Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Opstartprobleem

Blueone
11 antwoorden
 • Goedemiddag,

  Ik zit met een mooi probleem, althans, het is een beetje irritante samenloop van omstandigheden. Na gisteravond de pc te hebben uitgezet, en het opstarten vanmorgen begon het. De pc gaf de melding dat een .dll bestand niet gevonden kan worden en dus niet kon opstarten.

  <windows hoofdmap>\system32\hal.dll

  Nu heb ik ergens vandan getoverd dat je dit van de XP cd kan afhalen, dus dat heb ik prberen te doen. Opstarten vanaf de cd, reparatie, installatiecode 1 … waarna gevraagd wordt naar het administrator wachtwoord. Nu heb ik zo'n beetje alle wachtwoorden geprobeerd die ik ooit heb gebruikt, maar de pc accepteerd dit niet. Ook admin en "leeg" worden niet geaccepteerd. Aangezien je maar 3x een wachtwoord mag intypen komt het er op neer dat ik vaak opnieuw heb opgestart.

  Het van de cd kopieren van dit .dll bestand is dus niet gelukt. Mijn vraag is als volgt:
  Op welke manier kan ik dit probleem omzeilen/oplossen zodat ik mijn pc binnenkort kan opstarten.

  In veilige modus krijg ik dezelfde foutmelding betreffende het .dll bestand.

  Windows XP pro is het besturingssysteem …

  … alvast bedankt
 • Maak je gebruik van Windows XP Home? Dan is het 'administrator' met een leeg wachtwoord, dus gewoon enter. Heb je dit al geprobeerd? Als je de Pro-versie hebt, dan heb je een administrator wachtwoord moeten opgeven bij de installatie.

  EDIT: Oh sorry, niet goed gelezen, je gebruikt Pro :oops:
 • [quote:51e6b8edcf="praatpaal"]Maak je gebruik van Windows XP Home? Dan is het 'administrator' met een leeg wachtwoord, dus gewoon enter. Heb je dit al geprobeerd? Als je de Pro-versie hebt, dan heb je een administrator wachtwoord moeten opgeven bij de installatie.[/quote:51e6b8edcf]

  Ik gaf aan dat ik pro heb,

  heb het meerendeel geprobeerd van wachtwoorden die ik gebruik, maar kom er niet doorheen. Om windows binnen te komen is er één gebruiker, er wordt nooit gevraagd naar een wachtwoord, maar leeg accepteerd hij ook niet. Dus ik zit nogal vast …
 • Ben bang dat het op deze manier dan niet gaat lukken. Je moet een wachtwoord opgegeven hebben tijdens de installatie, als je die niet meer weet, houdt 't een beetje op volgens mij.
 • [quote:a32c18a72c="praatpaal"]Ben bang dat het op deze manier dan niet gaat lukken. Je moet een wachtwoord opgegeven hebben tijdens de installatie, als je die niet meer weet, houdt 't een beetje op volgens mij.[/quote:a32c18a72c]

  Dit klinkt niet zo mooi … :D

  zijn er geen omzeilingen hiervan?
 • Niet met de herstelconsole in ieder geval.
 • [quote:60e39c16de="praatpaal"]Niet met de herstelconsole in ieder geval.[/quote:60e39c16de]

  Het gaat mij niet specifiek om die manier, maar meer om een manier om dat .dll bestandje weer op de juiste plaats te krijgen, zodat ik weer gebruik kan maken van mijn computer ….
 • Misschien is hier iets mee te bereiken…

  http://www.nu2.nu/pebuilder/
 • [quote:d8302f3e91="praatpaal"]Misschien is hier iets mee te bereiken…

  http://www.nu2.nu/pebuilder/[/quote:d8302f3e91]

  Ik kan dat niet installeren, omdat ik heel de pc niet in kom …
 • Dat hoef je niet te installeren, je kan daar een bootable cd mee maken waarvan je dan kan opstarten, geheel buiten Windows om.
 • Ok, ik ben een andere weg in geslagen … tijdens het opstarten is er de vraag of ik XP pro of XP home Edition wil opstarten, aangezien bij XP pro alles geïnstalleerd is, wordt XP Pro altijd opgestart. Home Edition gebruiken wij niet. Nu heb ik deze eens opgestart en n uben ik inmiddels in Windows verkenner beland. De schijven zijn verdeeld in partities … maar nu is mijn vraag:

  Is het op de één of andere manier mogelijk om vanuit XP Home Edition die geinstalleerd is, het betreffende dll bestand te kopieren naar de windows map van XP pro … en zo ja, hoe doe ik dat. Dit aangezien ik de windows map van XP pro niet te zien krijg …

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.