Vraag & Antwoord

OS Windows

C: schijf omzetten, hoe doe je dat?

Anoniem
Firebird
8 antwoorden
 • Om dit moment heb ik op een 80 GB schijf twee Windows XP installaties (office omgeving en video omgeving) en dus een dual boot.
  Beide partities zijn 20 GB.
  Daarnaast heb ik nog een derde partitie die geen systeem bevat.

  Ik wil deze 80 GB schijf nu vervangen door een (bestaande) 120 GB, waarbij de beide partities die Windows XP bevatten gewoon 20 GB blijven en de derde dus groter wordt.

  Eigenlijk wil ik gewoon alles over zetten naat deze grote schijf, zonder opnieuw twee keer windows te moeten installeren.

  Ik heb de indruk dat gewoon volledige copies niet genoeg zijn want er is toch nog extra boot informatie nodig volgens mij.

  Wie kan me vertellen hoe ik dat moet doen?
 • In principe is een kopie maken met ghost oid voldoende (je systeem blijft verder hetzelfde). Je kan dit zonder risico uitproberen als je 2 HD's hebt. Als het werkt, ben je gelijk klaar. Op het eventueel heractiveren van Windows XP na dan. Je kan ook overwegen om alles opnieuw te installeren. In dat geval is een backup maken van alle bestanden normaliter voldoende.
 • Ik heb niet zo heel lang geleden alles al weer eens opnieuw geinstalleerd, dus dat doe ik liever niet. Bovendien zijn het twee installaties.

  Maar is het niet mogelijk om op de een of andere manier alles gewoon te kopieren naar de nieuwe schijf (die identiek wordt wat C: en D: betreft)
  Booten op D: kan ik C: copieren en booten op C: kan ik D: copieren.

  En dan die schijf bootable te maken, daar moet toch iets voor zijn?
  Hoe maak je een schijf bootable onder Windows XP?
 • Antwoord is al gegeven: Ghost, of een vergelijkbaar programma. Sommige fabrikanten leveren ook wel tools waarmee je schijven of partities kunt klonen. Verder kan het meen ik ook met partition magic, en acronis true image c.q. disk director.
 • Bedankt voor het antwoord.

  Heeft iemand ervaring met MaxBlast 3?
  of met DriveImage XML ?

  Of is Ghost gewoon de beste?
 • Ghost is een goed programma, maar niet beter dan andere. Driveimage xml is gratis, en schijnt wel aardig te werken. HDclone is er nog een. Er zijn ook wel linux live cd's waarmee je schijven kunt kopiëren. Met geen van alle ervaring (behalve ghost). Maxblast zou goed moeten werken. Op een maxtor dan.
 • Bedankt voor de tips, ik ben een heel stuk verder.
  Dat betekent dat de oude C: schijf geheel en bootable overgezet is naar de nieuwe disk (met MAXBLAST 4, werkt erg handig.)

  De tweede WINXP installatie (D:) voor het Videowerk, heb ik dmv een IMAGE proberen om te zetten. Dat leekte lukken. De dualboot start goed,
  het zwarte scherm met windows XP professional komt op.

  Dan komt de blauwe achtergrond met het WIndows XP logo en de twee oranje balken. … maar dan houdt het op. De muispointer reageert wel, dus blijkbaar is er wel wat opgestart…

  Er zou ..starting windows en loading your personal settings moeten komen, maar dat gebeurt dus niet.

  Ik heb op verschillende manieren images gemaakt, echt sector voor sector etc. maar hij boot niet door. Hoe kan dat vraag ik me af als je toch de image er neer zet?

  Enig idee wat dat zou kunnen zijn?


  met dank vooraf!
 • [quote:839521145d="Firebird"]
  Dan komt de blauwe achtergrond met het WIndows XP logo en de twee oranje balken. … maar dan houdt het op. De muispointer reageert wel, dus blijkbaar is er wel wat opgestart…[/quote:839521145d]
  Mag ik raden, gaat het om een SATA schijf?
  Je hebt een keer de schijf moeten formateren en dan krijgt de schijf een stationsletter. Deze letter blijft hij behouden
  ook al is het de enigste schijf in je systeem.
  Stel de schijf is als F geformateerd dan zouden alle verwijzingen in het register ook moeten zijn naar F:\ i.p.v. C:\
  Ik heb dat eens met grote moeite voor elkaar gekregen en toen werkte het wel.
  De oplossing:
  Met True Acronis kan je een opstartbare CD maken. Met deze CD kan je een nieuwe Hd laten formateren als C station
  en kan je de ene schijf overzetten naar de andere.
  Althans dat beweert een collega. De volgende keer dat ik weer wat wil gaan overzetten doe ik het op deze manier.

  Houd ons op de hoogte hoe het je vergaat.

  Jack Marotick

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.