je in een gewone cdrom-drive ook dvd's kon afspelen? Of zijn de pc's te oud om de dvd te kunnen lezen, en is dat te verhelpen dmv een bios flash of firmware upgrade van de cdrom-drive?
  • Een cdrom kan beslist géén dvd's lezen. Dus of een dvd-rom erin, of een linux distributie nemen die op een cd-r past.
  • Oké, duidelijk :) En als ik een DVD-rom erin zet, loop ik dan niet tegen problemen aan in verband met een oud moederbord of zo?
  • [quote:138bf8cdac="psychonetics"]Oké, duidelijk :) En als ik een DVD-rom erin zet, loop ik dan niet tegen problemen aan in verband met een oud moederbord of zo?[/quote:138bf8cdac] Nee, je kan zondermeer een DVDROM inbouwen, en waarom niet gelijk een DVD-R, kost nog zo'n € 45.
  • Waarom niet gewoon clarckconnect oid. op een cd-r?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.