Vraag & Antwoord

OS Windows

Service Pack 2 wil niet meer installeren na herinstallatie?

7 antwoorden
  • Ik heb een geheel schone installatie gedaan van mijn XP Pro. Alles gaat prima, updates etc. (ook SP1 staat er gewoon op, net als de andere updates via de automatisch downloaden functie in windows). Maar nu had ik SP2 gedownload van de Microsoft site, maar als ik deze ga installeren, dan krijg ik na ongeveer een half uur installeren (de update zou dan bezig zijn met "opruimen") een foutmelding! Er staat dan iets in de trend van een "update.exe" error! De pc zit dan gewoon vast, en ik kan er alleen uitkomen door cntrl-alt-del te gebruiken. In het verleden ben ik dit nooit tegengekomen (ik heb wel vaker een schone installatie gedaan). Ik dacht dat het misschien de moeite loonde om het gewoon nog eens te proberen, maar krijg op hezelfde punt dezelfde fout. Waar kan dit aan liggen, enwat kan ik er aan doen. XP Pro werkt verder uitstekend, maar de update lijkt mij toch wel verstandig.
  • Deinstallleer SP1, en probeer dan opnieuw SP2 te installeren.
  • O.k., ga ik proberen! Laat wel weten hoe het verlopen is.
  • Even voor de duidelijkheid: SP2 bevat ook alle updates van SP1 en alle updates tussen SP1 en SP2. Voor een volgende keer: maak een geslipstreamde cd met SP2, en voeg daar ook het updatepack van ryanvm aan toe. http://ryanvm.msfn.org/
  • Nog even iets vergeten te vragen, maar kan het geen kwaad als ik sp1 er weer afhaal? Kwa werken van windows bedoel ik dan.
  • Als je sp1 erafhaalt en sp2 nog niet hebt: bij de installatie je internet afkoppelen of je hebt op de kortste tijd virussen binnen (zelfs als jijzelf niet op internet gaat) 't is maar dat je 't weet...
  • Heb geprobeerd om sp1 te de-installeren, maar ik kan hem niet vinden in de software lijst. Hoe kan ik hem er dan af halen? Ik heb McAfee virusscan gewoon draaien op de achtergrond (heb geprobeerd de update te doen met en zonder virusscan, maakte geen verschil).

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.